Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@berry4 A kterého z retrívrů máš na mysli? Labradorského, Nova scotia duck tolling, Chesapeake bay, Flat coated, Curly coat, Goldena… do VIII. sk. FCI jich patří víc.
Já se přimlouvám za nějaké štěňátko z útulku
Jedno takové nám tu po bytě taky běhá, se synem je neuvěřitelná parťačka
![]()
Sharpei- malou- rok a pul- miluje, ta ji vodi na voditku, Aura vi, ze musi pomalu a ne daleko- ma 8m voditko, tak aby ji nepotahla, nikdy ji ani pri dovadeni neshodila, je na ni hrozne opatrna, mala ji haze klacky, od narozeni spolu obcas rano spi v posteli, vali se po ni, nikdy nebyl ani nejmensinaznak agrese, kdyz ma toho dost, proste se zvedne a odejde..od mala jsem ale fenku vedla k tomu, aby mela rada deti., aby nikdy nemela s nimi zadnou zlou zkusenost, tak jsem ji hlidala jak oko v hlave, aby ji paradoxne zadne dite neublizilo, aby pak byla hodna na to moje
Je to liny pejsek, ktery zadne dlouhe vychazky nepotrebuje, je stastna jenom se motat vramci vychazky kterou uslape 1,5-rocne batole, miluje jenom tak byt s nama..kdyz jsme prijeli z porodnice, tak mi prislo, ze uplne cekala, ze se vratime s miminkem, vzala ji uplne automaticky, vlepila ji pusy na obe tvaricky do vajicka a bylo vyreseno
kdyz jsem byla tehotna, byla hrozne opatrna na brisko, kdyz vedle mne lezela, tulila se k nemu. Kdyz nas prisla skontrolovat po porodu pediatricka a chtela se podivat, jak kojime, tak ji skoro sezrala, kdyz se chtela priblizit, hlidala vzdy kocarek, chodila se mnou v noci kojit a prebalovat, no hrozna chuva a kamoska to je ![]()
@Verca1989 píše:
@berry4 já si myslím, že problém s labradory či zlatými retrievry je hlavně v tom, že lidi mají nějak v hlavě zabedněno, že tohle jsou zlatí psi, kteří se nemusí nijak cvičit ani socializovat a pak vznikají tyhle problémy. A to samé platí u malých plemen, většina uštěkaných yorků, čivav, krysaříků apod. jsou takoví akorát proto, že majitelé prdí na výcvik a socializaci. Ale to potřebuje pes každého plemene a pak by takovéhle situace vznikaly minimálně…
Nejen v tom, ale jsou to už mnohdy psi geneticky zdegenerovaní. U malých plemen viz jorkšíři to samé. Naše sousedka do toho jejich kilo semdesát jorkšíra bez pp za rok vrazila víc, než já za celých 8 let i s krmením do naší papírové josefčice. Tímto navíc doporučuji psa jedině s pp, tam lze mnoho věcí předem vyloučit a vyhnout se jim ![]()
Socializace a výcvik je věc druhá. TAKÉ VELMI PODSTATNÁ.
@Shreya labradorský,těch je tu zatím nejvíc ![]()
@berry4 My nemáme ani jednoho jorka s PP, jsou zdraví a nejsou to takový ty do tašky, ale trochu větší - ta starší trochu víc větší… ale jsou to zlatý holky ať už jsou něčím šmrnclý nebo čistokrevný…každej pes je vhodnej k dětem, když je od mala socializovaný a zvyklý na ně… ![]()
@berry4 ale ten první rok se statf. je tedy mazec
má tchýně a malá čubina porazila i mě, děti jsme museli nosit, než přestala radostně divočit ![]()
brala bych malé plemeno ![]()
my máme border teriérku ![]()
@kozisek je jedno, jaký štěně, teda skoro, mám pocit, že do roka jsou skoro všichni pubertální magoři
@VeHE netvrdím,že úplně všichni, ale mnohdy je to víc výdajů, než by ščlověk potřeboval. Támhle přezubení-trhat zuby, támhle v roce na uz zubů
, střihání, aby nevypadla jak pometlo, přijede páníček ze služebky, fenka z toho málem chytne infarkt z radosti… Když to poslouchám, jde mi z toho hlava kolem, nehledě na to, že to koště malý jak je malý, tak ječí jak siréna, hlavně, když nikdo není doma.
Upřímně - někdy mám chutˇ koupit jed na krysy…
My máme polského ovčáka viz foto je úžasnej nevyroste velký a děti má moc rád
my bydlíme v bytě a i když má možnost lítat hodně venku je to hrozně línej gaučák
ve vedru ujde sotva pár metrů
a rád se mazlí. Chtěly jsme bígla ale to je hrozně aktivní plemeno. Nakonec sme rádi že máme tohohle blázínka mazlivého
![]()
@Lucie247 Jaké máš zkušenosti, jaké máš nároky na výchovu, výcvik, péči o srst, co můžeš psíkovi nabídnout ty? I výstavní pes může být a ve většině případů i je domácí mazlíček
Osobně bych do bytu k dítěti uvažovala nad kavalírkem, mopsem, bostonkem, cotonkem, čínským chocholáčkem, grifonkem… je jich dost
Pokud můžeš nabídnou i pracovní vyžití, tak klidně některého z retrieverů, španělů…
Bišonka, ideální pro děti a nelíná…máme dvě slečny a nemůžu si stěžovat..
Takové ty bíle kuličky, boloňské myslím.. ne špagety
Jorkšíři jsou agresivní když jsou starší.