Nulové sebevědomí

Anonymní
19.7.22 10:49

Nulové sebevědomí

Moje nízké sebevědomí mi ničí život. Už ve škole jsem měla problém komunikovat a proto mě šikanovali.

Neumím se sama sebe zastat, připadám si fakt jak troska. Neumím prostě si ani říct o něco. Kolikrát jsem neřekla neco co bylo potřeba.

Bohužel ohledně chlapů…za to se dost stydím. Někdy jsem si začala s někým jen abych nebyla sama a sami problémoví chlapi a pak jsem nebyla šťastná a kolikrát utekla ze vztahu do vztahu, jen protože se vyskytl,, lepší". Prostě už jsem si začala připadat jak d.vka.
:(

Strašně se bojím komunikovat s lidmi, mluvit o sobě. Nemám se moc čím chlubit.
Bohužel se občas napiju jen abych ve společnosti neseděla nervózní, rozklepana a nemlčela. Bojím se říct svůj názor, mluvit o sobě atd. Nic jsem v životě nedokázala. Nevím jak se toho zbavit a chovat se normální. Díky tomuhle se chovám promiskuitně, nechám se využívat, že kupuji třeba ostatním a pak sama mám málo.

Neumím říct ne atd.

A díky tomuhle si připadám jak troska,.se kterou si každý může dělat co chce (každému hned půjčím atd ikdyz jde jen o pár stovek, koupím víno nebo cigára…).

Jak získat aspoň trochu sebevědomí? Bude mi 31, bezdětná, svobodná a asi nafurt.kdyz si hledám blbce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19.7.22 10:51

Bud v klidu nejsi troska :) jsi hodna a pomhas lidem ktery toho pak vyuziji… ja jsem to sami ;) vzdycky si reknu a dost nebudu nikomu pomahat a pritom mi taky nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.7.22 11:04

Ahoj, určitě najdi terapeuta, moc ti to pomůže. :kytka:

Z čeho to nízké sebevědomí vychází? Nebyla jsi jako malá podporovaná a nebo naopak tě doma shazovali?

Nemáš nějakou kamarádku, která by ti sebevědomí dodala a v některých situacích tě podržela?

Pokud nad sebou budeš přemýšlet jako nad troskou, tak troskou budeš. Zkus najít alespoň 3 věci, co ti jsou a nebo se ti na tobě líbí - mohou to být i maličkosti. např. mám pevné hezké nehty, umím druhým pomoci, když to potřebují, umím uvařit super špagety) A postupně si tyto věci hledej dál a nebo si je vytvářej.

Nazývat sama sebe děvkou, je dost přísné. Vsadím se, že jsou ženy, které toho mají za sebou mnohem více :D říkej si, že jsi zkrátka nasbírala zkušenosti s hodně chlapama, který se ti budou jednou hodit - už třeba tím, že si znova nenajdeš blbce, a nebo alespoň menšího.

Zkrátka jde o přehození celého mindsetu - někteří lidé to zvládají sami, s odborníkem je to ale určitě jednodušší.

Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.7.22 11:58

Tohle je na terapii, koucink, zkratka, aby ti nekdo pomohl si prevratit mysleni v hlave, pripadne odstranit traumata, na zaklade kterych tohle vzniklo.

Neboj, je mozne to zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
19.7.22 12:15

Když nechceš mluvit, tak nemluv, ne? Každý nestojí o užvaněnku mého typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
19.7.22 12:19

Tak to prostě přestaň dělat.
Přestaň pít. Přestaň střídat chlapy. Přestaň si kupovat pozornost.
Začni fungovat jen sama se sebou.
Co děláš za práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.22 13:03

Uklízečku

• Citovat
  • Upravit
1266
19.7.22 14:40

Takový dětský návod, ale možná může fungovat: Napiš si na jednu stránku papíru svoje plusy a na druhou své mínusy. Piš opravdu každou hovadinku, co tě napadne. Pak si třeba i něco vyjasníš, když si uvědomíš, že těch plusů není o tolik míň než mínusů. No a i kdyby bylo mínusů zásadně víc, tak co, někdy jediný plus může vyrovnat všechno ostatní. Prostě se zbytečně s nikým nesrovnávej, neměj pocit, že musíš splňovat nějaká kritéria, rozhodni se být sama sebou a za tím si stát, protože si řekneš, že jsi originál, že jsi jedinečná a tak. Tím samozřejmě nemyslím, že bys měla na všechno rezignovat, tloustnout, nedbat o sebe, nezajímat se, být ignorant. Ale zase si nemyslet, že když neodpovídáš něčemu, co je DNESKA! bráno za ideál, tak že je s tebou něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová