Pečete s dětmi?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
13.12.11 10:34

Pečete s dětma?

Čauky holky jak jste na tom s pečením s dětma?Mám spoustu kamarádek,které mají holky,ale žádná nepeče,prý z nedostatku času,nebo je to zkrátka nebaví,tak si cukroví kupujou a dívají se na mě jak na blázna že peču a peču hodně,máme zatím 13 druhů,hrozně mě to baví,hlavně kvůli holčině,která suprově pomáhá a těší se na to každej rok už od září.Nikdy by mě nenapadlo si cukroví koupit,podle mě bez pečení nejsou pořádný vánoce,ale asi jsem ze starý školy :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
13.12.11 10:37

Urcite peceme, letos mam v planu deset druhu, jeste mi chybi tri… pritelova dcerka bude mit sest a jak je jindy „hrozna“ nic ji nebavi, neumi si sama hrat a knoura kde muze, tak ted o vikendu se pecenim tak zabavila, ze si ani jednou nevzpomela na to, ze by se mela „nudit“ :mrgreen:
Kupovane cukrovi neni ono - muze byt dobre, muze byt stokrat domaci, ale ja jsem zvykla na nase recepty a jine mi moc nejedou - i kdyz jsou to treba stejne druhy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.12.11 10:41
Barca12345 píše:
Urcite peceme, letos mam v planu deset druhu, jeste mi chybi tri… pritelova dcerka bude mit sest a jak je jindy „hrozna“ nic ji nebavi, neumi si sama hrat a knoura kde muze, tak ted o vikendu se pecenim tak zabavila, ze si ani jednou nevzpomela na to, ze by se mela „nudit“ :mrgreen:
Kupovane cukrovi neni ono - muze byt dobre, muze byt stokrat domaci, ale ja jsem zvykla na nase recepty a jine mi moc nejedou - i kdyz jsou to treba stejne druhy… :mrgreen:

My letos trošku experimentujeme,se mi líbí když něco vymrsknu a stojí to za prd,jak malá jen mávne rukou a chválí jak je to dobroučký :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5468
13.12.11 10:41

Peču, ale baví to víc kluka než mě ;) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
13.12.11 10:42

Jedině s dětma,kluk má 4 roky a půlku práce udělá za mě :mrgreen: Sice já pak další dvě hodiny uklízím,ale myslím,že ten kdo s dětma nepeče,o hodně se ochuzuje.A výmluvy,že není čas :roll: já taky „nemám“ čas,ale na to si tu hodinu vždycky udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
13.12.11 10:45

My jen perníčky , ale za to hoooooooodně :mrgreen:
Tedy jen se starším, jeho to v kuchyni moc baví a ty perníčky obzlvášť..valí těsto, vykrajuje, zdobí:-)
Pekli bysme klidně i další,ale jí to většinou jen přítel a ještě dostaneme od mojí i jeho rodiny,takže bysme to pak akorát vyhodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.11 10:48

Ahoj, my už máme napečno. Mám kluka, 5,5 roku, je to úžasný.. zvládnul veškeré vykrajování, tvarování rohlíčků a podbné blbiny, které mě nebaví. Já tvořila těsta a jen kontrolovala troubu. Teď i zdobil perníčky, máčel některé cukroví do čokolády a pod. Je to sranda, jeho to baví a mě baví to pozorovat. A nejlepší je, že od 3 let vybírá vykrajovátka a podobné věci on, takže se to u nás hemží perníky ve tvaru autíček, vlaků a pod. Letos objevil poklad, vykrajovátko ve tvaru vysokozdvižného vozíku :D no musím se smát.. Nebýt jeho, nepeču, ale o tu srandu se nenecham připravit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
13.12.11 10:50

My doma taky pečeme, ale u babičky tam se peče ve velkém a tam se teda moje děti vyřádí. Rozmary jak dcerka už je líp ve škole? Dost na to myslím, mám doma něco podobného :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
13.12.11 10:53

Aj aj pečiem s deťmi, niekedy je to síce o nervy, ke´d sa hádajú, kto bude mať ktoré vykrajovátko, smozrejme chcú obaja to isté naraz, ale hlavne chlapec sa na to vždy veľmi teší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
13.12.11 11:03

pekla jsem perníčky, malá 2 roky mi pomáhala- vykrajovala a cítila se důležitá že mi pomáhá :-) Víc toho nepeču, jediný kdo to pak jí jsem já a stejně dostaneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
13.12.11 11:03

Zkoušela jsem s prckem péct, ale pořád chce jíst to těsto :D , je na to ještě malej. Jediný co jsme spolu zvládli bylo vykrajování perníčků. Tak snad příští rok to bude lepší, i když je to kluk, takže si od toho moc neslibuju, že by ho to bavilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
13.12.11 11:04

Ahoj, taky peču s dětma (zatím jen se starší dcerou). Moc ji to baví, hlavně vykrajovat perníčky. Letos peču spíš jen symbolicky 3 druhy, aby to u nás vonělo. … Cukroví jsem pekla s mojí mamkou a sestrou už od dětství. A na pečení cukroví se u mamky scházíme dotěď. Letos jsem s sebou vzala obě holčičky, tak nás bylo 5 bab a byla to super zábava :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
13.12.11 11:04

Já pečení nehrotím, ale aspoň linecké udělat prostě musím. I kdyby čert na koze jezdil. Čas mám i nemám. Když mám, tak se mi nechce, pak k tomu stoupnu a udělám všechno naráz :nevim: Zrovna včera, odpoledne jsem s dětma uplácala těsta :roll: a až dojel chlap z práce, půlku jsme vypíchali i upekli. I když teda s malou jsem se dost bála, že mi skočí do horkejch plechů, naštěstí starší brácha hlídal :pankac: Aby mu sestra nezničila cukroví, ne aby se nepopálila ;)
A chlap seděl u kompu a nevnímal :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
13.12.11 11:06
rozmary píše: Čauky holky jak jste na tom s pečením s dětma?Mám spoustu kamarádek,které mají holky,ale žádná nepeče,prý z nedostatku času,nebo je to zkrátka nebaví,tak si cukroví kupujou a dívají se na mě jak na blázna že peču a peču hodně,máme zatím 13 druhů,hrozně mě to baví,hlavně kvůli holčině,která suprově pomáhá a těší se na to každej rok už od září.Nikdy by mě nenapadlo si cukroví koupit,podle mě bez pečení nejsou pořádný vánoce,ale asi jsem ze starý školy :)

Letos budu péct 4-5 druhů (vosí hnízda, plněné piškoty, linecké, vanil.rohlíčky, košíčky). Máma peče dalších 5 druhů. Když jsem byla malá, tak jsme s babičkou pekly tak 15 druhů a hrozně nás to se ségrou bavilo, hlavně to ujídání :mrgreen: Péct budu sama, synovi jsou skoro 2 roky a to z těsta nezbylo nic. Příští rok mi už snad pomůže vykrajovat.

Máma jednou cukroví koupila, pt ho v Makru zlevnili a bylo tvrdé, hnusné, tak ho nakonec sežral náš pes :mrgreen: Jinak pečeme každý rok a to kupované jsme chtěli ochutnat, ale už ho nekoupíme, i kdyby stálo korunu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.12.11 11:07

Letos nepeču vůbec, ale jen proto, že máme malé mimi. Hned jak trochu povyroste, tak se k tomu vrátím a doufám, že do toho půjde malý se mnou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii