Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahooj holky,
chtěla jsem se zeptat jak dlouho Vám trvalo otěhotnět po vysazení antikoncepce? ❤️
Já brala 5 let Minisiston a od září už nic neberu a zatím 2 čárky nikde 🙃
Díky 🤩
Před prvním dítětem jsem vysadila antikoncepci (Logest) někdy v červenci 2014. V září toho roku jsem dostala první menstruaci a otěhotněla jsem pravděpodobně na Nový rok 2015. Tzn. zhruba po půl roce.
Vysadila jsem v lednu a otěhotněla v srpnu ale snažit jsme se začaly až od dubna takže 4 měsíce. Koupila jsem si ministra s inisoliten a pila čas na plodnost rozkvět indiánský.
Přes 5 let. Další 3 těhotenství se podařila za 4, 5 a 2 měsíce.
@Dzustea 2,5 roku nakonec iui, další bylo nečekaně při kojení po 2 letech, bohužel skončilo ZP v 8tt a další pak za půl roku samovolně.
Každý to má jinak, nedá se to propočítat ![]()
Když jsem vysadila HA po 11 letech tak první dcera po 8m. Pak jsem HA zase nasadila asi na 2 roky a druhá se podařila po 3m.
@Dzustea píše: Více
To je dost individuální, a o náhodě, bych řekla. Já ji brala přes 15 let, otěhotněla jsem asi 3-4 měsíce po vysazení.
Brala jsem přes deset let. Pak jsem vysadila a asi 2 roky jsme se chránili jinak s tím, že kdyby se stalo, tak nevadí. Mezitím jsem si pročistila tělo a poznala svůj pravý cyklus, to vřele doporučuji. Když jsme si pak řekli, že teda jdeme do toho, tak jsem otěhotněla tuším třetí měsíc. Ale s tím, že ty první 2 měsíce jsme se netrefili do ovulace
Ten třetí jsme se poprvé trefili a hned to vyšlo ![]()
Poprve do mesice, podruhe za 5 mesicu (ale mela jsem 4 mesice po vysazeni MS kazdych 10-12 dni, otehotnela jsem v 1. normalnim cyklu) a potreti opet do mesice. Skoro se stydim, jak to slo snadno, ale plne si uvedomuji, jakou jsme meli v tomto kliku. ![]()
Po první „opravdové“ menstruaci, bohužel skončilo revizí kvůli zamlklemu těhotenství. Posledního ledna revize a v červencovém cyklu jsem otěhotněla podruhé 😊..