Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@lucad77 píše: Více
Ona nepsala za kg. Ale ze to co by napekla by koupila za 1400. Coz je dost mimo. Ze 2 kg orechu
@Asta135 upecu si, jsem mlsna 🙂 na vánoce si to udělám po svém…štědrovečerní večeři nemám, to obedvam a místo večeře jsem před rokem se už dívala na pohádky a mlsala cukroví. Stromecek umělý musím mít, prostě si ty vánoce vždy chci pohádkově užít. Sama jsem si koupila i dárky k vánocům, to co jsem už dlouho chtěla, ale během roku to neřešila, tak jsem si řekla, teď už si to fakt koupím na vánoce, protože pořád jsem o té věci snila, že bych tu vec chtěla. Tak jsem si řekla, kdybych měla děti, tak by si rekly mamka už dlouho chce tuhle věc, tak ji ju koupím, nebo mamka.Na Štědrý den půjdu dopoledne na hřbitov, přijdu, najim se, dám vanu a zalehnu v pyžamě k pohádkam. Ze nebudu svátečně oblečená,…nevadí..budu v doupěti sama ![]()
Každý rok jsem pekla. Aspoň 6,7 druhů. Letos poprvé se na pečení vykašlu. Protože on to pak každý jedl stejně jen z povinnosti. Takže letos jsem objednala půl kila tradičního cukroví, koupím jedny kokosky, uplácám pár kousků nepečeného, aby bylo co nabídnout návštěvám, a konec. Tak uvidíme, jak to dopadne. Aby pak nebylo " Jakto, že letos nepečeš
? " Jinak bude všechno, kapr, salát, stromek. A to bych musela mít i kdybych bydlela úplně sama. Bez toho pro mne nejsou Vánoce.
@stín katedrál
Většinou a nejraději zdobím čokoládou, ořechy cukroví. Někdy používám lentilky. Na ten Halloween jsem teď prvně v životě objednala oči jedlé a nějaký mix zdobení. Půjde to na raut mezi lidi. Tak tomu chci trošku pomoct, ať vypadají hezky.
Vánoční budu zas zdobit většinou čokoládou a ořechy. Pověřila jsem teda manžela a jeho kolegu, aby našli něco na pečení a zdobení v obchodě v Německu, jak tam budou. Takže bude překvapení, co dovezou. Říkala jsem, jestli tam najdou lyofilizované maliny a jahody kusy i drcené. To se mi na cukroví líbí. Když nenajdou, tak objednám tady.
Pokud bych byla sama, ani by mne nenapadlo něco péct. Koupila bych si wellness na vánoční svátky a tam se koupala a jedla a pila, až bych praskla.Jo,tak to představuji ideální vánoce ![]()
Když jsme s manželem začali bydlet, tak jsme ani Vánoce jako takové neměli. Žádný stromek, ani výzdoba a přes vánoční svátky jsme stejně byli v práci. Ale já si už od malá potrpím a mám nejradši perníčky. Nikdy si je neudělám jen tak nebo třeba Velikonoce. Ale na Vánoce musí být. Máme osvědčený recept už x let a když jsme zkoušeli občas nějaký jiný, tak to nebylo ono.
Takže jsem upekla jen pro sebe perníčky a linecké pro manžela. No a potom jsem buď pomohla mamce, když byl čas a ona nám něco dala.
Teď, jak je dcera, tak se domluvíme s mamkou a pečeme spolu nebo každá máme nějaký druh cukroví, který si pak vyměníme.
Máme asi 7 - 8 druhů oblíbeného cukroví, protože každý má rád něco jiného. ![]()
Být úplně sama bez kohokoliv, tak nedělám ohledně Vánoc vůbec nic a maximálně ty perníčky. ![]()
@Jennyna806 píše: Více
Kdybych byla sama, udělala bych to přesně takhle. ![]()
@Jennyna806 píše: Více
Na tvém místě bych se rozhlédl po okolí. Třeba je nějaké místo, kde by trochu cukroví ocenili? Domov důchodců, hospic, tvoje bývalá základka, osamělá sousedka? Napekla bych trochu pro sebe a zbytek bych darovala. Jen tak v krabičce a popřála hezké vánoce.