Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy,
dovoluji si založit novou diskuzi, jelikož jsem nikde nenašla odpověď na svou otázku. Máte tu některá PCOS a zároveň zkušenost s Metforminem (Stadamet apod…)?
Po jaké době užívání vám pomohl k otěhotnění a jaké dávkování vám lékař předepsal?
V ČR většinou píší 1000mg, v zahraničních CARech často čtu, že předepisují postupně až 1500mg. Záleží jak ho pacientky snáší…
Za každou radu nebo povzbuzení budu ráda. Snažíme se čtvrtým rokem a je to na palici ![]()
@Apronka Já tedy nemám ještě zkušenost s otehotněním, přešli jsme do nového centra kde mi metformin nasadili v původním mi ho vubec nedali, před iui začínala jsem s 500mg, při stimulaci jsem reagovala pěkně nicméně nic z toho nebylo, dr mi zvýšila dávku na 750mg a uvidíme jak budu reagovat na stimualci při ivf ted..
@Zetmi Uvádí se, že nejlepší účinky má zhruba po půl roce právě. Tak by mě zajímalo jak to měli ostatní. Já s ním jednu zkušenost mám, proto jsem si ho nechala napsat znovu. A opravdu jsem po 6 měsících otěhotněla. Ale nevím, jestli to nebyla nějaká náhoda…
@Apronka může a nemusí to být náhoda, ono to zcitlivuje vaječníky, já ho beru zatím 3 měsíce
Téměř 20 let bez pravidelné menstruace, max. 3× do roka. Ovulace 0, žádná reakce na Clostylbegyt ani stimulaci k IVF. Nasazen Metformin 1000mg denně, za půl roku pravidelný cyklus a ovulace!!! Po roce spontánní otěhotnění, rok po porodu druhé. Takže jsem se na prahu 40 dočkala dětí. Věřím, že díky M. v kombinaci s inositolem a kys. listovou - naštěpenou. Držím palce.
Děkuji za příspěvek. To jsem asi potřebovala číst
Mě se to už jednou po půl roce užívání povedlo, ale pořád to ve mě hlodá, jestli to nebyla jen náhoda. Věřím, že to bylo tím metforminem.
@Zetmi @Lojzísek @Apronka
Holky, měla bych dotaz. Předepsal vám to normální gyndař, v CARu nebo jste museli za obvoďákem? Primárně jsou to léky na cukrovku, takže proto se ptám…
@BrnackaM ono asi záleží na dr. Mě to napsali v druhé car, gyndarka nic první car nic až druhý.
Mě metformin hodně pomohl. Reagovala jsem na něj tak velmi dobře, že mi dopomohl k vysněnému mimi. Záleží ale na každém jedinci, některá ho snáší dobře, jiná vůbec. Já jsem po něm začala hubnout a asi se mi i srovnaly hormony, protože se dostavila i ovu, ale bohužel nemohu říct, zda to byla úplná náhoda, nebo to bylo ovlivněno i tím metforminem, neb jsem ho brala krátkou dobu. Metformin bez předpisu - https://euhealth247.com