Pečovatelka - práce

Anonymní
19.7.22 17:16

Pecovatelka - prace

Holky premyslim nad timto smerem. Chtela bych delat pecovatelku v domove pro seniory, mam sanci ze me vezmou? Mate zkusenosti nektera? Je to tezka prace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
19.7.22 17:28
@Anonymní píše:
Holky premyslim nad timto smerem. Chtela bych delat pecovatelku v domove pro seniory, mam sanci ze me vezmou? Mate zkusenosti nektera? Je to tezka prace?

Máš kurz? Pokud ano a hledají, tak šanci máš. Nejsem v důchoďáku, ale v terénu a práce to lehká není. Když pominu směny(ty já nemám) a fyzickou námahu, tak je to práce těžká na psychiku. Mě ta práce baví, ale ubíjí mě systém, neochota příbuzných a leckdy i vyčůranost klientů. Mám štěstí, že v našem okruhu máme až 2-3 vyjímky, samý zlatíčka a o to těžší je, když odejdou. Každopádně mě ta práce i po dvou letech stále baví a naplňuje. Předtím jsem byla víc jak 10 let mimo obor a chyběl mi ten pocit,,smyslu mojí práce,,

Příspěvek upraven 19.07.22 v 17:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.22 17:30

@lleennttiillkkaa Ne, kurz nemam, ale cetla jsem, ze je mozne v prubehu zamestnani dodelat.

• Citovat
  • Upravit
27264
19.7.22 17:32
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa Ne, kurz nemam, ale cetla jsem, ze je mozne v prubehu zamestnani dodelat.

Záleží na tom, jak bude zaměstnavatel ochotný tě bez něj přijmout. Ještě jsem něco dopsala k původnímu příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
19.7.22 17:34

Jo většinou berou skoro každého, ale práce to snadná není, jak psychicky, tak fyzicky se nadres dost. Já to dělala po první mateřské, kurz netřeba, zaplatí ho zaměstnavatel a dodelas během práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.22 17:38

@Kriss Tina A hlasi se tam hodne lidi?

• Citovat
  • Upravit
22907
19.7.22 17:42

Kurz si většinou z můžeš dodělat potom, nemají lidi..je to hodně těžká práce, představ si třeba zvedání nemohoucích, koupele, hygiena, pleny, krmení, ale i povídání, třeba procházka, pochůzky..záleží co vše bude v náplni práci.
Teta to dělala.
Taky je potřeba mít silnou psychiku, smrt je pomalu na denním pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.22 17:43

@lucynka25 A taky spatne placena, ale ja jsem vzdycky chtela pracovat ve zdravotnictvi nebo socialnich sluzbach.

• Citovat
  • Upravit
27264
19.7.22 17:43
@Anonymní píše:

Když jsem byla na pohovoru já, bylo 8 pozvaných, když jsme loni hledali kolegyni, tak se přihlásilo 6 lidí. Když jsem se hlásila do stacionáře pro handicapované děti, tak se nás hlásilo 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.22 17:44

@lleennttiillkkaa Tak zkusim a uvidim. Ja vidim ze porad hledaji vsude mozne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.22 17:44

Nebo taky sanitarku, ale tam taky musi byt kurz.

• Citovat
  • Upravit
37132
19.7.22 17:50
@Anonymní píše:

Asi jak kde, kde sem dělala já hledají pořád, každou chvíli visí na fb inzerat. Ale na tu práci musíš mít povahu, není to moc sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.7.22 17:58
@Anonymní píše:

Nemusíš mít, dodělat si lze po nástupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.7.22 17:58
@Anonymní píše:

Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.22 18:12
@g.sandova píše:
Odkud jsi?

Z Prahy

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek