Pediacel 3+1

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
816
9.5.14 12:38

Pediacel 3+1

Ahoj holky, obracím se na ty, které mají zkušenosti s očkováním Pediacelem. Mám pediatru, která nutí do všech očkování a nepřipouští moc diskusi, nicméně vymohla jsem si alespoň očkování šetrnější vakcínou Pediacelem. První dávku jsem chtěla dát v 6 měsících, ale nutí mě přijít již teď v úterý, kdy budou malýmu 4 měsíce, pro první dávku s tím, že prý musím očkovat 3× za sebou, každý měsíc jedna dávka a pak 4. dávka po 16 měsících 8o Nechápu, 3× za sebou každý měsíc? není to hodně? myslela jsem, že těch dávek je míň. Navíc říká, že každou vakcínu si budu muset zaplatit, 1 dávka 1000,–. Mně to přijde nějak moc. Co myslíte? Nechce na nás jen vydělat a je opravdu tohle očkovací schéma správné? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2777
9.5.14 12:43

Blbost, klidně může být i 2+1. Trvala bych na tom začít v půl roce, je to tvé dítě! Nebo najít novou doktorku :palec: A pokud bys nechala 3+1, tak rozhodně v rozestupu dvou měsíců a ta poslední +1 se dává nejdříve půl roku od poslední, maximálně rok. Myslím že myslela v 16. měsících, protože pak bude chtít určitě narvat MMR :zed:
My platíme za dávku 850-890,– kč :nevim: Neplatí to pojišťovna jako hexu, protože je to alternativa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
9.5.14 12:45

A upřímně, ty sis k tomu více nezjišťovala?? Jako co znamená to 3+1, že se to platí, víš v čem je Pediacel jiný než Hexa? Není to myšleno zle, jen mi přijde, že o tom moc nevíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
9.5.14 12:46

To my očkovaly poprvé ve 22 měsících Pediacelem a doktorka nás do tohodle schématu nutí taky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
9.5.14 12:46

@Turante My platily 750kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
9.5.14 12:48

@Turante Díky a to si může matka zvolit, zda chce 2+1 nebo 3+1? rozdíl mi nikdo nevysvětlil, spíš mi předepisují, co a jak mám dělat, nechápu přístup. :zed: a ceny si určuje doktorka sama?

Díky, máš pravdu, moc o tom nevím. Zjišťovala jsem jen to, že Pediacel je šetrnější, porovnávala jsem složení obou vakcín a z hlediska aditiv je Pediacel lepší. Jinak zda je pro dítě lepší 2 nebo 3+1, mi opravdu nikdo nevysvětlil. Jak píšu, doktorka s náma moc nediskutuje. Může mě nutit do nějakého schématu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
9.5.14 12:50

@Turante S placením jsem počítala, ale v rozmezí 600-800, rozhodně ne 1000 za jednu dávku. @Turante Na prvním očku v půl roce budu trvat, to jo.

Příspěvek upraven 09.05.14 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.5.14 12:50

Já platila nějakých 780 kč za dávku, ve schématu 2+1, první dávku jsem dávala až te´d, v 17m. doktorka tě k ničemu nutiti nemůže, řekni, že hcheš odložit, podepíšeš papír a je to, doktorka není bůh. mmr máme odsubuté úplně na neurčito…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.5.14 12:51

A to ještě u nás doktorka samam přišla stím, že tři dávky budou lepší, než 4 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
9.5.14 12:51

@lasicce Samozřejmě, jde o to, že ve vyhlášce je psáno šestivalentní vakcína (hexa) ve schématu 3+1, ALE Pediacel není hexa, je pětivalentní, tudíž může být schéma 3+1 ovšem sám výrobce v příbalovém letáku píše, že i 2+1!! Je to samozřejmě šetrnější a hlavně dítě dostane méně sraček. Je to prostě o jednu dávku méně, a má to ÚPLNĚ STEJNÉ účinky!! Cena by měla být dle dodavatele, plus zda si napíše ještě cenu za výkon. Asi lépe objednat přes recept v lékárně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
9.5.14 12:53

@Krrysa Opatrně na to podepisování papíru, je to většinou negativní reverz, že ODMÍTÁŠ OČKOVÁNÍ!!! Nejlépe udělat si svůj, že pouze odkládáš a to dát doktorce do karty. NIKDO TĚ K NIČEMU NUTIT NESMÍ! Změnila bych doktorku a basta! @lasicce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
9.5.14 12:55

@lasicce Jo a bacha na to, takovýhle doktoři pak rádi očkují neinformovaně, to znamená, že tě třeba zabaví sestra a ona to píchne!! Prostě nedat dítě z ruky, nejlépe vzít manžela/přítele do ordinace, oni si pak tolik netroufnou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.5.14 12:57

@Turante samo, že nepodepisovat, že odmítám, moje pediatra mi to napsalal, jak jsem tam byla, že žádám odklad na tolik a tolik a podepsalal jsem to a hotovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
9.5.14 12:57

@Turante Díky, taky bych raději to schéma 2+1, pokud to i výrobce píše. Bohužel, sestra mi již volala, že očkování objednala, proto nemůžu do lékárny objednat si to sama. Doufám, že po mě nebude chtít zaplatit všechny 4 dávky (jestli je teda už objednala) Budu trvat na 3 a s odložením počítám. Malý má teď již druhý týden průjmík, tak nebudu do něj hned v úterý cpát vakcínu, to dá rozum. Jinak to schéma 2+1, ty dvě dávky musí být po sobě v jakém rozestupu? díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.5.14 12:58

@Turante cože :?: :?: jakože mu to píchnou, když se nekoukáš :?: :?: to by mě odvezli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek