Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
PK: já si je už v obchodě s malým zkoušela, chci je používat od doby co si sedne a tak hlavní problém, který s tímhle kočárkem mám jsou ty nepolohovací nožičky, protože on má spojený kočárek se spaním. Když se to napolohuje do lehu tak by ale mohl ty nožičky mít v pohodě, protože ještě není tak velký (70cm), ale později by to mohl být problém pokud by chtěl na chvíli spát že jo?
Já jsem malá takže mi rukojeť vyhovuje.
Berun: Dcera v něm spala asi třikrát a tak půl hodiny. Byla tak unavená z koupaliště, že by asi ale usnula všude
Na spaní teda Aria fakt moc není, to polohování není úplně do lehu a nohy mu budou viset. Malá už má 89 cm, tak je měla na stupátku. Ideální kočárek ale neexistuje ![]()
Berun- jestli můžu radit tak neřeš teĎ, že má malej spojený spaní v kočárku malému je 10 měs. a teď už v kočárku usíná minimálně max. 1× za týden jinak spinká doma v postýlce po obídku:-) Venku už chce všechno vidět.
Ale jinak polohování nožiček je fajn, ale pokud by to byla jediná věc tak to si klidně ten kočárek kup. Mě spíš vadilo, že je takový drobný- prostě jak říkala prodavačka¨jako pro panenky.
Mám PPPliko a jsem 100% spokojená:-)
Pa Hana
ČOKO: díky docela jsi mi pomohla. Já vím, že PP vyrábějí parádní golfky a Pliko je úžasné, leč já mám Jané Slalom a to je moc dobrý a lehoučký sporťáček, pro mě by 8kilové golfky neměly moc význam, protože sporťák je jen o něco málo těžší. Na zimu budu používat jen sporťák.Já potřebuju něco superlehkýho do auta na nákup, do letadla na dovolenou, do busu na popojetí a na dobu kdy budu malý už cupitat, abych je jen složila nebo s nimi popojela.
S tím spaním máš naprostou pravdu, moje kamarádka má roční holčičku (srpnovou) a ta v kočárku už vůbec nespí-spíš ráda cupitá za kočárkem a drží se ho, takže to spaní využijeme max.teď na podzim kdy si už malý sedne, aby mohl do golfek. Rozhodovala jsem v téhle váhové kategorii jestli madlo a spojená rukojeť (Aria, Chicco 0.3), nebo polohovací nožky bez madla a s berany (Jané Energy).
Včera jsem Ariu viděla v akci, měla ho jedna mamina a popojížděla s dítětem (asi ročním) po kostkách na Staromáku, dítě tam sedělo pohodlně a drželo se madýlka. Po kostkách projely sice pomalu, ale šlo to. Krůčky dělala maminka menší, ale to je problém snad všech golfek.
Mému manželovi se na Aria líbí ta šňůrka na polohování zad víc než plastová konstrukce jako má třeba Energy, takže já to asi risknu a koupím ARIA.
Pořád si myslím, že malý bude radši opřený o madlo a bude koukat… než ležet.
Ano! Aria je drobný kočárek, protože to jsou GOLFKY!!! Je to kočárek jak píšeš, do auta, na procházky, do města a na menší nákupy (uveze 5 kilo a košík je prostorný) . Za chvíli jdeme s dcerou na hřiště - ona za ruku, kočár tlačím druhou a ještě poponáším auto (až ji přestane bavit, strčím ho do košíku). Dcera si do něj sama nastoupí a před sebou na madle má pití a může si tam položit i jídlo. Ikdyž ji přivážu kšírama, může se volně hýbat.
Taky jsem chtěla spojenou rukojeť a madlo a tak vyhrála Aria. Po kostkách ti budou hrkat všechny kočárky co nemají nafukovací kola
Petra
PK: děkuju moc, asi jsem se už rozhodla a koupím ARIU. Jsi asi jediná kdo jí tady má tak jsem ráda, že ses ozvala.
Ještě mám dotaz nevíte někdo o prodejně, která prodává Peg peréga v Praze? Jediný obchod v Praze, kde měli Ariu byl www.babystar.cz na Čerňáku. Dětský ráj má sice Peg peréga taky ale ne ARIU…nevíte ještě o někom?
Já jsem Aria v kameném obchodě nesehnala, koupila jsem ho přes internet. http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…
Tak dobře vyber a dej na sebe a nenech se ovlivnit.
Petra
a co www.malli.cz ??????????
Pa HL
PS:Pliko na kostkách neskáče má super odpružení ,ale na druhé dítě půjdu do spojené rukojeti, tuhle jsem tak zmokla-děs běs:-( ale jinak super:-))
Díky moc holky objednala jsem je na www.malli.cz v pondělí mi je přivezou až domů.
Nevíte, jaký je rozdíl mezi Arií a Espressem? Kromě toho, že Espresso má nánožník a je dražší
Já jsem viděla „naživo“ jen Espressa. Mají jinak velká kolečka nebo se liší ve velikosti sedátka? Asi by bylo nejlepší vidět je postavené vedle sebe, ale tady arii nemají, tak těžko říct, který z kočárků je lepší…
HANKA: já jsem srovnávala Espresso i Arii opravdu jsou to podobné kočárky, oba mají nepolohovatelné nožičky, mají stejná kolečka i stříšku. Přesto mi Aria připadala prostornější, líp se mi skládala a rozkládala.
Zá:,–(ní rozdíl tam asi není, teď nevím kolik Espresso váží. Aria váží 5,8kg a je to opravdu lehoučký kočárek. Já se rozhodla pro Ariu, protože mi připadalo že v ní má Mišelínek větší pohodlí.
Berun má Aria patent na pásy, po upoutání možno uvolnit ze sponky pokud ano tak je 100% lepší Inglessina Espereso. Pořád jsem nevěděla jestli Ingl. nebo PP, ale jsem šťastná, že jsem šáhla po PP neb to jejich poutání dětí je úžasné a malý si to dokonale užívá- je volný a přitom připoutaný:-)
Pa HL
PS:Jakou máš barvu Aria????????
http://www.batolata.cz/…oto13451.jpg
ČOKO: mám barvu ANICE viz. foto. Pásy vidíš na fotce, myslím, že jsou stejné jako mají všechna Peg peréga, včera jsme si ještě prohlíželi P3 a jsou opravdu nádherné, nicméně já chtěla jen něco lehkýho k Jané Slalomu, na zimu mám Slalom.
Ještě jsme dávali Mišelínka do ARII naležato a nožičky mu zatím nevisí (má v 5 měsících 8300g a 69cm), leží tam pohodlně, takže zatím ten problém s nožičkami nebude a později už bude snad upřednostňovat sezení před lehem, tak to nebude problém.
V pondělí mi Arii přivezou domů.
Berun, tak pak napiš, jak se ti s nimi jezdí, prosím. Jak nájezdy na chodník, jestli se dá uřídit jednou rukou. Zajímá mě to hodně v porovnání s tím Slalomem. Já ho taky mám a chtěla bych ještě něco úzkýho, lehkýho, ale zas aby to alespoň trochu dobře jelo.
Jinak jsem ještě koukala na fotky a srovnávala s Espressem, nevím, jestli to vidím dobře, ale Espresso má spojenou brzdu a Aria na každém kole zvlášť? A u Arie se musí dokoupit pláštěnka, že jo, tak ono to pak bude cenově srovnatelné (+ nemá nánožník). Zas o Espressu jsem četla dost negativního, tak mě láká Aria.
Originál pláštěnka na Ariu je za 900,–Kč, ale já to vyřeším nějakou univerzální levnější. V zimě s ní jezdit nechci, takže ten nánožník bych využila stejně minimálně, spíš použiju fusak na podzim.
Aria má brzdu opravdu na každém kolečku zvlášť.
Jinak se skládá podobně jako Slalom, rozkládá se tak, že jí jakoby vyhodíš ven a je to rozložené. Já teď nevím kolik váží Espresso, ale přávě váha je pro mě podstatná, jelikož Slalom je taky lehký a s 8kg golfkami bych si moc nepomohla.
Pak dám vědět.