Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
To s tou neschopenkou mě teda docela překvapilo. Obzvlášť v kontrastu s vedlejší diskuzí, kde matka nedostane neschopenku na pobyt s sestiletym dítětem v nemocnici, ale kdyby se rozhodla, že jako byla v kontaktu s pozitivním, tak ji dostane jen tak z pleziru..
Jinak teda zrovna od jedné paní vím, že mě hlásila, když se jí hygiena ptala.
@Tamtama co to furt používáš za termín, kdyby se rozhodla, že byla v kontaktu s pozitivním? To si opravdu myslíš, že každý je takhle tupě uvažující idio. t?
@sagina píše:
asi tě nenahlásilnicméně nedávno jsem četla oficiální info na stránkách ministerstva a v takovém případě se máš odebrat do domácí karantény, a pokud ti do 48 hodin nezavolá trasovací centrum, máš ty sama kontaktovat svého lékaře s žádostí o žádankou na PCR a případně neschopenku po dobu karantény. s negativním výsledkem testu máš pakk opět kontaktovat svého lékaře, kteří s tebou probere datum ukončení karantény, která trvá 14 dní od kontaktu. s pozitivním výsledkem se přesouváš do izolace, která trvá minimálně 14 od pozitivního testu.
@Kelsey z tohoto jsem to tak pochopila ![]()
Ahoj, je nějaký rozdíl v tom, když je PCR test proveden z nosu nebo z krku? Je něco z toho přesnější? Já dneska byla na testu, přišla jsem do kontaktu s pozitivním, mám rýmu, dráždí mě v krku a nemám čich a chuť, laborantka mi ho dělala z krku, což mi ještě předtím nedělali. Hraje nějakou roli jestli je test proveden z nosu nebo krku?
@Danca222 píše:
Ahoj, je nějaký rozdíl v tom, když je PCR test proveden z nosu nebo z krku? Je něco z toho přesnější? Já dneska byla na testu, přišla jsem do kontaktu s pozitivním, mám rýmu, dráždí mě v krku a nemám čich a chuť, laborantka mi ho dělala z krku, což mi ještě předtím nedělali. Hraje nějakou roli jestli je test proveden z nosu nebo krku?
Už jsem to tu psala. Je to jedno. Záleží kdo provádí vyhodnocení a jak. Kdyby sis těch testů udělala deset v deseti různých laboratořích, tak to máš 50 na 50. PCR test nebyl vyvinut na detekci Covidu, měří všechno možný. Pokud je Ti blbě, zůstaň doma a kurýruj se a víc bych neřešila.
Známý byl dnes na PCR testu a dělali mu to jen ze slin. To jsem slyšela poprvé. ![]()
@LennyL1 píše:
Už jsem to tu psala. Je to jedno. Záleží kdo provádí vyhodnocení a jak. Kdyby sis těch testů udělala deset v deseti různých laboratořích, tak to máš 50 na 50. PCR test nebyl vyvinut na detekci Covidu, měří všechno možný. Pokud je Ti blbě, zůstaň doma a kurýruj se a víc bych neřešila.
Díky moc, mně jde totiž o to aby to bylo přesný a nemusela jsem na ty testy zas. Včera jsem si totiž dělala antigen doma a ten mi vyšel pozitivní, takže jsem tam dneska jela. Tak doufám že to udělali dobře a nebudu tam muset znova protože je vcelku jasné, že ten covid mám ![]()
@adamcoka píše:
Známý byl dnes na PCR testu a dělali mu to jen ze slin. To jsem slyšela poprvé.
Mně právě taky, strčili mi to dozadu do pusy ![]()
@Danca222 našemu malymu dělali PCR už dvakrát jen výtěrem z pusinky
Asi jsem to špatně napsala. Ano, mě kdysi dělali z nosu a pusy, teď jen z nosu. Ale známý dneska jen plival sliny ![]()
@adamcoka píše:
Asi jsem to špatně napsala. Ano, mě kdysi dělali z nosu a pusy, teď jen z nosu. Ale známý dneska jen plival sliny
u nás když jde člověk na žádanku od lékaře, tak je stěr z nosohltanu, když jde na vlastní žádost, tak cucá takový „tampon“ - obojí PCR
@stinga píše:
u nás když jde člověk na žádanku od lékaře, tak je stěr z nosohltanu, když jde na vlastní žádost, tak cucá takový „tampon“ - obojí PCR
Ty jo, no já to fakt slyšela poprvé. Byla jsem na žádanku od doktora a i dobrovolně a vždy odběr z nosu (předtím i z úst).
@stinga píše:
Ja si vybirala i na zadanku, bych se jim na ster vybodla.
Já byla na žádanku a dělali mi pouze stěr z krku právě, ale on by v tom neměl být rozdíl ne?
@Danca222 No, trochu v tom mozna rozdíl je, ale pokud se ti ukazal pozitivni antigen a nebylo to protože si treba tesne predtim jedka ci pila, tak by mel každý pcr vyjit taky pozitivně.