Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá z vás zkušenost s pcos a fertipronou? Pomohla vám k otěhotnění? Popřípadě za jak dlouho od užívání? Již čtvrtým rokem se s manželem snažíme o dítě (je mi teď 28), ale zatím neúspěšně… Mám vyšší prolaktin, na který beru dostinex a k tomu mám pcos, na to mi doktorka doporučila fertipronu. Od diagnozy se mi podařilo zhubnout 17kg, ale pořád nemám bmi v normě (31). Uvažujeme o ivf, ale je to na nás hodně nákladné, tak ještě tomu chceme dát rok čas.
Ahojky, upřímně…4 roky snažení už je celkem dlouhá doba. Doporučila bych neotálet a obrátit se na IVF centrum. Neznamená to hned drahé IVF, ale hlavně podrobnější a cílenější přístup!
IVF centra jsou na tuto problematiku úzce specializovaná a mohou nabídnout vlastně i méně nákladná řešení, například detailní hormonální a další vyšetření, cílenou hormonální podporu, přesné sledování ovulace, případně inseminaci (IUI), která je výrazně levnější než IVF a často hrazená i pojišťovnou.
Jde hlavně o nalezení skutečné příčiny a správné načasování, což běžný gynekolog opravdu nevyřeší. Navíc, s onemocněním jako PCOS.
Tak šup šup, objednej vás do centra ![]()
Přeji vám hodně štěstí!
Souhlasim, objednej se, nemusis mit zadanku, staci si zavolat ![]()
Muze byt taky problem u tveho muze, to jinak nezjistite a 4 roky jsou opravdu dlouha doba.
Ono i u toho IVF to zas tak nakladne neni, u mladych paru vetsinou staci zakladni stimulace a par nadstandardnich veci, jako je embryoglue.
Muzete na to za ten rok nasetrit, mam podobny vek a v Pronatalu to mame zatim za 29 tisic, to mi zas tak hrozne neprijde
.
Samozrejme je to individualni.
Preju hodne zdaru ![]()