Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
my také pečeme teda jenom 8.druhů ale baví nás to. Malej jen koukal, ale starší už pomáhal hlavně vykrajoval a dával do formiček ![]()
Pekli jsme perníčky a celkem to šlo… Po chvíli ho to teda přestalo bavit a šel si po svých. Ostatní by ještě nezvládl, tak to si peču v klidu po večerech… Záleží o jak velkých dětech se bavíme, taková velká slečna, jako má doma Rozmary už určitě pomůže hodně. Případně se zabaví sama tak, že se napéct určitě dá.
Tak prcek mi letos poprve pomaha
zatim jsme spolu delali pernicky a pak mi jeste pomahal vykrajovat dalsi druhy ![]()
Aimee me taky prcek jedl testo na pernicky,ale jak byl upecenej prvni plech,zacal misto testa jist uz hotove ![]()
Nastesti boleni briska z toho nebylo.
ja se snazim, malou to desne bavi, ale ja jsem nervni, ze to nebude takove „dokonale“, jako kdybych to delala sama ![]()
My taky pečeme, máme už asi 8 druhů, malá se ráda na mě kouká při pečení,mýchání a hnětení a občas už i něco vytvoří, vykrojí, ale ještě jí to moc nejde(má teprve 17měsíců). Letos se chystám i na domácí vánočku.
S dětmi peču. Těší se na to od října, o to bych je nemohla ochudit
A co, že nebude cukroví dokonalé. Žaludku je to jedno ![]()
Peču a se 4 dětma je to teda opravdu záhul
, ale holky to baví a pekla bych i tak, taky mám ráda jen naše cukroví a hlavně tunu vanilkových rohlíčků
Jelikož mám 4 holky tak v příštích letech už to asi převezmou a budu hlídat jen troubu ![]()
fragola píše:
S dětmi peču. Těší se na to od října, o to bych je nemohla ochuditA co, že nebude cukroví dokonalé. Žaludku je to jedno
Souhlasím, zrovna spásám rozlámané rohlíčky ze včerejška a žaludek chrochtá blahem ![]()
fragola píše: … A co, že nebude cukroví dokonalé. Žaludku je to jedno
A bordel se vždycky uklidí
Mimochodem, když se daří, dokážu zasvinit kuchyň stejně dobře jako děti ![]()
Peču, ale letos bohužel bez dětí, protože to kvůli rekonstrukci bytu musím stíhat jen přes dopoledne, kdy jsou mrňata ve škole a školce
. Ale určitě mi budou pomáhat se zdobením a před vánocemi i s nepečenými druhy ![]()
Mmch, právě jsem šoupla do trouby perníčky, tak jsem zvědavá, co z nich vyleze ![]()
Cukroví taky peču s dětma, od malička. Tu nejstarší to moc nebaví, ale aspoň „šulá“
rohlíčky a vyplňuje formičky. Prostřední to baví moc, tak zas vykrajuje. Těsta dělají obě. Ta nejmenší zatím jen kouká a hraje si v kuchyni. Já zas dělám takové ty „šlehací“ cukroví. Všichni to pak slepujem a obalujem, poléváme a zdobíme.
Každý rok si říkám, že uděláme jen pár kousků, co má každý rád…ale to se pak nasbírá. Ten chce to, ten zas to…a mamí ještě nemáme tyhle
Teď máme jen 10 druhů a ještě zbývají nepečené… Nejlepší na tom je ta atmosféra…a že jsme pohromadě a můžem si povídat…tak to bylo kdysi i u nás doma. ![]()
martina.se píše:
Ahoj, my už máme napečno. Mám kluka, 5,5 roku, je to úžasný.. zvládnul veškeré vykrajování, tvarování rohlíčků a podbné blbiny, které mě nebaví. Já tvořila těsta a jen kontrolovala troubu. Teď i zdobil perníčky, máčel některé cukroví do čokolády a pod. Je to sranda, jeho to baví a mě baví to pozorovat. A nejlepší je, že od 3 let vybírá vykrajovátka a podobné věci on, takže se to u nás hemží perníky ve tvaru autíček, vlaků a pod. Letos objevil poklad, vykrajovátko ve tvaru vysokozdvižného vozíkuno musím se smát.. Nebýt jeho, nepeču, ale o tu srandu se nenecham připravit
Tak to se musí skvěle zdobit
my máme taky žáby,koníky,ježky,tak to nechávám na zdobení holčině.
Teda vy pečete tolik druhů
, já mám zatím jen 3
. Večer už jsem tak unavená, že se mi do toho vůbec nechce.
Pájo taky pak jedl už ty hotové, ale myslím, že to těsto mu chutnalo víc
a zdobení už jsem raději ani nepokoušela, to by jedl taky
.
Pekla jsem, jeden den s kamarádkou a s oběma dětma, druhý den jsem dodělávala zbytek jen s jedním dítětem (druhé ve školce). Dělám vždycky jen 3 druhy, stejně jsou to ty nejoblíbenější a ty ostatní u nás všichni jí až potom, když se tady ty 3 sní… Navíc takhle před porodem jsem to už fakt nechtěla nějak dramatizovat. Ale nakonec jsem i perníky nazdobila, tak úplně stydět se nemusím
Děcka samozřejmě asistovaly, ale žádná hrůza, stejně by se po pečení musela celá kuchyň vysávat, takhle jsem je holt pak svlíkla, vyprášila a oblečení dala vyprat.
Příspěvek upraven 13.12.11 v 11:57