Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě že nemáte děti…To by se ten nový přítel asi užárlil
Jestli zněla poslední dohoda, že pes je jeho, tak bych mu ho vrátila. Můžeš zkusit to, že sis ho koupila ty, tak že je tvůj. Ale dobrovolně ses ho kvůli času vzdala. Nikdy jsem psa ve střídavce nezažila, ale když mu to nebude vadit…Ale už by neměl být 12 hodin sám doma. Třeba kdybys nynějšího přítele pustila k vodě a pes byl na stálo u tebe.
Hele buď střídavá nebo si kup jiného
on jí asi taky má rád ne? Jestli na pejska nemáš čas, tak nechápu proč jí chceš… Stejně s tebou pořádně nebude. Venčit jí bude někdo jiný
nemůžeš říct jednou tohle a podruhé tohle… To se nedělá!!!
Tak si ji ber, když máš na ni čas, to by nešlo? „Střídavka“ u psů dneska není nic mimořádného a nesetkala jsem se s tím, že by to psovi vadilo, naopak má vždy maximální pozornost toho, u koho zrovna je. Upřímně nevím, jestli máš momentálně nejvhodnější podmínky na nového psa, počáteční nadšení přítele se taky může změnit, až si bude muset kvůli venčení přivstat a stejně bys s ní moc času netrávila… Zkuste se domluvit ![]()
Buď stridavka jak píšou ostatní a nebo si kup kočku…tyhle domácí plemena spatne snášejí tak dlouho byt sama, netráp dalšího psa…kočky jsou na tohle lepší
Na tvem miste bych to nechala tak jak to je. Mas narocnou praci, takze by s ni byl ve vysledku hlavne tvuj novy pritel, vzdyt to nema logiku. Bude si zvykat na ciziho chlapa, zvykne si, pak se s nim treba zase rozejdete a jednou ji bude hlidat zase jiny? Takhle ma sveho panicka, je na nej zvykla, ma ji taky rad. Uz ses ji vzdala, nech to byt. Nedelala bych psovi v hlave gulas. Pes neni kus nabytku aby se s nim hazelo podle toho, komu se zrovna hodi vic…Muj nazor. ![]()
@PandaVanda píše:
Na tvem miste bych to nechala tak jak to je. Mas narocnou praci, takze by s ni byl ve vysledku hlavne tvuj novy pritel, vzdyt to nema logiku. Bude si zvykat na ciziho chlapa, zvykne si, pak se s nim treba zase rozejdete a jednou ji bude hlidat zase jiny? Takhle ma sveho panicka, je na nej zvykla, ma ji taky rad. Uz ses ji vzdala, nech to byt. Nedelala bych psovi v hlave gulas. Pes neni kus nabytku aby se s nim hazelo podle toho, komu se zrovna hodi vic…Muj nazor.
@Saatine u nás třeba ne, moje feny milujou me a děti, od manžela se nechají podrbat, ale jinak nic moc
![]()
@Anna766 píše:zajímavé, u dětí se to propaguje.
Taky bych psa vrátila expříteli a zkusila se domluvit na nějakém stylu „půjčování“, když zakl. popravdě vysvětlí že se jí stýská, třeba na to ex přistoupí.
U deti se to propaguje, protoze se hodne lidi neumělo dohodnout a druhy rodic prestal proste existovat z rozhodnuti toho prvniho. Dite prislo o rodice s kterym se meli navzajem radi, jen kvuli zlobe toho druheho.
Stat si s tim nevedel rady, tak prisel s timhle. Lide si to svym chovanim udelali sami, kdyby jim slo v prvni rade o dite a ne o jejich ego… ![]()
Stridavka nekde funguje, jinde zase ne jako vsechno…
Jen je spatne, ze se kolikrát dava hlava nehlava i tam, kde to na miste fakt neni. To je cele.
A dite fakt není pes. Pro dite je důležité znat sve koreny, rodinu a minulost. Stoji o vztah s rodicem.
Pro psa je dulezity hlavne jeden hodny pan a plna miska. A pes ma vzdy jednoho pana, ostatni toleruje. Alespon to je moje zkusenost ![]()
@PandaVanda naše nás miluje všechny. Nejradši by nás měla všechny pořád pohromadě. Ovšem TOP jsem pro ní já, to je fakt.
@PandaVanda
Taky si myslím, že pes má mít pána jednoho. Ale u takových prťavých plemen, co se „vychovávají“ jak děti, to nemusí platit. Každopádně děti by měly být vychovávány oběma rodiči, ideálně v nestřídavce.
Pes není věc ani hračka, kterou si budeš opakovaně brát a dávat pryč, to co píšeš je vrchol sobectví, nech ji příteli a max se nabídni na hlídání…
S byvalym jsme meli dva psy… prvni psi slecnu jsme si koupili a kdyz ji bylo smutno, od chovatele jsme si na duchod vzali i jeji maminku.
Prvni je psana na me, maminka je psana na byvaleho. Bydlime deset minut od sebe a psy mame ve stridave peci ( tyden-tyden). Na to abych je rozdelila nemam srdce, svoji fenky se vzdat odmitam a on te svoji taky… takze aby mohly byt spolu, bereme si je kazdy na tden k sobe.
Ten tyden bez nich je mi strasne smutno… mam psy jako deti
Ale rozdelit je, to by bylo smutno jim a jeste vic. Je to tezky, ale fenky jsou spokojene a kazdy z nas se jim venuje. Kdyz mame napriklad vetsi pracovni vytizeni nebo cestujeme, jsou proste u toho druheho a myslim, ze je to lepsi nez kdyby byly samy doma nebo u nekoho ciziho na hlidani.