Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Partnera sis vybrala sama, otěhotnět ses rozhodla s ním… a teď zjišťuje, že je možná sobec ![]()
A počkáš si, co ti kdo napíše a pak se buď budeš utvrzovat v tom, že je sobec, nebo mu to ukážeš a budeš trvat na nápravě?
Good luck
@LaraA píše:
Partnera sis vybrala sama, otěhotnět ses rozhodla s ním… a teď zjišťuje, že je možná sobec
A počkáš si, co ti kdo napíše a pak se buď budeš utvrzovat v tom, že je sobec, nebo mu to ukážeš a budeš trvat na nápravě?
Good luck
Jinak sobec nikdy nebyl jen proste v tom starat se o tehotnou pritelkyni mu moc nejde… nevim co tu hned vyjizdis paneboze
jen me zajimalo jak to meli doma ostatni… ![]()
Tomu mému se taky nechce.. masáž mi neudělá že ho bolí prsty, za ruku mě nechytne.. prostě je takový málo kontaktní… lepší to už holt nebude
ale zas má jiné přednosti, dříve mi to vadilo, teď už jsem si zvykla a neřeším to…
Můj se teda stará, ještě nejsem těhotná.(snad to tak zůstane ikdyž pak budu unavená a bolestivá delší dobu
) Když ho poprosím o masáž a není zrovna po 16 hodinovce či jiné prokazatelné dřině
tak mi ji udělá. Máme to teda jako takový rituál, pustíme si klidnou hudbu, svíčku..když jsem v noci chytla nebo i jindy neskutečné menstruační bolesti až mi tekly slzy, vzbudil se a šel mi ohřát láhev na břicho. Pak se přitulil a schoval mě do klubíčka. Když potřebuju obemout, protože mi lítaj hormony, řeknu si, a jsem v objetí
Nemyslím si že by se to nějak výrazně změnilo až budu těhotná..
Mam to same. V prubehu se teda staral, jako ze mi pomahal do bundy, ptal se me jestli chci pomoct sundat kozacky, nosil dobroty. Ted uz zustalo jen u tech dobrot a obcas prinese kytku. Ted jsem 3 tydny pred porodem a taky se tu obcas kroutim bolesti kdyz mam poslicky a on vesele kouka na tv a ani se nezepta co me boli nebo tak. Nebo se pracne zvedam, protoze me boli stydka kos a trisla a obcas u toho hekam a funim a on mi jen rekne „Co delas prosimte?“..Tak mu odpovim, ze me to hodne boli a je to pracne se zvednout a on mi rekne jen „Aha“ a pokracuje v cinnosti
Taky mi sliboval jak mi bude delat masaze, skrabat na zadech a podobne..a nic se nedeje. Nekolikrat jsem mu to naznacila a nic. Nutit ho holt nebudu a na masaz si radsi zajdu ![]()
Muj se staral. Ale ja nemela zadne bolesti, takze mi treba jen mazal bricho. I presto, ze v te dobe stavel dum nekdy i 12 hodin denne.
Můj se snaží, sice u masáží zad musím navádět jak má dát ruce, ale ono kolikrát stačí že ty záda prohřeje rukama. Včera mě vyhodil od čištění trouby, abych nemusela sedět skroucená na zemi. A je taky fakt, že je mnohem citlivější než u prvního těhotenství, asi mu při porodu úplně docvaklo, že to nebude žádná sranda. Jediné za co bych ho zabila je jeho pozdrav " Čau Inkubátore" ale to dělá naschvál, protože ví, že mě to trošku zlobí.
Když jsem mu řekla, tak mi namazal nohy nebo zada, ale sám od sebe ne - což mi nevadilo, mam pusu
ale břicho vůbec nedaval, bylo mu hrozne divné, ze přes nej vlastně hladí syna
si proste prines krém, sundej triko a popros ho. Pripadne jestli mas možnost, tak vřele doporučuji zaplatit si profi masáže v těhotenství. To je fakt boží věc
Je to sobec a ber to jak chceš sama to o něm píšeš
jinak manžel se staral nosil mi mokré hadry na oteklé nohy ![]()
@Anonymní píše:
Zdravimchtela bych se zeptat jaky byl vas partner kdyz jste byli tehu a napriklad vas boleli zada… docela trpim posledni tydny a je to na me hodne videt a i obycejna masaz by mi udelala radost a dost by mi ulevila ale muj pritel mi rekne ze ho to nebavi… nebo vidi jak se tu kroutim na posteli a v pohode si dal hraje na mobilu ale to ze ja to fakt nedavam ho nezajima. Je mi to dost lito a beru to jakoze je sobec… byl vas partner taky takovy?
Moc me to mrzi a zacinam mit docela nervy
je mi to lito. Muj partner sobec neni, v tehu me na rukou nosil, masiroval, pomahal vstavat z postele, i puncochy mi natahoval, kdyz uz jsem mela buben, snidane mi delal… tohle ale asi nechces slyset. S tvym problemem neporadi, to je bohuzel o povaze a tu nepredelas.
Ten můj se striktně držel toho, že těhotenství není nemoc a když chci masáž, můžu si na ní někam dojít. Normálně jsem nosila nákupy, protože těhotná může dle tabulek x krát za směnu zvednout x kg. Že jsem unavená? To on po práci taky a nefňuká. Ale takový vždy byl a bude. Ani ditě to nijak nezměnilo, k němu se chová stejně. Dítko upadlo, sedřelo si do krve ruce. Jen řekl vstávej, bulením nic nevyřešíš.
Masáž zad má ten můj jen jako předehru. Takže když jsem chtěla masáž musel pak následovat sex. Což mně vůbec nevadilo ![]()
Jinak mi pomáhal zavázat tkaničky, zvedat se.
Ale já si jako péči o těhotnou představuji, že chlap pomůže s domácností tak, aby ona musela dělat co nejméně nebo nic.
Masáž je stejně lepší od profíka
Při prvním těhotenství jsem ženě dělal to o co si řekla. Myšlenky fakt číst neumím a nějaký narážky většinou nepochopím.
U druhého dítěte jsem se v podstatě 5 měsíců staral o staršího syna, a poslední 3 měsíce byla v porodnici na udržení.
To s tou tvrdší výchovou batolat taky docela souhlasím. Dokud jsem byl s děckama doma já tak když někde flákli, otřepali ruce, promnuli kolena a šli dál. Jak se začala starat žena velmi rychle zjistili že tady to jejich fňukání padá na úrodnou zem… a tak mladší syn furt jen kvičí.
@Anonymní píše:Život je tvrdej. Jsou horší věci, než bolení zad před porodem. Já sama mám chronické bolesti už několik let a víte co? Tak to prostě je a nečekám, že by mě partner masíroval, přesto, že to mám také ráda a pomohlo by mi to minimálně psychicky. On takový prostě není. Takového jsem si ho vybrala a vzala. Zásada č. 1 ve vztahu - NIKDY SE NESNAŽ PARTNERA PŘEDĚLAT, protože jinak prchne za jinou, která bude spokojená s tím, jaký je a bude ho za to chválit. Zásada č. 2. NIKDY NEKRITIZOVAT - souvisí s číslem 1. Prostě budete muset být větší „tvrďák“. Kojení bolí jak prase, porod bolí jak prase. Nevyspání není nic příjemného. Přijměte odpovědnost za svůj život a nechte partnera žít ten svůj. To, že spolu máte dítě a rozhodli jste se život prožít společně neznamená, že teď musíte žít život toho druhého. Buďte ráda, že partnera nic nebolí a pošlete ho na víkend užívat si třeba sportu, dokud může, protože až budete mít dítě, bude určitě pomáhat víc a už na to nebude čas. Anonym Jitka (info o vlastním zdravotním stavu)
Zdravimchtela bych se zeptat jaky byl vas partner kdyz jste byli tehu a napriklad vas boleli zada… docela trpim posledni tydny a je to na me hodne videt a i obycejna masaz by mi udelala radost a dost by mi ulevila ale muj pritel mi rekne ze ho to nebavi… nebo vidi jak se tu kroutim na posteli a v pohode si dal hraje na mobilu ale to ze ja to fakt nedavam ho nezajima. Je mi to dost lito a beru to jakoze je sobec… byl vas partner taky takovy?
Zdravim
chtela bych se zeptat jaky byl vas partner kdyz jste byli tehu a napriklad vas boleli zada… docela trpim posledni tydny a je to na me hodne videt a i obycejna masaz by mi udelala radost a dost by mi ulevila ale muj pritel mi rekne ze ho to nebavi… nebo vidi jak se tu kroutim na posteli a v pohode si dal hraje na mobilu ale to ze ja to fakt nedavam ho nezajima. Je mi to dost lito a beru to jakoze je sobec… byl vas partner taky takovy?