Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak kraval byl a asi i bude, ale nejak se to zvladnout muselo a strasne rychle se to zlepsilo.
Co satek? Ten je na prdiky super a navic byvaji mimca klidne a hezky spinkaji.
Stejně jako jiné. Prostě to zvládnout musím, tak to zvládám.. Vždycky si vzpomenu na mámu, která nás měla tři a byli jsme jak schůdky - rok po sobě. ![]()
A že se starší vzteká - nesnaží se vyvolat pozornost, protože žárlí?
Novorozence jsem mela nonstop v satku, diky tomu jsme to prezili vsichni
.
Byla to fuska, ale muselo se to zvladnout. Mladší jsou už dva roky a až posledních pár měsíců nemusím lítat jako hadr na holi. Původně jsme chtěli tři děti, ale třetí jsme zatím odložili ![]()
Mladší nesnesl nošení, ale v kočárku aspoň tak nerval - a tak jsme byli venku. Porad. Starší byl rad, ze muze na hřiště a vylitat se, navíc ho to unavilo a v noci spal. Mladší bohužel vstaval co hodinu ještě v půl roce, bylo to dost hrozne - někdy si ho vzal manžel, ale většinou jsem ho měla já. A nakonec spinkat začal, koliky povolily, noční kojení se ustálilo na jednou za tři hodiny. Chce to jen čas, tech par měsíců to vydrzis
kluky mam od sebe 22 měsíců. Ale kraval je tu furt - teď uz nejeci mimino a batole, ale batole a ctyrletak a to ma teprve grady ![]()
Ahoj, mám holčičky rok a půl po sobě. Zatím zvládám celkem obstojně a to díky šátku doma. Často chodíme někam na návštěvy nebo návštěvy k nám
taky zapoj do péče o mrňata tatínka. Zvládneš to, neboj ![]()
Zkoušela jsi šátek? Hodně miminek se v něm uklidní. Vázat ne na svislo, ale do klubíčka.
Mám děti 2 roky a 3 měsíce do sebe, mladší je v dubnu a ten rok bylo zrovna hezky. Takže jsme v podstatě celé dny byli venku a domů chodili v podstatně jen na jídlo a aby se starší vyspala po obědě. Snažila jsem se jí hodně věnovat, aby si nelřipadala odstrčená. Spíš byla odstrčená mladší, když byla v klidu a nic nepotřebovala. ![]()
@Evvcaa U nas tedy rvalo mimini hlavne v pidvecer a vecer, takze ja se starala o mimino a manzel o batole, veceri, koupani apod. Pokud rvala pres den, tak jsem delala vsechno s nu na ruce (taky rvala, ale i chkup min nez nekde odlozena) nebo v satku.
Špatně. Už bojujeme 5,5 měsíce. Poslední 2 měsíce je navíc starší skoro nonstop nemocnej s vysokými horečkami. Je to peklo. Drž se.
@Rive @scentini @Melpel ano, satek mam, nosila jsm prvniho hodne, ten brecel opravdu porad, az si vyrval pupecni kylu, postylka neexistovala, jenom kocar, satek, a spani se mnou v posteli, tentokrat jsem to chtela udelat jinak, no zrejme to nepujde ![]()
@odlaska tak samozrejme ze zarli, ale vztekal se i predtim, jakmile slysi ne nebo po nem chci neco co on nechce, okamzite amok, kope, rve, nejde nicim uklidnit, ted uz se po mesici naucil spat s tatinkem, tak aspon ubyly nocni sceny
@LE.nova presne, kdyz si predstavim, ze by to bylo potreti uplne stejne ![]()
@Tichošlápek se starsim jsem vstavala co hodinu a pul nebo dve az do roka a pul, to jsem prestala kojit, kraval mi nevadi, spis ten pocit, ze malemu nejak nemuzu ulevit a starsimu se vice venovat
@Denina01 tatinek pomaha a navstevy by mi moc nepomohly, protoze starsi se vsech boji, a to s nim chodim od pul roku pravidelne mezi deti