Péče o dítě do 7 let a RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reakce:
No ale rodičovská může bylo na 4 roky, takže to pojištění budeš mít placené tak, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud stále pobíráš rodičák, nemusíš se hlásit na pojišťovně. Stát za tebe platí zdravotní na základě pobírání RP. Takže klídek. Jo, měla jsem to tak, půl roku jsem pobírala asi 1000,– a nikde jinde jsem se samozřejmě nehlásila
Naopak, zaměstnavatel byl rád, že za mě nemusí platit pojištění on ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dokud máš rodičák tak se nemůžeš přihlašovat jako osoba pečující do 7 let, to by ses přihlásila až po konci rodičáku. To pojištění se ti platí při pobírání toho rodičáku to si neplatíš ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jasně, pojištění plát stát z titulu toho rodičáku, takže nejsi osovou pečující o dítě do sedmi let věku. To budeš, až nebudeš pobírat rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, děkuji. Zmatly mě ty protichůdné informace od mzdové, ze si to mám zařídit, ale je pravda, ze nemohla nijak předpokládat ze jsem si to takto protáhla. Moc dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peta02 Ano, ony většinou nevědí, že je možnost si ten rodičák takhle protáhnout, ta moje byla taky mile překvapená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peta02 Zaměstnavateli dej čestné prohlášení, že pobíráš RP a oznamovací povinnost vůči pojišťovně má on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak bud mas rodicak, nebo jsi,,osoba pecujici o dite,,.