Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, tak mám zamotanou hlavu. Zatím jsem žádné naživo neviděla (u nás je nikde nemají), ale protože chci víc spojenou rukojeť, tak to je buď centro nebo A3. U Centra se mi líbí víc, že vzadu jsou jenom jednoduchá kolečka, a je širší než A3, u těch dvojitých se bojím, že bych tam měla málo místa na nohy a pořád si musela dávat bacha, abych do nich nekopla. Ale fakt nevím, jednou jsem vezla kámoščinu dcerku v golfkách a moc pohodlné mi to nepřišlo, bolela mě záda, jak jsem si musela dávat bacha na to, kam šlapu. Ale možná je to jen zvyk. Jak jsou velký ve složeným stavu je mi jedno, máme novou oktávku a tam je místa v kufru dost. Největší problém je výtah, máme ten pidi a jsou tam ty vnitřní zašupovací dveře. Teď mám trojkombinaci (šířka 59 cm) a vejdu se tam jen proto, že tam vjedu rukojetí napřed, ohnu rukojeť jako směrem do kočárku a pak celý kočár musím nadzvedout, takže mimčo je chvíli nakloněné hlavou dolů, ale teď to tak neva. Ten výtah je na délku tak kolem 88 cm, takže mám pocit, že se tam s centrem nevejdu. A mimčo bych na ruce držet nemohla, protože se tam vejdu jen tak tak já sama. Jedině, že bych ho pokaždý skládala, což se mi moc nechce. Takže z tohodle důvodu zase spíš vyhrává A3, ale jsou zase dražší ![]()
Missorko, jak se nastavuje u Centra ta rukojeť - vysouvá se nebo jako ohýbá?
A taky náš Ondra bude asi dost vysokej (při narození 55 cm) po manželovi, tak aby se tam vešel ještě tak ve dvou letech.
Ach jo, no naštěstí mám ještě čas, ale znáte to, v hlavě to vrtá. Díky všem za rady.
Helen,
ta rukojeť se vysouvá, ale jak už jsem psala - mám 184cm a nekopu do ničeho.
Co se rozměrů týče, po:,–(ím ti tam Vojtu (jsou mu dva roky a váží 13 kilo, měří skoro 90cm) a dám vědět. ![]()
Jinak mě přijde, že se Centro, pokud dítě sedí, musí vejít do každého vátahu…
Helen 78 - no já si myslím, že ta spojená rukojeť je do výtahu na prostor horší:-( schválně ti změřím kočárek Pliko a uvidíš přijde mi takovej drobnější- centro je takový robusnější, ale zase nemůžu posoudit jestli to není jen vzhled a pak to skutečně tak není- nevím:-((
Jinak na www.mali.cz tak teď nevím jestli tam nejsou dvě LL zkus to kdyžtak přepsat najdeš veškeré info:-)
Tak míry plika jsou: šířka včetně rukojetí- klasické golfky 83,5cm a šířka golfek celkově je 53cm:-)
Teoreticky byses měla s kočárkem vejít, ale ono přec jen pak každý centimetr hraje roli:-( nejlepší by bylo to vyzkoušet nebo pokud někoho potkáš s tímhle kočárkem ve vašem okolí tak se zeptat na výtah- jestli je to bez problému:-)
Tak pa Hana
Helen, tak jsem ti skočila změřit A3 pro porovnání ![]()
délka od předních zaaretovaných koleček k zadním je 78 cm šířka koleček je 53 cm
výška rukojeti je 99 cm šířka rukojeti je 45 cm
délka zad je 50cm šířka zad je 30 cm šířka sedáku je 34 cm
Tak ať dobře vybereš
Pa ![]()
Holky dík, jste zlatíčka. Právě na stránkách malli jsem koukala na ty rozměry a celková délka centra je nějak kolem 102 cm a jestli se ta rukojeť vysouvá, tak se do výtahu nevejde. Čokoládková na to kápla, má asi podobný výtah jak my. je to takový ten malý panelákový výtah a když jsem byla v 9. měsíci, tak ho kvůli EU předělávali (super chodit měsíc do 7. patra pěšky) a dávali tam ty zašupovací dveře a kvůli nim se tam nic nevejde. Aby se totiž zašouply, tak v tom prostoru nesmí nic být, takže z délky výtahu musím odečíst ještě 15 cm. U nás ve vchodě jsou asi tři maminy a žádná se tam s kočárem nevejde, parkujou dole u schránek, což nechci (kočárkárna je taky po schodech, chtěla bych vidět toho koumáka, co to vymyslel). Takže buď A3 nebo P3, teď řeším, jaký je tam vlastně rozdíl kromě rukojetí a plus mínus pár cenťáků rozměrů. Naštěstí jsem zjistila, že ve vedlejším městě mají oba na prodejně, tak si je tam půjdu omakat. Mám ještě čas, malému jsou 3 měsíce. Tak ještě jednou díky za ochotu. Pa pa
Helen78 - pokud rozhodnutí bude mezi A a P3 tak určo zvol ty áčka ať máš spojenou rukojeť je to 100% praktičtější a pak jestli není problém chviličku dole zaparkovat kočárek a dojet s dítkem nahoru a pak zaskočit dolu pro kočár a ve složeném stavu ho vyvézt tak to neřeš:-)) a i po schodek uneseš krásně oba, já mám 53kg a Lukajda má právě 9,5kg a v pohodě i s golfáčem ještě nějaké ty schody vyběhnu, ale začíná to jít docela ztěžka:-(
DObře vyber jinak nejvíc se mi líbí barvička Black Sable, černo stříbrná:-) mám ji, ale ve starším provedení a i tak je super:-)
Papa Hana
Koukám, že tahle diskuze se zvrhla na jiný typ golfek…chci se ale zeptat, má tady z vás někdo zkušenosti s Peg perego ARIA? Má ho tady vůbec někdo? Až na to polohování nožiček mi připadá v pohodě (v rámci toho co chci-lehký kočárek jen na přemisťování, obchody, auto apod.), sporťák mám. Rozhoduju se mezi ním a CAM PORTOFINO EVOLUTION. Díky
Ahoj Berun, mě se také moc líbily PP Aria. Ale naživo jsem je nikde neviděla. Všude měli jen Inglesinu Esspreso a ta mi připadala taková vratká. Prý je to stejné jako Aria.
Tak jsem minulý týden koupila Cam Portofino a zatím jsme velmi spokojeni. Je lehounký, má 4 polohy opěrky na zádíčka, žádnou šňůrku. A hlavně polohovací rukojeť, manža je vysoký a já prcek. Na nožičky nám to nevadí, Dáda je už velký. A v pohodě se nám tam vejde, váží 12 kg a má 84 cm.
Tak dobře vyber! Smailinka
Smailinko moc děkuju, chci se zeptat na váhu Portofina, všude to uvádějí jinak-někde 7,5kg, někde 6kg. U mě je nejdůležitější váha, potřebuju ty golfky unést. Mišelínek má momentálně cca 8,5kg a 70cm.
Já se jdu na ARIU mrknout, mají jí na černém mostě. Portofino zase v krtečkovi, asi to budu muset ozkoušet jak se v tom bude Mišelínek cítit, i když je zatím maličký…Podle toho se pak rozhodnu.
Berun, osobní zkušenost nemám, ale chci si pořídit sporťák Peg perego, tak jsem hledala v různých diskuzích, a někde jsem četla, že ty Aria nebrat, že je to v uvozovkách kočárek pro panenky, malá kolečka a vratký.
Ještě - moje kámoška má golfáče Chicco, bohužel nevím typ, ale váží jen 5,5 kg. Nemají sice polohování nožiček, ale byla moc spokojená.
Berun,Portofino mám.Váha je cca 8kilo.Prcek má nco kolem 9kilo a unesu kočár i s ním bez problémů.Je teda pravda,že nejsem žádný drobek.
Kdyby ses chtěla na něco zeptat klidně se ptej.
Dana
Ahoj Berun, Portofino má těch 7,5 kg. Je to pohoda, já měla před tím 14 kg sporťák, to byla síla to někdy utáhnout s nákupem
. Já chtěla právě co nejlehčí, ale se spojenou rukojetí není až takový výběr. ![]()
Ahoj Smailinka
Ahoj! Musím reagovat. Já mám Peg Perego Aria a jsem moc spokojená. Nemá polohovací nohy ale dcera (20m) v něm spí opravdu jen vyjímečně a jen chvíli a nevadí ji to. Na cestování MHD je super, lehký, malý, skladný. Složím ho jednou rukou a v pohodě unesu i s dcerou. Sedátko má prostorné a opěradlo vysoké. Kolečka sice malé ale nehrkají. Není plastový ale hliníkový! Chtěla jsem původně Jané Energy ale byla jsem z něj zklamaná. Takže já jsem moc spokojená a už teď je mi líto, že se s ním nedá jezdit v zimě.
PK: oni plastově působí, mě se ale taky moc líbily! Nezakopáváš o ně? Jsou i na větší obříky?
Naučila jsem se dělat menší kroky
Ze začátku jsem kopala do vnitřních koleček (na každé straně jsou 2, tak myslím ty uprostřed) ale už je to v pohodě. Pokud jsi vysoká jako já (175), tak jedinou chybu vidím v nepolohovací rukojeni (ani by to nešlo, je tam skládací mechanismus). Když si vezmu podpadky, tak mi tam kousek chybí. Myslím, že jsou dost prostorné, ale dcera je docela hubeňour. Má kolem sebe hodně místa. Asi to chce opravdu vyzkoušet.