Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
jsem tento týden nemocná, zvýšená teplota není mi dobře. Chtěla jsem o víkendu péct vánoční cukroví. Jenže nemůžu, když su nemocná to už je z důvodu hygieny.
Nebude pozdě péct vánoční cukroví příští týden během týdne? Kvůli naležení. 🤔
Nemůžu ted péct vánoční cukroví a potom nabízet rodině a návštěvě.
@ZuzannaEi píše:
Dobrý den,
jsem tento týden nemocná, zvýšená teplota není mi dobře. Chtěla jsem o víkendu péct vánoční cukroví. Jenže nemůžu, když su nemocná to už je z důvodu hygieny.Nebude pozdě péct vánoční cukroví příští týden během týdne? Kvůli naležení. 🤔
Tak těsto zadělat můžeš a upéct později. Jinak taky jsem měla roky, že jsem pekla 20.prosince. Nevidím v tom problém. Kromě toho, že některé perníčky se musí nechat rozležet. a některé druhy jsou taky lepší trošku odležené.
@ZuzannaEi píše:
Dobrý den,
jsem tento týden nemocná, zvýšená teplota není mi dobře. Chtěla jsem o víkendu péct vánoční cukroví. Jenže nemůžu, když su nemocná to už je z důvodu hygieny.Nebude pozdě péct vánoční cukroví příští týden během týdne? Kvůli naležení. 🤔
Budu péct asi až příští týden. Na balkoně se mi rozleží vše.
@P4ja děkuji, jedná se o linecké. Řeším to, aby se stihlo naležet do vánoc. Tak jsem nemocná a ještě jsem nemocná z toho, že nemůžu nic dělat, ze mi nemoc brzdí akci.
@Russet takže, když budu pect příští týden třeba ve stredu nebo čtvrtek, tak se to stihne naležet, jo?
jsem z toho na prášky, že nemůžu péct.
@ZuzannaEi píše:
@P4ja děkuji, jedná se o linecké. Řeším to, aby se stihlo naležet do vánoc. Tak jsem nemocná a ještě jsem nemocná z toho, že nemůžu nic dělat, ze mi nemoc brzdí akci.
Nedělej z toho vědu. Jsi nemocná. Lež a odpočívej. Vánoce budou i bez toho. Ale jak píšu, linecké změkne potřením marmeládou a ponechané na balkoně v papírové krabici.
@ZuzannaEi píše:
@Russet takže, když budu pect příští týden třeba ve stredu nebo čtvrtek, tak se to stihne naležet, jo?jsem z toho na prášky, že nemůžu péct.
Klid. Ježíšek ti nena.sere, protože nemáš 15 druhů cukroví. Já jeden rok rodila touhle dobou a byla po CS. Cukroví bylo. Ale ne kopce. Vánoce budou i tak. Opravdu se to rozleží (naleží 🙄) ažaž.
@ZuzannaEi píše:
V klidu.
Linecké stejně plním až chvíli před. Dřív mně přijde, že se to hodně nasákne marmeladou a už to tak pěkně nekřupe.
@ZuzannaEi píše:
@Russet takže, když budu pect příští týden třeba ve stredu nebo čtvrtek, tak se to stihne naležet, jo?jsem z toho na prášky, že nemůžu péct.
Hele ale Vánoce nejsou o tom, že máš několik krabic cukroví. Navíc mě třeba osobně chutná to cukroví víc čerstvé než uleželé. O víkendu si přivezu něco od mamky a podle mě to stihneme z větší části stejně do štědrého dne sníst ![]()
Taky na cukroví zatím kašlu. Mám covid a jediný co můžu je ležet a spát. Tak doufám ze pristi tyden budu ok a všechno dozenu.
Za oknem ti to změkne za chvíli, tuplem, jestli bude sněhavo ![]()
Já kolikrát měla opačný problém, že to vlhlo moc.
A těsto na košíčky se mi taky už třetí den válí v lednici, ještě sem se k němu nedostala, tak snad dneska
![]()
mmch, jak dlouho to těsto vydrží v lednici?
@ZuzannaEi kašli na cukroví, to vánoce nedělá.. jáam teď covid a peču jak vzteklá..ale to jen proto, že pečení miluju a využívám chlapa, co hlídá prcka ![]()
@ZuzannaEi Vykašlala bych se teď na pečení, ne kvůli návštěvám (ty viry za chvíli zdechnou), ale kvůli sobě. Jinak nevím co máš za recepty, ale já mám teda všechno cukroví křehké v podstatě hned, obzvlášť linecké a rohlíčky. Tak ať je ti brzy dobře ![]()
@ZuzannaEi píše:
Dobrý den,
Myslíš, že to cukroví bude infekční když ho budeš péct nemocná, že za 14 dnů až ho někomu nabídnes tak se nakazí nemocí?
Prosím tě, lež a kurýruj se. Ježíšek přijde i bez hory cukroví. U nás v rodině pečeme všechno těsně před 24., nic jsme nikdy nenechávali rozležet, i na ty perníčky máme recept, že jsou hned měkké. Mně třeba přijde divné jíst měsíc staré cukroví.