Pedagog a OČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@vokishka píše:
Tak u vás to jde. My nemáme wifi ve třídách, jen pevné připojení, v něm je učitelský počítač. A pokud jsou takové podmínky, fakt chápu, že tam někdo to děcko nepošle.
U nás se každé dítě normálně připojilo. Je fakt, že vedení nechalo posílit v každé budově net, aby to šlapalo. A děti si nosí buď tablet nebo mobil, kde je bez problémů připojíme. Teď jsme se střídaly my tři vychovatelky. Nově povede skupinu asistentka. Ta dostane na dva týdny i moji odpolední družinu. Snad se nedočká nevděku 🙏.
@Anonymní píše:
Ne vůbec mi nevadí, naopak. Jen si tam tu svoji prvňačku nějak nedokážu představit, jak tam bude samostatně pracovat. Vždycky se vrhne na nějaký úkol a namastí tam chyby, je hodně zbrklá. Taky má úkoly tak na max. hodinu a půl, co tam pak bude dělat, když třeba čvrtáci budou online celé dopoledne? Ona má online je 3× týdne půlhodinku. Taky asi záleží kolik tam bude dětí. Zatim jen zjištuji možnosti.
Budou si číst, tvořit, hrát, kreslit, půjdou ven atd., když budou úkoly od uč. splněny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A ty si myslíš, že ta asistentka jim jako nepomůže?? Že si jich nevšimne?? Nebude s nimi pracovat??
Jinak myslím že na MŠMT k tomu dnes přibyly nové informace, koukni
Taky asi budu v práci dohlížet na děti rodičů, kteří potřebují, dozvíme se zítra, ale tak snad s nimi budu pracovat podle toho, co bude třeba
no dcera chodila chvíli na podzim, a záleželo kdo tam byl. Někdy v pohodě. Někdy jí nepomohl fakt nikdo, naštěstí se skamarádila s holkou ze třetí třídy, tak ta jí četla zadání a pomáhala s online výukou. Ale po první online výuce nám paní učitelka po dceři vzkazovala že to příště už musí umět sama. Je v první třídě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra Z píše:
https://www.mpsv.cz/osetrovne?…
Jen me mate, ze vyjmenovani pracovníci deti z MS na osetrovne nárok nemaji. Druhý rodič, který není mezi vyjmenovanymi, nárok ma? To bude zas bordel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, nevěděl byste někdo, jak je to ohledně OČR na děti pedagogů, které mají teď možnost chodit do školy i v době distanční výuky. Máme prvňačku a nějak si nedokážu představit, že by chodila do školy, kde na ně bude dohlížet zřejmě pouze jedna asistentka. Přece jen ty prvňáčci potřebují ještě dost pomáhat, tak nevím, zda-li jí tam dávat. Manžel přemýšlí, že by s ní byl vždy ten jeden týden na OČR, ale vlastně nevíme, jestli to lze, když má dcera možnost být ve škole. Máte s tím někdo zkušenost? Třeba i z jiných oborů, zdravotníci apod? Děkuji. Prosím o anonym.
No a tvoje prvňačka je nějak handicapovaná? Úplně tomu nerozumím, normálně má přece učitel ve třídě klidně 20-30 prvňáků a musí je zvládnout, tak proč by neměla stačit jedna asistentka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, takže pokud spadam do onoho výčtu pracovníků, tak tam děti prostě musím dát nebo nemám nárok na osetrovn
…Jak se to pak řeší treba při rýmě? Volat doktorovi, aby mi vystavil jiné ošetřovně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elishka1 píše:
Jen me mate, ze vyjmenovani pracovníci deti z MS na osetrovne nárok nemaji. Druhý rodič, který není mezi vyjmenovanymi, nárok ma? To bude zas bordel
Mají to tam sice divně napsané, ale z logiky věci by nárok mít neměl ani druhý rodič, protože tam jde o to, že pro jejich dítě je jejich školka otevřená. Nemůže si napsat do žádosti, že mají školku zavřenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@San987 píše:
Aha, takže pokud spadam do onoho výčtu pracovníků, tak tam děti prostě musím dát nebo nemám nárok na osetrovn…Jak se to pak řeší treba při rýmě? Volat doktorovi, aby mi vystavil jiné ošetřovně?
Když je dítě nemocné, samozřejmě nárok na OČR máš, vystaví ho doktor. Nemáš nárok na krizové ošetřovné, které se váže k zavření škol
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Mají to tam sice divně napsané, ale z logiky věci by nárok mít neměl ani druhý rodič, protože tam jde o to, že pro jejich dítě je jejich školka otevřená. Nemůže si napsat do žádosti, že mají školku zavřenou.
Logické to je, ale např ted lidi uváděli, ze mají školu uzavřenou od nějakého data z důvodu, důvod se mezitím změnil, ale případ to byl stále stejný od původního data, uz to neslo smysluplne vyplnit apod.
at uz to skonci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
tak druhý rodič pokud není v těch vyjmenovaných profesích nárok má, ne? U nás ve školce vloni tvrdili že v těch profesích mají být oba rodiče. Letos kamarádce dítě nevzali do školy s tím samým argumentem. Její manžel je voják. Prý nemají na krizovou školu nárok. Já do žádosti rovnou napsala, že bez krizové školy a školky nezvládnu zajistit chod ordinace a nikdo se mnou nediskutoval a děti mi vzali. Tak jsem usoudila, že možná pohlíží jinak na situaci kdy je tím krizovým zaměstnancem matka a kdy otec? Nebo prostě měli strach že tu ordinaci zavřu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@San987 Pokud se jedná o vaši školu, kam dítě běžně dochází, tak nárok na ošetřovné nemáš. Pokud je určená jiná spádová škola, tak nárok máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111
Tady je výpis, kdo vše tam spadá. Je to rozšířené, než bylo.
Vybrané profese § Mimořádným opatřením určené výjimky pro děti IZS se vztahují na tyto vybrané profese: · zdravotničtí pracovníci poskytovatelů zdravotních služeb · pedagogickými pracovníky, kteří zajišťují prezenční vzdělávání v mateřské škole, základní škole, školní družině, školním klubu, v oborech vzdělání Praktická škola jednoletá nebo Praktická škola dvouletá · pedagogickými pracovníky školských zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy · zaměstnanci bezpečnostních sborů · příslušníci ozbrojených sil · zaměstnanci orgánů ochrany veřejného zdraví · zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., · sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů · zaměstnanci Úřadu práce České republiky · zaměstnanci České správy sociálního zabezpečení a okresních správ sociálního zabezpečení · zaměstnanci Finanční správy České republiky
Edit. Pardon, při kopírování se text rozhodil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111 No to byl ale nějaký jejich chybný výklad, že v klíčové profesi musí být oba zákonní zástupci, ne? Chápu to tak, že buď škola, kam dítě běžně dochází, pro dané dítě otevřená je a ani jeden z rodičů nemá nárok na ošetřovné. Nebo pro dané dítě jeho běžná škola otevřená není a kterýkoliv z rodičů může ošetřovné čerpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš
Mám počít, že loni to tak bylo. Protože i u nás ve škole jsem zaslechla, že oba rodiče musí spadat mezi zaměstnance IZS. Nevím, jestli pak nebylo upraveno. Že tam máme děti jednoho rodiče, který pracuje pro IZS. Ta pravidla a pokyny se průběžně předělávají.
Práva ruka neví, jak se zachová levá a opačně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@vokishka To je bordel toto
Učebna informatiky??
Mame projekt na zasitovani skoly, melo by se to delat asi pres prazdniny. Pokud se v informatice dela neco, co oteviraji vsichni naraz, je to strasne pomale. Nezvladlo to poradne ani kahoot. Takze pochybuju, ze by Teamsy jely, ty mi delaji doma bezne problém, i kdyz jsem pripojena sama
. Proste to tak je, ne kazda skola ma připojení na urovni. My treba mame problém i s beznymi mobily, co zateplili skolu, je to jeste horsi. Bezne nekdo ve sborovne visi z okna a snazi se telefonovat. Na starém mobilu mi az za branami skoly zacaly chodit sms, co mi kdo pres den poslal. A to je velke mesto, jen u lesa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@San987 Pokud se jedná o vaši školu, kam dítě běžně dochází, tak nárok na ošetřovné nemáš. Pokud je určená jiná spádová škola, tak nárok máš.
Od příštího týdne už nebudou určené spádové školy. Bude chodit do té své a tam s ní budou asistentky a vychovatelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit