Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@j.a.n.i1 tak snad to vyjde správně, znovu se mi tam jet nechce ![]()
@LennyL1 píše:
Už jsem to tu psala. Je to jedno. Záleží kdo provádí vyhodnocení a jak. Kdyby sis těch testů udělala deset v deseti různých laboratořích, tak to máš 50 na 50. PCR test nebyl vyvinut na detekci Covidu, měří všechno možný. Pokud je Ti blbě, zůstaň doma a kurýruj se a víc bych neřešila.
Už podruhé žádám o zdroj informací.
Ja mela v utery domaci antigen pozitivni tak jsem ve stredu sla na PCR a v Ostrave mame velky vyber moznosti. Uplne me nelakal ster z nosohltanu, tak jsem sla na odberove misto, kde se odebiraji sliny a vysledek pozitivni. Ale taky jsem si rikala, ze kdyby vysel negativni, tak pujdu i na klasicky ster.
@Katynka6 píše:
Ja mela v utery domaci antigen pozitivni tak jsem ve stredu sla na PCR a v Ostrave mame velky vyber moznosti. Uplne me nelakal ster z nosohltanu, tak jsem sla na odberove misto, kde se odebiraji sliny a vysledek pozitivni. Ale taky jsem si rikala, ze kdyby vysel negativni, tak pujdu i na klasicky ster.
Díky za zkušenost! Ono by mi to asi mělo vyjít pozitivně když i antigen to odhalil, ten jsem si teda dělala z nosu, ale i tak, takže snad to odhalí ten pcr z krku taky!
ne že bych chtěla ten covid, ale vím že ho mám takže znovu tam jet nechci ![]()
@Havlova píše:
Už podruhé žádám o zdroj informací.
To si neumíte najít sama? Zadejte si výrobce PCR testů, je to tam, řekla to i WHO, těch odkazů je spousta, stačí zadat do Googlu. PCR testy jsou určeny na viry s dlouhým řetězcem, Covid má krátký. Mluví o tom doktoři a především laboranti. U nás musí člověk hledat, je strašná cenzura, ale tohle bylo ofiko řečeno od doktorů i v hlavních zprávách.
@LennyL1 píše:
To si neumíte najít sama? Zadejte si výrobce PCR testů, je to tam, řekla to i WHO, těch odkazů je spousta, stačí zadat do Googlu. PCR testy jsou určeny na viry s dlouhým řetězcem, Covid má krátký. Mluví o tom doktoři a především laboranti. U nás musí člověk hledat, je strašná cenzura, ale tohle bylo ofiko řečeno od doktorů i v hlavních zprávách.
Takže žádný zdroj nemáš, proto tolik keců okolo, místo jednoho odkazu…
@LennyL1 píše:
Jsem molekulární biolog, proto jsem chtěla relevantní zdroj. Takže tak ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ja si vybirala i na zadanku, bych se jim na ster vybodla.
to si u nás vybrat nemůžeš, mají to tak zavedené a basta
@stinga píše:
to si u nás vybrat nemůžeš, mají to tak zavedené a basta
Tak to ať si trhnou nohou a půjdu jinam, nevidím jediný důvod, proč bych si měla nechat diktovat způsob odběru.
@j.a.n.i1 píše:
Tak to ať si trhnou nohou a půjdu jinam, nevidím jediný důvod, proč bych si měla nechat diktovat způsob odběru.
Protože se to posílá do konkrétní laboratoře, která má kity validované jen na určité materiály.
@Havlova píše:
Protože se to posílá do konkrétní laboratoře, která má kity validované jen na určité materiály.
Jasně, kvůli prachům nechce vyhodnocovat testy na žádanky ze slin, nebo jak mám rozumět tomu, že placený odběr je možný i ze slin a žádankový ne? Tak to fakt podporovat nehodlám a půjdu tam, kde se chovají slušně a pokud umožňují jiný odběr, tak bez ohledu na to, kdo to platí.
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, kvůli prachům nechce vyhodnocovat testy na žádanky ze slin, nebo jak mám rozumět tomu, že placený odběr je možný i ze slin a žádankový ne? Tak to fakt podporovat nehodlám a půjdu tam, kde se chovají slušně a pokud umožňují jiný odběr, tak bez ohledu na to, kdo to platí.
Vyhodnocení je stejné ze slin i z nosu. Ale je jiné zpracování. Proč to tak je u vás netuším (třeba to posílají do jiných laboratoří, nebo mají na sliny v laboratoři jen určitou kapacitu přístroje, nebo hraje roli fakt, že nosohltan je nejvhodnější materiál - v tom smyslu, že je nejpřesnější). Peněz od státu dostaneš stejné ať je to výtěr z nosohltanu, BAL či sliny.
@Havlova No, pak prostě dane misto nebudu podporovat, jinak to neni u nas, to psala @stinga u nas jsou bud mista s jednim druhem odberu nebo si muzes vybrat, limit maji jen dle veku, coz chapu, ze je kvuli spolupráci dotycneho.
Ahoj přišla jsem do kontaktu s nakaženým, ale je málo míst na pcr testy, takže jsem objednaná až na 9.den po kontaktu s pozitivním. Kdybych měla být pozitivní, pozná to ten test i po takové době nebo ne? Protože by mě štvalo kdybych byla pozitivní, ale ten 9. den už negativní a neměla bych certifikát o prodělané nemoci. Je prostě málo míst a někam 100km dalako jezdit nechci. Děkuju
@j.a.n.i1 píše:
Bez si kam chces ![]()