Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, scháním pro svou fenku dobré, ale zároveň ne moc drah granule. Chtěla bych, aby zhubla, proto by to měly být granule na hubnutí, ale nic nekvalitního. Ještě jsem se chtěla zeptat, co značka Orlando, ta mi příjde hrozně levná, takže asi moc kvalitní nebude, že? Máte někdo zkušenosti? Děkuju ![]()
Tady je docela pěknej článek o tom, jak rozeznat kvalitní krmivo ![]()
V zásadě by nemělo obsahovat obilí, málo soli a podobně. Jen počti a pak stačí v obchodě mrknout na obal.
http://www.krmivo-pro-psy.com/…-psy/47.html
@sabuskasabka Ahoj
Tak já nevím, co si představuješ pod pojmem kvlitní krmivo pro psy. My dáváme našim psům Royal Canin a jsme spokojeni. Psům chutná, mají pěknou srst, jsou zdraví
Taky každému psovi vyhovuje něco jiného. Nepíšeš, jak je fenka stará, jaké je to plemeno a taky kolik do grnulí chceš investovat, takže těžko radit.
Na hubnutí se většinou dávají granul „jehněčí s rýží“. Značku Orlando vůbec neznám.
Běžné mám pesany na mase ale teď jsem potřebovala nějaké granule na určitou dobu a ne drahé tak jsem koupila v PetCentru jejich značku - tuším, že je to Royal Dog (??? černý pytel), 14kg za 899kč a sedělo jim moc pěkně. Složením mi přijde skoro stejné jako stará řada Britu, nový Brit jim nesedí absolutně vůbec.. Pak ještě Calibra - je buď Superpremiová (okolo 900kč) nebo prémiová (do 600kč) a ta taky jde.. Nejlepší krmení je „Taste of the Wild“ ale ta cena už nepatří mezi levné..
Ja krmim nase psy syrovym masem a nic lepsiho neni
(samozrejme kdyz jim clovek vytvori vyvazenej jidelnicek) prospivaji krasne, srst maji peknou, jsou vitalni, kazdy den se tesi na jidlo. Granule jsou ve vetsine pripadu jen o pohodli. Taky bych nechtela jist cely zivot jen stale ty same susenky.
Jinak z doby co jsme krmili granulemi, tak se nam osvedcily Magnusson, Bento Kronen a Belcando.
@sabuskasabka Joo a na hubnutí bych nedávala žádné granule Light.. Prostě bych dala normální granule v menším množství a víc pohybu ![]()
Právě, že to Orlando, je docela dost levné, tak jsem si říkala, že bych jí občas, jen tak pro radost koupila nějaké pamlsky, ale vzhledem k tomu, že to mají v Lidlu (jídlo mají docela kvalitní, ale pro psy nevím…), tomu moc nevěřím, asi zůstanu u svých osvědčených značek:).
Já mám právě problém, odhadout, kolik jí toho dát, aby toho neměla málo nebo zase moc. Váží kolem 7 kilo a měla by mít tak 5…
@sabuskasabka Na každém pytli s granulema máš uvedeno dávkování. Tak sledovat, jak fenka prospívá a popř. přidat nebo ubrat. A pokud máš pro to podmínky, tak je určitě lepší BARF, jak píšou holky, ale určitě si o tom něco nastuduj, než s tím začneš, aby ta stava byla vyvážená. My dáváme taky občas syrové maso a můžou se utlouct. Hlavně si z toho vezmou nejvíce živin ![]()
@lyrica to je super
my barfujem uz pres dva roky. Nikdy uz nechci krmit psum granule. Davame je pripadne jen na cestach, ale to neni moc casto. Jsem s masem hrozne spokojena, i pesani a kdyz jsem si to propocitala, tak za granule jsme utratili 2500Kc/2 mesice + 500konzervy. Za maso dame 1400Kc/2 mesice + tak 50Kc doplnky (nakupuju je hodne malo casto a dlouho to vydrzi
) + tak 100Kc prilohy a zelenina ( davam jen nekdy).
Je to skvely a rekla bych ze pro psa kterej potrebuje zhubnout je to idealni. Muze se davat jen maso (mene tucne druhy) se zeleninou bez priloh. Vim ze se zakladatelka ptala na granule, ale kdyby nahodou zauvazovala o mase, je to fajn cesta ![]()
@Ilusion my BARFujem už od začátku co pejska máme, jsou jí teď tři roky a pořád jí to jede. Maso kupuju od Vetamixu, nejvíc miluje lososa, ale já to teda nesnáším porcovat
![]()
@lyrica A myslíš, že ten vetamix je „nezávadný“?
Někde jsem slyšela nebo četla, že mají maso z nucených porážek ![]()