PCOS & METFORMIN

238
1.6.22 13:06

PCOS & METFORMIN

Ahoj ženy,
dovoluji si založit novou diskuzi, jelikož jsem nikde nenašla odpověď na svou otázku. Máte tu některá PCOS a zároveň zkušenost s Metforminem (Stadamet apod…)?
Po jaké době užívání vám pomohl k otěhotnění a jaké dávkování vám lékař předepsal?
V ČR většinou píší 1000mg, v zahraničních CARech často čtu, že předepisují postupně až 1500mg. Záleží jak ho pacientky snáší…
Za každou radu nebo povzbuzení budu ráda. Snažíme se čtvrtým rokem a je to na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8014
1.6.22 13:24

@Apronka Já tedy nemám ještě zkušenost s otehotněním, přešli jsme do nového centra kde mi metformin nasadili v původním mi ho vubec nedali, před iui začínala jsem s 500mg, při stimulaci jsem reagovala pěkně nicméně nic z toho nebylo, dr mi zvýšila dávku na 750mg a uvidíme jak budu reagovat na stimualci při ivf ted..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
1.6.22 13:39

@Zetmi Uvádí se, že nejlepší účinky má zhruba po půl roce právě. Tak by mě zajímalo jak to měli ostatní. Já s ním jednu zkušenost mám, proto jsem si ho nechala napsat znovu. A opravdu jsem po 6 měsících otěhotněla. Ale nevím, jestli to nebyla nějaká náhoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
1.6.22 13:41

@Apronka může a nemusí to být náhoda, ono to zcitlivuje vaječníky, já ho beru zatím 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
1.6.22 13:45

@Zetmi Já také tři měsíce. 1000mg denně. Zatím bez účinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
1.6.22 16:20

Téměř 20 let bez pravidelné menstruace, max. 3× do roka. Ovulace 0, žádná reakce na Clostylbegyt ani stimulaci k IVF. Nasazen Metformin 1000mg denně, za půl roku pravidelný cyklus a ovulace!!! Po roce spontánní otěhotnění, rok po porodu druhé. Takže jsem se na prahu 40 dočkala dětí. Věřím, že díky M. v kombinaci s inositolem a kys. listovou - naštěpenou. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
2.6.22 10:50

Děkuji za příspěvek. To jsem asi potřebovala číst :-) Mě se to už jednou po půl roce užívání povedlo, ale pořád to ve mě hlodá, jestli to nebyla jen náhoda. Věřím, že to bylo tím metforminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
2.6.22 15:13

Edit: 2×

Příspěvek upraven 02.06.22 v 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
2.6.22 15:30

@Zetmi @Lojzísek @Apronka
Holky, měla bych dotaz. Předepsal vám to normální gyndař, v CARu nebo jste museli za obvoďákem? Primárně jsou to léky na cukrovku, takže proto se ptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
2.6.22 16:08

@BrnackaM ono asi záleží na dr. Mě to napsali v druhé car, gyndarka nic první car nic až druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
2.6.22 16:42

V CARu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.4.25 07:22

Mě metformin hodně pomohl. Reagovala jsem na něj tak velmi dobře, že mi dopomohl k vysněnému mimi. Záleží ale na každém jedinci, některá ho snáší dobře, jiná vůbec. Já jsem po něm začala hubnout a asi se mi i srovnaly hormony, protože se dostavila i ovu, ale bohužel nemohu říct, zda to byla úplná náhoda, nebo to bylo ovlivněno i tím metforminem, neb jsem ho brala krátkou dobu. Metformin bez předpisu - https://euhealth247.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí