Přenechání restaurace, kurzy

Nickaau
7.4.21 22:33

Přenechání restaurace, kurzy

Zdravím,
Dostala jsem možnost ke koupi restaurace, jsem servírka 7.let ale na HPP dělám pouze 3 roky.
Vyučená v tomto oborů bohužel nejsem a tam si budu muset zřejmě udělat kurz, avšak nevím jaký. Všude se píše něco jiného, našla jsem X stránek a X stránek psalo tento rekvalifikační kurz úplně jinak a když chci tento kurz vyhledat ve svém okolí tak bohužel neúspěšně.
Jaký je tedy zapotřebí kurz jakožto pro doplnění vzdělání na otevření živnosti, nějaké aktuální informace.

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.4.21 23:00

Takže vyučená nejsi, praxi máš tři roky a chceš podnikat na základě kursu, který ještě nemáš.
Máš vybavení, nebo dostatek peněz na něj? Máš kvalitní zaměstnance, účetní, dodavatele?

  • Citovat
  • Nahlásit
161
7.4.21 23:06

V tehle dobe kupovat restauraci??? 8o jen blazen by do tohohle typu podnikani sel… ale kdyz myslis :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
30172
7.4.21 23:08

Já bych v dnešní době v podstatě bez praxe do koupě restaurace nešla. Čas bych využila spíš na jazykový kurz nebo nějaký jiný typ podnikání.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4784
7.4.21 23:10
@Kacenka.k8 píše:
V tehle dobe kupovat restauraci??? 8o jen blazen by do tohohle typu podnikani sel… ale kdyz myslis :think:

Rozhodně je lepší doba teď než před rokem nebo dvěma. Záleží co, kde a za kolik.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
161
7.4.21 23:12
@Pedro 00 píše:
Rozhodně je lepší doba teď než před rokem nebo dvěma. Záleží co, kde a za kolik.

Kdyz myslis :lol: asi v gastru nepodnikas, vid? ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4784
7.4.21 23:32
@Kacenka.k8 píše:
Kdyz myslis :lol: asi v gastru nepodnikas, vid? ;)

Nepodnikám, ale nejlepší doba pro koupi je v krizi. Záleží na konkrétních podmínkách, netvrdím, že zakladatelka dělá dobře, protože neznám situaci. Časem se to zvedne, jestli to bude trvat půl roku, rok nebo dva netuším.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3385
7.4.21 23:36

@Nickaau bud kurz, stačí barmanský nebo kurz vyšší gastronomie, zkus projet střední učiliště typu kuchař, čísník v okolí, často tam ty kurzy mají, ale pokud jseš vyučená servírka, tak by ti měl stačit výuční list…

Popřípadě si můžeš zaplatit odpovědného zástupce…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1592
7.4.21 23:45

...

…a nechceš ode mě koupit na poušti most?
Strkáš hlavu do oprátky, na podzim tady kovidový cirkus bude zas.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Nickaau
8.4.21 00:10
@Anonymní píše:
Takže vyučená nejsi, praxi máš tři roky a chceš podnikat na základě kursu, který ještě nemáš.
Máš vybavení, nebo dostatek peněz na něj? Máš kvalitní zaměstnance, účetní, dodavatele?

Ano mám, momentálně pracuji jako provozní/servírka.
Dostatek peněz mám na koupí hospody a dodavatelu mám mnoho jelikož zboží pro nynější restauraci zařizují ja

  • Citovat
  • Nahlásit
Nickaau
8.4.21 00:12
@Tecumseh píše: …a nechceš ode mě koupit na poušti most?
Strkáš hlavu do oprátky, na podzim tady kovidový cirkus bude zas.

Hele to může být každému putna. Já tu Restaurací nechci otevírat zítra, než otevřu živnost, doplním vzdělání na tuto činnost (jelikož mám obchodní Akademií) tak nějaký čas to trvat bude, teď chci investovat do objektu.

  • Citovat
  • Nahlásit
Nickaau
8.4.21 00:15
@Kacenka.k8 píše:
Kdyz myslis :lol: asi v gastru nepodnikas, vid? ;)

Právě teď je nejlepší doba na otevření hospody, jelikož spoustu skončila, momentálně chci investovat do objektu, jelikož je teď díky corony o 50% levnější jak byl před dvěma lety nabízen.
A toto Vám řekne každý :) a je to pro mě smysluplné investovat do nějakého podnikání jak si doma sedět na penězích. Předělam, investují, doplním kurz :)

  • Citovat
  • Nahlásit
Nickaau
8.4.21 00:18
@Pedro 00 píše:
Nepodnikám, ale nejlepší doba pro koupi je v krizi. Záleží na konkrétních podmínkách, netvrdím, že zakladatelka dělá dobře, protože neznám situaci. Časem se to zvedne, jestli to bude trvat půl roku, rok nebo dva netuším.

Konečně smysluplná odpověď :-) nechci tady určitě rozebírat kde co mám jak a kde co jak nemám dělat.
To jestli padnu na držku bude už jen ma věc :-) má chyba, kdo nehraje nevyhraje a teď je nejlepší čas jelikož se hospoda nabízí o 50% levněji jak dva roky dozadu, takže i kdybych to měla předělat na očkovací centrum tak do toho jdu.

  • Citovat
  • Nahlásit
Nickaau
8.4.21 00:20
@Russet píše:
Já bych v dnešní době v podstatě bez praxe do koupě restaurace nešla. Čas bych využila spíš na jazykový kurz nebo nějaký jiný typ podnikání.

Praxe mám mnoho i když ne na papíře… :-) více se dozvíte v dalších komentáři, pro mě je toto nejlépe využity čas jak jen může byt :-)

  • Citovat
  • Nahlásit
Nickaau
8.4.21 00:21
@Anonymní píše:
Takže vyučená nejsi, praxi máš tři roky a chceš podnikat na základě kursu, který ještě nemáš.
Máš vybavení, nebo dostatek peněz na něj? Máš kvalitní zaměstnance, účetní, dodavatele?

A praxi mám 7 let. Co takhle číst?

  • Citovat
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat