Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky všem
Plánujeme koupit pejska..tedy fenku. Nechci žádné malé plemeno a moc se nám líbí Hovawart… Proto bych byla ráda za vaše rady a zkušennosti..jestli je tento pejsek vhodný i do bytu. Děkuji ![]()
No, ti nevím… jako společenský by na to myslím byl dost, ale co ho má kolegyně, tak je to spíše venkovní pes, je šťastný když je chladno a přes léto se snaží uklidit do chladu, tak nevím jak by snášel teplo v bytě.
Ahoj. Sestra měla hovavarta ve velkém baráku na zahradě. Pejsek je to naprosto perfektní k dětem a celému příbuzenstvu a na jeho povaze snad není nic špatného. Akorát potřebuje strašně moc pohybu, je to fakt takovej blázen
Ten „náš“ miloval vodu, takže na procházkách byl schopen zřítit se ze skály, aby do té vody skočil, lítal jak posedlej na stráně a ze strání zpátky, snad nikdy ne po cestě, takže jsme byli všichni od bláta
, ale všechny nás bezmezně miloval!!!
Domnívám se, že v bytě by spokojený nebyl, ale když by měl časté vycházky a hodně běhání, tak snad.. ![]()
A taky bude problém s údržbou, když přijdete z vycházky, dlouhé chlupy plné listí, bláta, klíšťat - není nic moc do bytečku ![]()
Každopádně pejsek k pomilování
![]()
Příspěvek upraven 31.10.11 v 13:31
vvero píše:
Ahoj. Sestra měla hovavarta ve velkém baráku na zahradě. Pejsek je to naprosto perfektní k dětem a celému příbuzenstvu a na jeho povaze snad není nic špatného. Akorát potřebuje strašně moc pohybu, je to fakt takovej blázenTen „náš“ miloval vodu, takže na procházkách byl schopen zřítit se ze skály, aby do té vody skočil, lítal jak posedlej na stráně a ze strání zpátky, snad nikdy ne po cestě, takže jsme byli všichni od bláta
, ale všechny nás bezmezně miloval!!!
Domnívám se, že v bytě by spokojený nebyl, ale když by měl časté vycházky a hodně běhání, tak snad..
A taky bude problém s údržbou, když přijdete z vycházky, dlouhé chlupy plné listí, bláta, klíšťat - není nic moc do bytečku
Každopádně pejsek k pomilování![]()
Děkuji..je mi jasný že potřebuje spostu pohybu…to bychom mu samozřejmě dopřáli… Je pravda že mě trošku děsí koupání po každém venčení v zimě ![]()
Ja bych ho taky do bytu netahala:) je sice rad s lidma ale je spis venkovni;) to je jako bernacek taky se nehodi do bytu. Vhodne plemeno do bytu, hodne k detem a snadno zvladatelne je ridgeback ( lepsi pes nez fenka ty rady utikaji:)) nebo treba boxer( tady bych spise volila fenku:)) se psiky delam dlouho a muzu opravdu doporucit vhodne plemeno:) mam na chov a vicvik psu dokonce zivnost:D jen mi napis kolik casu budete na pejska mit, jak casto by jste jej vencili ( male stene potrebuje chodit ven i co dve az tri hodiny pokud ho mate v byte!!! A vnoci urcite alespon jednou tak do trec mesicu, jinak to dopadne tak ze bude curat porad doma a vy ho to ne a ne odnaucit:) a kolik do nej hodlate investovat. Mam dva vystavni ridgebacky a jen zralo pro ne me stoji 4500kc mesicne:( plus vydaje za vystavy ale zase jsou to kryci psi tak se neco malo vrati ale opravdu jen tak 20procent:) delaji mi vsak velkou radost anevim c by jsme si bez nasich dvou kluku pocali:)
Zkus kouknout ještě sem, třeba to pomůže v rozhodování:
http://madlenangelinasara.blog.cz/…-se-lexa-bal
Já myslím, dle vlastní zkušenosti- že do bytu jo, ale musíš mu zajistit každý den velkou procházku.....Potom bude určitě více línat v bytě, takže pravidelné vyčesávání… No a s mytím tlapek- já mám na psa velkej škopek a vždycky, když je špinavej, tak do škopku napustím vodu a ošplouchnu ho. Nejdřív strčíš přední tlapy, opláchneš+ břicho, otřeš…Pak strčíš zadní tlapy, opláchneš i zbytek břicha a otřeš a máš psa jak ze škatulky.....
Takto jsm eto dělali s naším velkým psem- velikost stejná jako u hovawarda
No to by jste stejne koupali jen nohy:) a v zime je prave havak cisty, horsi je to na podzim a na jare kdyz je blato:D proto do bytu opravdu nedoporucuju:)
No to by jste stejne koupali jen nohy:) a v zime je prave havak cisty, horsi je to na podzim a na jare kdyz je blato:D proto do bytu opravdu nedoporucuju:)
MakysekM píše:
Děkuji..je mi jasný že potřebuje spostu pohybu…to bychom mu samozřejmě dopřáli… Je pravda že mě trošku děsí koupání po každém venčení v zimě
Je to samo kus od kusu, ale ten, kterého znám sice miluje koupání v kdejakém rybníce či řece, ale vykoupat ho ve smyslu umýt, to nehrozí… natož po každém venčení.
No já nevím, ale já v tom problém nevidím- jak si vychováš a zvykneš a naučíš, takový to bude budeš mít.
My jsm eměli a naši ještě mají velikánský plemeno v bytě a je to naprosto bez problémů, a je to plemeno náročný na údržbu srsti…Je to jen o tom, jak si psa naučíš a vychováš. Já mám ted psa malýho ale práce je s ním taky, co s etýče mytí a česání a stříhání…
A velkej pes ti dost ze dne prospí, když bude mít pořádnou procházku každej den a jste scopní ho vychovat, vycvičit, aby neobtěžoval vás ani okolí
, tak bych se toho nebála
Když jsem byla malá, měli jsme v dvoupokojovém bytě briarda (husté dlouhé chlupy) a s tou údržbou to nebylo úplně nejhorší. V procházkách jsme se střídali, takže ven chodil třikrát denně, jednou pořádně. Po podzimní či jarní vycházce šel prostě do vany osprchovat spodek
V zimě když byl mráz, tak OK. Ale k odpočinku (v noci) potřeboval chladnější místnost (chodbu), jinak samozřejmě „navštěvoval“ i křesla, postele atd.
No a častěji se muselo malovat, občas se otřepal u zdi ![]()
Janichka píše:
Ja bych ho taky do bytu netahala:) je sice rad s lidma ale je spis venkovni;) to je jako bernacek taky se nehodi do bytu. Vhodne plemeno do bytu, hodne k detem a snadno zvladatelne je ridgeback ( lepsi pes nez fenka ty rady utikaji:)) nebo treba boxer( tady bych spise volila fenku:)) se psiky delam dlouho a muzu opravdu doporucit vhodne plemeno:) mam na chov a vicvik psu dokonce zivnost:D jen mi napis kolik casu budete na pejska mit, jak casto by jste jej vencili ( male stene potrebuje chodit ven i co dve az tri hodiny pokud ho mate v byte!!! A vnoci urcite alespon jednou tak do trec mesicu, jinak to dopadne tak ze bude curat porad doma a vy ho to ne a ne odnaucit:) a kolik do nej hodlate investovat. Mam dva vystavni ridgebacky a jen zralo pro ne me stoji 4500kc mesicne:( plus vydaje za vystavy ale zase jsou to kryci psi tak se neco malo vrati ale opravdu jen tak 20procent:) delaji mi vsak velkou radost anevim c by jsme si bez nasich dvou kluku pocali:)
Nejsem uplně nezkušená co se pejsků týče… Měla jsem už dva pejsky..vím co obnáší výchova štěněte..noční venčení…
a podobně… ale vždy to byla menší rasa a já prostě toužím po velkém pejskovi. Opravdu jsem trávila spoustu času na netu hledáním toho "pravého a hovawart mě prostě uplně dostal. Také mám dítko..tedy už větší 10let a další je v plánu.