Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
palošek píše:ivuska.h píše:
Pekla jsem, jeden den s kamarádkou a s oběma dětma, druhý den jsem dodělávala zbytek jen s jedním dítětem (druhé ve školce). Dělám vždycky jen 3 druhy, stejně jsou to ty nejoblíbenější a ty ostatní u nás všichni jí až potom, když se tady ty 3 sní… Navíc takhle před porodem jsem to už fakt nechtěla nějak dramatizovat. Ale nakonec jsem i perníky nazdobila, tak úplně stydět se nemusímDěcka samozřejmě asistovaly, ale žádná hrůza, stejně by se po pečení musela celá kuchyň vysávat, takhle jsem je holt pak svlíkla, vyprášila a oblečení dala vyprat.Příspěvek upraven 13.12.11 v 11:57
To jsi stejně dobrá, máš toho všeho určitě ažaž a ještě pečete
Ani ne, teď mi nějak došly věci k šití, tak se musím zabavit jinak ![]()
ivuska.h píše:palošek píše:Ani ne, teď mi nějak došly věci k šití, tak se musím zabavit jinakivuska.h píše:
Pekla jsem, jeden den s kamarádkou a s oběma dětma, druhý den jsem dodělávala zbytek jen s jedním dítětem (druhé ve školce). Dělám vždycky jen 3 druhy, stejně jsou to ty nejoblíbenější a ty ostatní u nás všichni jí až potom, když se tady ty 3 sní… Navíc takhle před porodem jsem to už fakt nechtěla nějak dramatizovat. Ale nakonec jsem i perníky nazdobila, tak úplně stydět se nemusímDěcka samozřejmě asistovaly, ale žádná hrůza, stejně by se po pečení musela celá kuchyň vysávat, takhle jsem je holt pak svlíkla, vyprášila a oblečení dala vyprat.Příspěvek upraven 13.12.11 v 11:57
umíš taky odpočívat? ![]()
pomeranca píše:ivuska.h píše:umíš taky odpočívat?palošek píše:Ani ne, teď mi nějak došly věci k šití, tak se musím zabavit jinakivuska.h píše:
Jo, ale to nejde, když tu lítají děcka…
Jinak já pekla dnes a mám upečeno. Pekla jsem jen 3 druhy, ty které jsme spolu s manželem označili za nejlepší. Ještě mě čeká nanášení krému na pařížské rohlíčky a máčení v čokoládě rohlíčků a marokánků. Mám taky upečené perníky (převážně ozdoby na stromek) ještě je chci někdy ozdobit. A pak mám v plánu udělat kokosové kuličky. A to bude vše ![]()
Synátor mi tedy moc nepomáhá… i když by možná chtěl, ale nedělám toho zas takové množství, abych si mohla dovolit ho to nechat kazit. Ještě by nezvládl ani vykrajovat… tak si prostě sám hraje s vykrájovátky, pokadí se v tu nejvhodnější chvíli atd ![]()
rozmary píše: Čauky holky jak jste na tom s pečením s dětma?Mám spoustu kamarádek,které mají holky,ale žádná nepeče,prý z nedostatku času,nebo je to zkrátka nebaví,tak si cukroví kupujou a dívají se na mě jak na blázna že peču a peču hodně,máme zatím 13 druhů,hrozně mě to baví,hlavně kvůli holčině,která suprově pomáhá a těší se na to každej rok už od září.Nikdy by mě nenapadlo si cukroví koupit,podle mě bez pečení nejsou pořádný vánoce,ale asi jsem ze starý školy
Já mám teda roční holku, ale taky peču. Chtěla jsem jen 4 druhy, no a už jich mám 8 a ještě 2 chci dělat:-D A pamatuju si, ze s nasima jsme vzdy pekly - aspon ja a segry teda(jsme 3holky a kluk). Bracha spis zdobil pernicky:-) Taky ¨jsme cukrovi nekupovali
U nás se taky peče, děláme jen čtyři nejoblíbenější druhy pečeného a dva nepečené, ale musí to být. Od doby, co jsem s manželem, jsme vždycky pekli, i když maminky z obou stran dělaj cukroví fůru a klidně by nás podarovaly. Zatím jsem nenašla odvahu zapojit ani tu starší, i když u slepování jí jde výborně ochutnávání zkažených kousků.
Nemáme tolik místa v kuchyni, tak zatím Kristýnka pekla s babičkou, patlala čímsi perníčky a tvářila se strašně důležitě.
Až budou větší, určitě je zapojím, když budou chtít.
Ukliď z linky umatlané skleničky, lego a papíry od bonbónů. Připrav si suroviny, vylouskej ořechy, odměř mouku a cukr. Vyndej z mouky puzzle. Odžeň děti a umyj z nich mouku. Vezmi vejce. Podej manželovi pivo. Vrať se, odžeň děti, utři rozbitá vejce a vytáhni jiná a vyklepni je do mísy. Zvedni telefon. Odžeň děti, vymeť střepy z mísy, vytři podlahu, vezmi jinou mísu a za…dělej nové těsto. Najdi rum, odejmi rum manželovi. Odžeň děti, umyj z nich těsto. Plech vytři tukem. Podej manželovi tlačenku. Vrať se, sundej z plechu ořechové skořápky . Podej manželovi noviny. Vrať se, vyžeň kočku dojídající zbytek těsta. Zavolej veterináře. Vezmi si prášek. Umyj podlahu, stůl, židle, nádobí, ledničku, sporák, děti i kočku. Vypni troubu a vypij rum. Cukroví zajdi koupit!