Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Turante píše:
@lasicce Jo a bacha na to, takovýhle doktoři pak rádi očkují neinformovaně, to znamená, že tě třeba zabaví sestra a ona to píchne!! Prostě nedat dítě z ruky, nejlépe vzít manžela/přítele do ordinace, oni si pak tolik netroufnou
Tak tohle udělat, tak už tam v životě nevkročím a na rozloučení jim ztropím takový cirkus, že by viděli ![]()
@lasicce Pokud dítě není 100% zdravé na očkování bych nešla!! Alespoň 2 týdny by mělo být zdravé, nejlépe měsíc! My jsme platili jednotlivou dávku, takže vždy jen tu co se píchala, ne dohromady vše, to by ti ale měla doktorka říct! Aby sis včas nachystala peníze. Ideální rozestup je 2 měsíce, většina doktorů chce po měsíci
Ale i dle Petráše z www.vakciny.net jsou lepší 2 měsíce, poslední +1 se dává až nejdříve půl roku až rok po poslední
@Krrysa @lasicce Znám jen z doslechu zde na emiminu
Ale pokud je doktor takový očkoterorista jako ta tvá, tak bych to neriskovala. A v porodnicích se to dělalo normálně za TBC
Prostě vzali dítě, přinesly a kolikrát ani neřekly, že bylo očkováno ![]()
@lasicce píše:
@Turante Díky, taky bych raději to schéma 2+1, pokud to i výrobce píše. Bohužel, sestra mi již volala, že očkování objednala, proto nemůžu do lékárny objednat si to sama. Doufám, že po mě nebude chtít zaplatit všechny 4 dávky (jestli je teda už objednala) Budu trvat na 3 a s odložením počítám. Malý má teď již druhý týden průjmík, tak nebudu do něj hned v úterý cpát vakcínu, to dá rozum. Jinak to schéma 2+1, ty dvě dávky musí být po sobě v jakém rozestupu? díky!
Pokud pro tebe vakciny nakoupila, tak je zaplatis, o tom snad nebudes diskutovat? Doktorka Ti to sponzorovat nebude ![]()
Pokud 3+1, ockuje se 3 davky co mesic,4. Davka Po pulroce, max do roka
Pokud 2+1 odstup mezi 1 a 2 je idealne 2 mesice, posledni po pulroce, max do roka.
Pediacelem nesplnujes vyhlasku o sestivalentni vakcine, to vis? Mas zjisteno, jak se skolkou treba?
@Turante píše:
@lasicce Jo a bacha na to, takovýhle doktoři očkují neinformovaně, to znamená, že tě třeba zabaví sestra a ona to píchne!! Prostě nedat dítě z ruky, nejlépe vzít manžela/přítele do ordinace, oni si pak tolik netroufnou
Nedelej tady hysterii, prosim te, doktorka rekne, ze jde ockovat… delas, jakoby sestra nekde cihala za rohem s jehlou, fakt ![]()
@BellinkaX Ano, zaplatím první vakcínu. Všechny 4 jistě neobjednala a zbytek si koupím raději sama v lékárně, kde je to levnější. Pokud budeme školku potřebovat, žloutenku doplním před nástupem, v to problém nevidím.
@BellinkaX píše:
Nedelej tady hysterii, prosim te, doktorka rekne, ze jde ockovat… delas, jakoby sestra nekde cihala za rohem s jehlou, fakt
No já bych tomu v případě některých očkofašistů i věřila…
@lasicce píše:
No já bych tomu v případě některých očkofašistů i věřila…
Znas nejakeho ockofasistu osobne? Naockoval te nebo dite?
Znám doktorku a sestru, k nimž chodíme…tam se tomu termínu dost blíží