Pečete dětem sušenky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2230
13.11.12 15:00
@Evelín píše:
Pecu docela casto a vetsinou najdu inspiraci na nejakem blogu. Treba tato pani ma primo sekci pro deti. Jsou tam jak hlavni jidla, tak i buchty, susenky, muffiny…

A vyzkousene mam tyto, detem chutnaly moc i bez politi cokoladou :)

A pekla jsem i tyto Po upeceni jsou tvrdsi, ale druhy den meknou :)

ten druhý recept-co to je za sirup? něco jako se třeba dává do míchaných nápojů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
13.11.12 15:20
@spiky01 píše:
ten druhý recept-co to je za sirup? něco jako se třeba dává do míchaných nápojů?

Je to vlastne takovy cukrovy sirup, ja ho vymenila za med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
13.11.12 15:33

@Evelín super,těch máme doma několik, tak to rovnou i ochutí :-) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.11.12 15:48

Holky, já myslela, že celpzrnná mouka není pro děti vhodná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
13.11.12 16:08
@jajul píše:
Holky, já myslela, že celozrnná mouka není pro děti vhodná? :think:

Ja myslim, ze par susenkama jim opravdu neublizime :) Myslim, ze postupne zvykani je jen ku prospechu. Nevim, jak by treba desetilete deti po te, co cely zivot konzumuji jen bile pecivo, najednou s radosti privitaly celozrnne :) Ja nedavam jen celozrnne pecivo, kupujeme nebo peceme i rohliky z bile mouky. Nebo micham mouky pul na pul :)
Tady je celkem rozumny nazor ;)

Příspěvek upraven 13.11.12 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.11.12 18:28

Děkuji za recepty, až půjde hádě spát, projdu si je v klidu. Jen přihazujte! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.11.12 18:47
@hofka píše:
http://www.kitchenette.cz/…esne-susenky a ještě jedny ovesné

Zrovna peču tyhle a po prvním ochutnání za mě dobrý, příprava jednoduchá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
13.11.12 18:48

Super téma, taky občas peču, ale vetsinou to nekde najdu a neulozim, delala jsem nekolikrát Havlickovi ovesné susenky, pak mrkvové z Gurmetu, ty byly uzasné a ted jsem delala z varilamysicka jablecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.11.12 19:04

@eldarka Můžeš mi napsat recept na ty mrkvové? Mám jí plný špajz. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.11.12 21:58

@eldarka a mě by zajímaly ty jablečné.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.12 08:52

Ahoj, u nás hodně letí zázvorové sušenky - 100 g třtinový cukr, 2 lžicky strouhaného zázvoru, lžička skořice, 200 g hladká mouka, bílek, lžíce medu, půlka prdopeče. Celé se to smíchá a pak buď nastříkám na plech, nebo přidám mouku, mladej udělá placky. Někdy dávám navrch do důlku marmeládu. Je to rychlé a strašně dobré..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
14.11.12 08:54

@martina.se
to zní dobře. Jakou má konzistenci to těsto, šlo by vykrajovat? To malou teď strašně baví, pečeme spolu…

Jo a jsou štiplavé po upečení? Je tam ten zázvor cítit?

• Citovat
  • Upravit
72725
14.11.12 08:56

@stazinka09 když přidáš mouku, tak to jde i vykrajovat, záleží jak se Ti chce. Já je dělala včera, nechtělo se mi s tim patlat, takže míň mouky a dělala jsem jako stříkané. Ale když se mi chce, tak přidám mouku, udělám hutnější nelepivé těsto a mladý pak vykrajuje, nebo uděláme kuličky a dělá mi z toho placičky.. Jinak pokud máš strach ze zázvoru, dej jen jednu malou lžičku, můžeš dát i sušený nadrcený, ten není tak aromatický. Nás to nepálilo, dávala jsem 2 velké lžíce a kluk to zbaštil bez problémů. Navíc to krásně voní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
14.11.12 08:59

@martina.se
tak to je dobrý. Mě vykrajovat nebaví, tak budu stříkat a holce udělám těsto tužší a ať si vykrajuje. Tak to zkusíme - všechno tu mám. Díky. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
72725
14.11.12 09:01

@stazinka09 ať se podaří.. u nás jsou hodně oblíbené, navíc to fakt báječně voní, takže je děláme velmi často :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí