Pečení dortových korpusů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
23.11.19 17:31
@tulipán píše:
Mozna by lidi kupovali kvuli usetreni casu nebo z lenosti. Korpusy se prodavaji treba na kolace, nevzpominam si firmu.

Jediný kupovaný korpus, co jsem zahlédla v obchodě, je teda pěkně hnusný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16393
23.11.19 17:54
@Russet píše:
Jediný kupovaný korpus, co jsem zahlédla v obchodě, je teda pěkně hnusný.

A? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
23.11.19 18:03

Haha, zajímavý nápad. Smysl by to mělo v momentě, kdy byste prodávala celé dorty a jako vedlejší nabídku třeba jenom zvlášť korpusy a krémy, jakože by si to někdo chtěl dodělat… Což teda pochybuji, když je někdo nešikovnej, tak je nešikovnej asi na všechno ohledně dortů a chce ho upéct tedy úplně komplet.
Jestli vám nejde zdobení - dneska je stejně moderní všechno naházet na jednu hromadu a udělat z toho abstraktní jedlé umění, ne? Posypat to zlatem, pocákat růžovýma cákancema, poházet kytky… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16096
23.11.19 18:42

Já myslím, že to není od věci to nabídnout nějaké vyhlášené modelářce (= ženě, která si vydělává pečením dortů, ale v podstatě jde jen o to trefit dobře figurku Elsy). Tak ty bys jí udělala dort a ona by ho jen potáhla a ozdobila. Problém je, že ty bys na tom vydělala naprosté minimum, protože ty ženské si berou ty šílené sumy právě za to zdobení. Navíc by to muselo být všechno načerno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
23.11.19 19:15

@Russet môžeš vyzradiť recept na ten srnčí chrbát? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.11.19 10:18
@Jana1958 píše:
@Russet môžeš vyzradiť recept na ten srnčí chrbát? :kytka:

Máš formu na srnčí hřbet? Měly by být dva, aby se upekl jeden tmavý a druhý světlý.

4 vejce, 260 g cukru pudru, 260g hladké mouky, 10 lžic oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, kakao a 8 lžic teplé vody. Žloutky s cukrem, olejem a vodou vyšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do peč. a vyšlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme kakaem (lžíce vrchovatá). Upečeme korpusy a rozkrájíme na slabé plátky. Slepujeme k sobě na střídačku tmavý a světlý plátek. V receptu je klasický máslový krém (kostka másla, 15dkg cukru, rum a dva vanilkové pudinky + 1/2l mléka na hustý pudink). Slepený korpus se potře zbytkem krému a poleje čokoládou. Krájí se šikmo, jsou vidět obě barvy korpusu.
Místo máslového krému se hodí mascarpone. Jen lehce osladím a vyšlehám. Ale jednou za uherák ten máslový krém přežijem. Dělá se to u nás, když je vic lidí pohromadě, aby se to snědlo. Je toho totiž metr ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.11.19 10:27

@Russet je jak čtu krájení nasikmo hned mi na mysl vytanula bebe roláda :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
24.11.19 10:30

@Russet ďakujem za recept :kytka:. Niekde som ho už videla, je to pekný zákusok. Formu mám len jednu, prípadne by sa cesto dalo upiecť na 2 x.
Alebo si druhú požičať od mamy :). Ona už robila aj krém s mascarpone, dávala ho do nejakých rezov. Ako píšeš, hodí sa piecť pri nejakej oslave. V každom prípade si ho poznačím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
24.11.19 14:11

@Jana1958 Pozor při pečení těsta s práškem do pečiva, tam když necháte těsto odstát než upečete první várku, tak ta druhá už nevyběhne, protože prášek do pečiva reaguje jakmile se dostane no styku s kapalinou. Už se mi jednou povedlo upéct „kamenný“ dort. Zapomněla jsem předehřát troubu a než se rozehřála tak jsem šla dělat něco jiného a na dort samozřejmě zapomněla. Do trouby šel cca 40 minut od umíchání a byla z něj placka tvrdá jako šutr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
24.11.19 15:52

@Heivka ďakujem za upozornenie :kytka:, aj keď toto náhodou viem. Tiež som si raz zabudla zapnúť rúru, ale piekla som chlieb a našťastie neprekysol. V kuchyni sa mi prihodili rôzne iné katastrofy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.11.19 19:42
@Heivka píše:
@Jana1958 Pozor při pečení těsta s práškem do pečiva, tam když necháte těsto odstát než upečete první várku, tak ta druhá už nevyběhne, protože prášek do pečiva reaguje jakmile se dostane no styku s kapalinou. Už se mi jednou povedlo upéct „kamenný“ dort. Zapomněla jsem předehřát troubu a než se rozehřála tak jsem šla dělat něco jiného a na dort samozřejmě zapomněla. Do trouby šel cca 40 minut od umíchání a byla z něj placka tvrdá jako šutr.

Jo jo, to mi babička kladla na srdce. Těsto s práškem nesmí dlouho stát. Musí do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí