Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bud v klidu nejsi troska
jsi hodna a pomhas lidem ktery toho pak vyuziji… ja jsem to sami
vzdycky si reknu a dost nebudu nikomu pomahat a pritom mi taky nejde
Ahoj, určitě najdi terapeuta, moc ti to pomůže. ![]()
Z čeho to nízké sebevědomí vychází? Nebyla jsi jako malá podporovaná a nebo naopak tě doma shazovali?
Nemáš nějakou kamarádku, která by ti sebevědomí dodala a v některých situacích tě podržela?
Pokud nad sebou budeš přemýšlet jako nad troskou, tak troskou budeš. Zkus najít alespoň 3 věci, co ti jsou a nebo se ti na tobě líbí - mohou to být i maličkosti. např. mám pevné hezké nehty, umím druhým pomoci, když to potřebují, umím uvařit super špagety) A postupně si tyto věci hledej dál a nebo si je vytvářej.
Nazývat sama sebe děvkou, je dost přísné. Vsadím se, že jsou ženy, které toho mají za sebou mnohem více
říkej si, že jsi zkrátka nasbírala zkušenosti s hodně chlapama, který se ti budou jednou hodit - už třeba tím, že si znova nenajdeš blbce, a nebo alespoň menšího.
Zkrátka jde o přehození celého mindsetu - někteří lidé to zvládají sami, s odborníkem je to ale určitě jednodušší.
Držím palce ![]()
Tohle je na terapii, koucink, zkratka, aby ti nekdo pomohl si prevratit mysleni v hlave, pripadne odstranit traumata, na zaklade kterych tohle vzniklo.
Neboj, je mozne to zmenit.
Když nechceš mluvit, tak nemluv, ne? Každý nestojí o užvaněnku mého typu.
Tak to prostě přestaň dělat.
Přestaň pít. Přestaň střídat chlapy. Přestaň si kupovat pozornost.
Začni fungovat jen sama se sebou.
Co děláš za práci?
Takový dětský návod, ale možná může fungovat: Napiš si na jednu stránku papíru svoje plusy a na druhou své mínusy. Piš opravdu každou hovadinku, co tě napadne. Pak si třeba i něco vyjasníš, když si uvědomíš, že těch plusů není o tolik míň než mínusů. No a i kdyby bylo mínusů zásadně víc, tak co, někdy jediný plus může vyrovnat všechno ostatní. Prostě se zbytečně s nikým nesrovnávej, neměj pocit, že musíš splňovat nějaká kritéria, rozhodni se být sama sebou a za tím si stát, protože si řekneš, že jsi originál, že jsi jedinečná a tak. Tím samozřejmě nemyslím, že bys měla na všechno rezignovat, tloustnout, nedbat o sebe, nezajímat se, být ignorant. Ale zase si nemyslet, že když neodpovídáš něčemu, co je DNESKA! bráno za ideál, tak že je s tebou něco špatně.
Moje nízké sebevědomí mi ničí život. Už ve škole jsem měla problém komunikovat a proto mě šikanovali.
Neumím se sama sebe zastat, připadám si fakt jak troska. Neumím prostě si ani říct o něco. Kolikrát jsem neřekla neco co bylo potřeba.
Bohužel ohledně chlapů…za to se dost stydím. Někdy jsem si začala s někým jen abych nebyla sama a sami problémoví chlapi a pak jsem nebyla šťastná a kolikrát utekla ze vztahu do vztahu, jen protože se vyskytl,, lepší". Prostě už jsem si začala připadat jak d.vka.

Strašně se bojím komunikovat s lidmi, mluvit o sobě. Nemám se moc čím chlubit.
Bohužel se občas napiju jen abych ve společnosti neseděla nervózní, rozklepana a nemlčela. Bojím se říct svůj názor, mluvit o sobě atd. Nic jsem v životě nedokázala. Nevím jak se toho zbavit a chovat se normální. Díky tomuhle se chovám promiskuitně, nechám se využívat, že kupuji třeba ostatním a pak sama mám málo.
Neumím říct ne atd.
A díky tomuhle si připadám jak troska,.se kterou si každý může dělat co chce (každému hned půjčím atd ikdyz jde jen o pár stovek, koupím víno nebo cigára…).
Jak získat aspoň trochu sebevědomí? Bude mi 31, bezdětná, svobodná a asi nafurt.kdyz si hledám blbce.