Přenechání restaurace, kurzy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nickaau píše:
Praxe mám mnoho i když ne na papíře…více se dozvíte v dalších komentáři, pro mě je toto nejlépe využity čas jak jen může byt
Jasně. A že ani neumíš napsat, že máš praxi sedm let, to ti nevadí. Hospoda láme vaz zkušenějším harcovníkům a do čeho peníze vrazíš je tvoje věc. Ale pak si vzpomeň na tuhle debatu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
@Nickaau píše:
Hele to může být každému putna. Já tu Restaurací nechci otevírat zítra, než otevřu živnost, doplním vzdělání na tuto činnost (jelikož mám obchodní Akademií) tak nějaký čas to trvat bude, teď chci investovat do objektu.
Tak pokud to bereš jako dlouhodobou investici a s příjmem z toho počítáš až za nějaký čas, tak budiž. Ten moribundus tady snad nebude věčně. Já jen, abys tady na podzim nezakládala další diskuzi, že se ti podnikání rozsypalo, přišla jsi o majlant a že jsi zrujnovaná. Byla by to škoda!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nickaau píše:
Zdravím,
Dostala jsem možnost ke koupi restaurace, jsem servírka 7.let ale na HPP dělám pouze 3 roky.
Vyučená v tomto oborů bohužel nejsem a tam si budu muset zřejmě udělat kurz, avšak nevím jaký. Všude se píše něco jiného, našla jsem X stránek a X stránek psalo tento rekvalifikační kurz úplně jinak a když chci tento kurz vyhledat ve svém okolí tak bohužel neúspěšně.
Jaký je tedy zapotřebí kurz jakožto pro doplnění vzdělání na otevření živnosti, nějaké aktuální informace.
Není náhodou hostinská činnost volná…
Pro aktuální info bych nešel na emimino, ale na živnosťák, apod… Je v tom strašnej chaos, pořád se něco mění… A i když ti někdo virtuálně sdělí, byť i v dobré víře, nějaké osobní 10 let staré zkušenosti, může to být kravina…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pedro 00 píše:
Nepodnikám, ale nejlepší doba pro koupi je v krizi. Záleží na konkrétních podmínkách, netvrdím, že zakladatelka dělá dobře, protože neznám situaci. Časem se to zvedne, jestli to bude trvat půl roku, rok nebo dva netuším.
No, evidentně jsi uplně mimo, ceny nemovitostí teď vyletěly raketově nahoru, takže hodpoda na prodej, protože krach. Praxi máš 4+3, takže 4 roky brigáda při škole. Nikdy jsi nepodnikala, zaměstnance nemáš, ale odvahy až na půdu a když ti někdo upřímně radí, tak ještě prskáš, tak si tu chytrou hlavu do té oprátky strč
.
- Citovat
- Upravit
@Russet píše:
Jasně. A že ani neumíš napsat, že máš praxi sedm let, to ti nevadí. Hospoda láme vaz zkušenějším harcovníkům a do čeho peníze vrazíš je tvoje věc. Ale pak si vzpomeň na tuhle debatu
Na provoz hospody není nejdůležitější vlastností být spisovatelkou na emiminu…
Pokud, jak píše, dělá provozní, vidí do všeho, od zásobování po tržby a zná pravděpodobně „svojí“ provozovnu včetně personálu líp, než současný majitel…
Je sice riziko, že i po znovuotevření bude bída, každopádně bude nějaký pokles tržeb oproti stavu před covidem, ale pokud bude vlastníkem nemovitostí a nezadlužená, může objekt použít na jiné účely, nebo pronajímat…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi to nedalo, byl jsem u strýčka Kůůůgla a hostinská činnost je fakt momentálně řemeslná, takže vyučení v oboru, nebo potřebná léta praxe…
Ale ještě je možnost „Odpovědného zástupce“, který pokreje vydání živnosťáku… ![]()
Po r.89 byla volná, pak se měnily podmínky a já se v soukromé škole, pro kterou jsem pracoval, absolvoval rychlokurs „Pohostinství“ a po několika málo letech pak dělal odpovědného zástupce s. r.óčku, ve kterým jsem měl podíl… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro sehnat za pár stovek garanta je to nejmenší, ale což takhle kapitál na počáteční investice, kasa, jidelaky, vybavení tam možná bude
, vizitky, web, zálohy na energie, mít zaměstnance (týden máš, za týden ne), zásoby surovin a pití, zálohy na obaly (sud tuším 1000, to to lítá) atd, atd. Má slečna sebevědomá tak 200 v kapse a rezervu na výplaty, sociální, zdravotní, vodu, popelnici, osa?
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@bse.pedro sehnat za pár stovek garanta je to nejmenší, ale což takhle kapitál na počáteční investice, kasa, jidelaky, vybavení tam možná bude, vizitky, web, zálohy na energie, mít zaměstnance (týden máš, za týden ne), zásoby surovin a pití, zálohy na obaly (sud tuším 1000, to to lítá) atd, atd. Má slečna sebevědomá tak 200 v kapse a rezervu na výplaty, sociální, zdravotní, vodu, popelnici, osa?
![]()
Tak to ví jen ona, tady, pokud vím, se pokouší získat info o tom, jak získat kvalifikaci, aby dostala živnosťák…
Pokouší si to, jako spousta dalších, zjednodušit tím, že napíše na emimino, což není nejlepší tah, protože vždy narazí na někoho, kdo o ní automaticky předpokládá, že je absolutně blbá, nic neumí a sám se tomu tlemí jako pako…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pedro 00 píše:
Rozhodně je lepší doba teď než před rokem nebo dvěma. Záleží co, kde a za kolik.
Teď??daleko lepší doba byla před dvěma lety, kdy nebyl kovid, ty nesledujes dění kolem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vykašli se na restauraci. Jestli chceš investovat peníze. Tak si poříď pojízdné auto - prodejnu. Budeš teda pendlovat, ale to je v každé situaci dovoleno.
K nám tak pravidelně jezdí několik prodejců. Dokonce se střídají dva různí, že vozí vejce, brambory, česnek atd. a obojí jsou pořád žádání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro Získat info…potřebné vyučení v oboru nemá a šest let praxe na plný úvazek taky ne. Koncesi na prodej alkoholu taky ne. A schopnost zvednout telefon a tyhle primitivní věci zjistit na Živnostenském odboru taky ne…a chce podnikat ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, evidentně jsi uplně mimo, ceny nemovitostí teď vyletěly raketově nahoru, takže hodpoda na prodej, protože krach. Praxi máš 4+3, takže 4 roky brigáda při škole. Nikdy jsi nepodnikala, zaměstnance nemáš, ale odvahy až na půdu a když ti někdo upřímně radí, tak ještě prskáš, tak si tu chytrou hlavu do té oprátky strč.
Anonymní hrdinko nebo hrdino, mimo jsi ty, minimálně touto reakcí. Fakt nejsem číšnice kupující hospodu. Když tak si to namaluj, ať odpovídáš správným lidem a pokud možno k věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freeport píše:
Teď??daleko lepší doba byla před dvěma lety, kdy nebyl kovid, ty nesledujes dění kolem?
Právě že sleduji. Opravdu bylo lepší koupit prosperující hospodu těsně před uzavřením, nebo radši krachující hospodu před otevřením? Asi ti restauratéři lžou, když si stěžují, že z podpory a kompenzací se přežít nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusíš si doplňovat kurz, stačí garant (což je taková figurka, která za nic neodpovídá). Po 7 letech praxe v oboru už ho nebudeš potřebovat (tu praxi chce živnostenský úřad opravdu doložit). Jedinou nevyžádanou radu přidám: podnikej na s. r.o., usetris si do budoucna hodně problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pedro 00 já k věci odpovídám a to velice konkrétně, na x otázek zakladatelka není schopná odpovědět, což mne netrápí. Ty jsi její mluvčí, či co? Pokud si myslíš, že to je v její situaci dobrý nápad, tak jí podpoř a především to adresuj jí ![]()
Mě nepřesvědčíš, podle mě je to hloupost a narazí (kdo chce kam..) směle do toho ![]()
- Citovat
- Upravit