Přenechání restaurace, kurzy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@MartinaIrena píše:
Ty musíš pořád jen rýpat, viď. Umíš taky něco jiného? Přínos pro zakladatelku nula nic. Promiň za upřímnost.
Hospodští jsou v rodině. Tak vím, jaká je to řehole. Ale to si absolventka obchodní akademie s 3 roky praxe neumí představit. Ne všude rýpu. Kdybys četla i jiné diskuze, věděla bys.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Tam ja nechodím. To clovek pozná po jedne, dvou návštěvách. Ono spousta tehle hospod, vedených amatéry, Covid situaci nepřežije…
Tak do hrozné restaurace já podruhé nejdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nickaau píše:
Myslím, že je v textu rozumně napsáno že pracují jako Servírka 7 let ale na HPP smlouvu pracují roky 3. Co je na tom prosím k nepochopení?
Nemůžu to tvrdit na 100%, ale myslím, že pro získání živnosťáku stačí prokázat dostatečnou praxi, tzn. ne to, jestli jsi v oboru pracovala na HPP či jiný druh smlouvy… Takže pokud jsi nedělala načerno, bez smlouvy, měla bys praxi dostatečně dlouhou…
Kdyžtak ověřit na ŽÚ a pokud na předchozí práci nemáš doklady, možná by stačilo od nějakýho známýho sehnat potvrzení, že jsi 3-4 roky pro něj pracovala brigádně…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Máš za sedmičkou tečku a i jiné chyby. Máš vůbec maturitu? Vést podnik není žádná prča bez kdovíjaké praxe.
Maturita a dokonce ani VŠ nemusí znamenat inteligenci, ty papíry se dají koupit za pár tisícovek… V podnikání rozhodují jiné vlastnosti, než mít plný šuplík papírů… Ani dokonalý pravopis není rozhodující pro úspěch… Znám lidi, kteří nedochodili ani základku, ale jsou zruční a pálí jim to jinak a mají velké a úspěšné firmy…
Na vybroušenej líbrsgríf, gramaticky dokonalej, si můžu někoho zaplatit a živnosťák nebo finančák nějaký i/y nezajímá…
Ono se stačí podívat, jaký číčoviny do papírů kolikrát vypotí soudci, advokáti nebo doktoři a to jsou podle tebe jediný schopný lidi…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Nemůžu to tvrdit na 100%, ale myslím, že pro získání živnosťáku stačí prokázat dostatečnou praxi, tzn. ne to, jestli jsi v oboru pracovala na HPP či jiný druh smlouvy… Takže pokud jsi nedělala načerno, bez smlouvy, měla bys praxi dostatečně dlouhou…![]()
Kdyžtak ověřit na ŽÚ a pokud na předchozí práci nemáš doklady, možná by stačilo od nějakýho známýho sehnat potvrzení, že jsi 3-4 roky pro něj pracovala brigádně…
![]()
Tohle nestačí. Nám garanta dělal známý, co se v oboru pohyboval 20 let a musel (jako majitel s. r.o.) dokladovat i daňová přiznání za 7 let. Na nějakou dohodu to na zivnostaku neuhraje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Hospodští jsou v rodině. Tak vím, jaká je to řehole. Ale to si absolventka obchodní akademie s 3 roky praxe neumí představit. Ne všude rýpu. Kdybys četla i jiné diskuze, věděla bys.
No jo, tak když máte hospodský v rodině, tak o tom víš víc, než člověk, co v tom dělá. Kristova noho, to jsou argumenty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Maturita a dokonce ani VŠ nemusí znamenat inteligenci, ty papíry se dají koupit za pár tisícovek… V podnikání rozhodují jiné vlastnosti, než mít plný šuplík papírů… Ani dokonalý pravopis není rozhodující pro úspěch… Znám lidi, kteří nedochodili ani základku, ale jsou zruční a pálí jim to jinak a mají velké a úspěšné firmy…![]()
![]()
Na vybroušenej líbrsgríf, gramaticky dokonalej, si můžu někoho zaplatit a živnosťák nebo finančák nějaký i/y nezajímá…
Ono se stačí podívat, jaký číčoviny do papírů kolikrát vypotí soudci, advokáti nebo doktoři a to jsou podle tebe jediný schopný lidi…
![]()
Co je líbrsgríf? ![]()
Očekávám, že absolvent obchodní akademie vládne slovem a písmem. A že nepíše hrubky. A jestli chce podnikat v pohostinství, proč se ptá na emiminu? Ať se zeptá hospodských. Nemá nejspíš zaměstnance, nikoho, komu věří. Hlavně že chce hospodu. Nebo bude vařit sama?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
V prvním příspěvku nic o provozní nepíše. Je servírka bez výučáku a na HPP pracuje teprve 3 roky.Jo, hodně herců na hospodách krachlo, myslelo si, jaký to není vejvar. Tak good luck!
Umělci jsou úplně extra sorta lidí, většinou totálně mimo realitu…
Mají se držet svýho kopyta, stejně jako třeba šilhavá, hrbatá a koktavá uklízečka nejde do TV hlásit přehled zpráv, tak se herci maj držet jeviště nebo kamer…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Secado píše:
Tohle nestačí. Nám garanta dělal známý, co se v oboru pohyboval 20 let a musel (jako majitel s. r.o.) dokladovat i daňová přiznání za 7 let. Na nějakou dohodu to na zivnostaku neuhraje.
Hm, tak tudy cesta asi nevede… Já už žiju cca 10 let mimo podnikatelskou realitu, takže v těch nových věcech jsem mimo… Ale zase jsem spokojenej, šťastnej a mám extrémně moc volnýho času… A hlavně čistou hlavu a klidný spaní…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Hm, tak tudy cesta asi nevede… Já už žiju cca 10 let mimo podnikatelskou realitu, takže v těch nových věcech jsem mimo… Ale zase jsem spokojenej, šťastnej a mám extrémně moc volnýho času… A hlavně čistou hlavu a klidný spaní…![]()
Já to řešila taky před pár lety, ale tohle se, tuším, nezměnilo. Tenkrát mě zaujala ta zbytečnost. Garant musel dokládat kde co, ale za nic neodpovídal. ![]()
I ta podmínka 7 let praxe mi přijde směšná. Hospoda není atomová ponorka ![]()
Já tu práci měla hodně ráda, volnej čas nebyl žádnej, byla jsem extrémně vyčerpaná ( dělala jsem 70-100 hodin týdně), ale chodila jsem domů s čistou hlavou, žádný nervy, žádnej šéf.. oproti práci v korporátu paráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Secado píše:
Já to řešila taky před pár lety, ale tohle se, tuším, nezměnilo. Tenkrát mě zaujala ta zbytečnost. Garant musel dokládat kde co, ale za nic neodpovídal.
I ta podmínka 7 let praxe mi přijde směšná. Hospoda není atomová ponorka
Já tu práci měla hodně ráda, volnej čas nebyl žádnej, byla jsem extrémně vyčerpaná ( dělala jsem 70-100 hodin týdně), ale chodila jsem domů s čistou hlavou, žádný nervy, žádnej šéf.. oproti práci v korporátu paráda
Tak já nedělal hospodu, jen nárazově… Dvě sezóny v letních měsících jsem provozoval penzionek, začátkem 90.let a takovej pidibárek, cca 20 míst, pak rok jako číšník a provozní a potom jsem zkoušel rok rozjet hospůdku na malý vesnici, kde milion let nic nebylo… To všechno s dlouhými časovými rozestupy, mezi tím jsem se pohyboval v jiných oborech… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Tak já nedělal hospodu, jen nárazově… Dvě sezóny v letních měsících jsem provozoval penzionek, začátkem 90.let a takovej pidibárek, cca 20 míst, pak rok jako číšník a provozní a potom jsem zkoušel rok rozjet hospůdku na malý vesnici, kde milion let nic nebylo… To všechno s dlouhými časovými rozestupy, mezi tím jsem se pohyboval v jiných oborech…
Pro mě byla hospoda skvělá zkušenost. Naučila jsem se usmívat, rychle reagovat a být asertivní. Šla bych do toho znovu? Ani náhodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Secado píše:
Pro mě byla hospoda skvělá zkušenost. Naučila jsem se usmívat, rychle reagovat a být asertivní. Šla bych do toho znovu? Ani náhodou
Já už taky ne… Nebaví mě už se furt na někoho culit… Jsem radši věčně načučenej a nasr.anej…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam ja nechodím. To clovek pozná po jedne, dvou návštěvách. Ono spousta tehle hospod, vedených amatéry, Covid situaci nepřežije…