PCOS - fertiprona pomohla?

1
18.1.26 15:33

PCOS - fertiprona pomohla?

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá z vás zkušenost s pcos a fertipronou? Pomohla vám k otěhotnění? Popřípadě za jak dlouho od užívání? Již čtvrtým rokem se s manželem snažíme o dítě (je mi teď 28), ale zatím neúspěšně… Mám vyšší prolaktin, na který beru dostinex a k tomu mám pcos, na to mi doktorka doporučila fertipronu. Od diagnozy se mi podařilo zhubnout 17kg, ale pořád nemám bmi v normě (31). Uvažujeme o ivf, ale je to na nás hodně nákladné, tak ještě tomu chceme dát rok čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.1.26 16:27

Ahojky, upřímně…4 roky snažení už je celkem dlouhá doba. Doporučila bych neotálet a obrátit se na IVF centrum. Neznamená to hned drahé IVF, ale hlavně podrobnější a cílenější přístup!

IVF centra jsou na tuto problematiku úzce specializovaná a mohou nabídnout vlastně i méně nákladná řešení, například detailní hormonální a další vyšetření, cílenou hormonální podporu, přesné sledování ovulace, případně inseminaci (IUI), která je výrazně levnější než IVF a často hrazená i pojišťovnou.

Jde hlavně o nalezení skutečné příčiny a správné načasování, což běžný gynekolog opravdu nevyřeší. Navíc, s onemocněním jako PCOS.

Tak šup šup, objednej vás do centra ;)

Přeji vám hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.26 17:29

Souhlasim, objednej se, nemusis mit zadanku, staci si zavolat :)

Muze byt taky problem u tveho muze, to jinak nezjistite a 4 roky jsou opravdu dlouha doba.

Ono i u toho IVF to zas tak nakladne neni, u mladych paru vetsinou staci zakladni stimulace a par nadstandardnich veci, jako je embryoglue.

Muzete na to za ten rok nasetrit, mam podobny vek a v Pronatalu to mame zatim za 29 tisic, to mi zas tak hrozne neprijde :).

Samozrejme je to individualni.
Preju hodne zdaru :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital