Pes hovawart do bytu?

2681
31.10.11 13:20

Pejsek "HOVAWART" do bytu?

Ahojky všem :-) Plánujeme koupit pejska..tedy fenku. Nechci žádné malé plemeno a moc se nám líbí Hovawart… Proto bych byla ráda za vaše rady a zkušennosti..jestli je tento pejsek vhodný i do bytu. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101709
31.10.11 13:23

No, ti nevím… jako společenský by na to myslím byl dost, ale co ho má kolegyně, tak je to spíše venkovní pes, je šťastný když je chladno a přes léto se snaží uklidit do chladu, tak nevím jak by snášel teplo v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
31.10.11 13:26

Ahoj. Sestra měla hovavarta ve velkém baráku na zahradě. Pejsek je to naprosto perfektní k dětem a celému příbuzenstvu a na jeho povaze snad není nic špatného. Akorát potřebuje strašně moc pohybu, je to fakt takovej blázen :lol: Ten „náš“ miloval vodu, takže na procházkách byl schopen zřítit se ze skály, aby do té vody skočil, lítal jak posedlej na stráně a ze strání zpátky, snad nikdy ne po cestě, takže jsme byli všichni od bláta :lol:, ale všechny nás bezmezně miloval!!! :andel: Domnívám se, že v bytě by spokojený nebyl, ale když by měl časté vycházky a hodně běhání, tak snad.. :nevim:
A taky bude problém s údržbou, když přijdete z vycházky, dlouhé chlupy plné listí, bláta, klíšťat - není nic moc do bytečku :nevim:
Každopádně pejsek k pomilování :hug: :mavam:

Příspěvek upraven 31.10.11 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
31.10.11 13:29
vvero píše:
Ahoj. Sestra měla hovavarta ve velkém baráku na zahradě. Pejsek je to naprosto perfektní k dětem a celému příbuzenstvu a na jeho povaze snad není nic špatného. Akorát potřebuje strašně moc pohybu, je to fakt takovej blázen :lol: Ten „náš“ miloval vodu, takže na procházkách byl schopen zřítit se ze skály, aby do té vody skočil, lítal jak posedlej na stráně a ze strání zpátky, snad nikdy ne po cestě, takže jsme byli všichni od bláta :lol:, ale všechny nás bezmezně miloval!!! :andel: Domnívám se, že v bytě by spokojený nebyl, ale když by měl časté vycházky a hodně běhání, tak snad.. :nevim:
A taky bude problém s údržbou, když přijdete z vycházky, dlouhé chlupy plné listí, bláta, klíšťat - není nic moc do bytečku :nevim:
Každopádně pejsek k pomilování :hug: :mavam:

Děkuji..je mi jasný že potřebuje spostu pohybu…to bychom mu samozřejmě dopřáli… Je pravda že mě trošku děsí koupání po každém venčení v zimě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
31.10.11 13:30

Ja bych ho taky do bytu netahala:) je sice rad s lidma ale je spis venkovni;) to je jako bernacek taky se nehodi do bytu. Vhodne plemeno do bytu, hodne k detem a snadno zvladatelne je ridgeback ( lepsi pes nez fenka ty rady utikaji:)) nebo treba boxer( tady bych spise volila fenku:)) se psiky delam dlouho a muzu opravdu doporucit vhodne plemeno:) mam na chov a vicvik psu dokonce zivnost:D jen mi napis kolik casu budete na pejska mit, jak casto by jste jej vencili ( male stene potrebuje chodit ven i co dve az tri hodiny pokud ho mate v byte!!! A vnoci urcite alespon jednou tak do trec mesicu, jinak to dopadne tak ze bude curat porad doma a vy ho to ne a ne odnaucit:) a kolik do nej hodlate investovat. Mam dva vystavni ridgebacky a jen zralo pro ne me stoji 4500kc mesicne:( plus vydaje za vystavy ale zase jsou to kryci psi tak se neco malo vrati ale opravdu jen tak 20procent:) delaji mi vsak velkou radost anevim c by jsme si bez nasich dvou kluku pocali:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
31.10.11 13:30

Zkus kouknout ještě sem, třeba to pomůže v rozhodování:
 http://madlenangelinasara.blog.cz/…-se-lexa-bal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
31.10.11 13:32

Já myslím, dle vlastní zkušenosti- že do bytu jo, ale musíš mu zajistit každý den velkou procházku.....Potom bude určitě více línat v bytě, takže pravidelné vyčesávání… No a s mytím tlapek- já mám na psa velkej škopek a vždycky, když je špinavej, tak do škopku napustím vodu a ošplouchnu ho. Nejdřív strčíš přední tlapy, opláchneš+ břicho, otřeš…Pak strčíš zadní tlapy, opláchneš i zbytek břicha a otřeš a máš psa jak ze škatulky.....
Takto jsm eto dělali s naším velkým psem- velikost stejná jako u hovawarda

• Citovat
  • Upravit
6956

No to by jste stejne koupali jen nohy:) a v zime je prave havak cisty, horsi je to na podzim a na jare kdyz je blato:D proto do bytu opravdu nedoporucuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956

No to by jste stejne koupali jen nohy:) a v zime je prave havak cisty, horsi je to na podzim a na jare kdyz je blato:D proto do bytu opravdu nedoporucuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
31.10.11 13:34
MakysekM píše:
Děkuji..je mi jasný že potřebuje spostu pohybu…to bychom mu samozřejmě dopřáli… Je pravda že mě trošku děsí koupání po každém venčení v zimě :-D

Je to samo kus od kusu, ale ten, kterého znám sice miluje koupání v kdejakém rybníce či řece, ale vykoupat ho ve smyslu umýt, to nehrozí… natož po každém venčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
31.10.11 13:36

No já nevím, ale já v tom problém nevidím- jak si vychováš a zvykneš a naučíš, takový to bude budeš mít.
My jsm eměli a naši ještě mají velikánský plemeno v bytě a je to naprosto bez problémů, a je to plemeno náročný na údržbu srsti…Je to jen o tom, jak si psa naučíš a vychováš. Já mám ted psa malýho ale práce je s ním taky, co s etýče mytí a česání a stříhání…

• Citovat
  • Upravit
byron
31.10.11 13:38

A velkej pes ti dost ze dne prospí, když bude mít pořádnou procházku každej den a jste scopní ho vychovat, vycvičit, aby neobtěžoval vás ani okolí :palec: , tak bych se toho nebála

• Citovat
  • Upravit
1113
31.10.11 13:39

Když jsem byla malá, měli jsme v dvoupokojovém bytě briarda (husté dlouhé chlupy) a s tou údržbou to nebylo úplně nejhorší. V procházkách jsme se střídali, takže ven chodil třikrát denně, jednou pořádně. Po podzimní či jarní vycházce šel prostě do vany osprchovat spodek :lol: V zimě když byl mráz, tak OK. Ale k odpočinku (v noci) potřeboval chladnější místnost (chodbu), jinak samozřejmě „navštěvoval“ i křesla, postele atd. :zed: No a častěji se muselo malovat, občas se otřepal u zdi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
31.10.11 13:41
Janichka píše:
Ja bych ho taky do bytu netahala:) je sice rad s lidma ale je spis venkovni;) to je jako bernacek taky se nehodi do bytu. Vhodne plemeno do bytu, hodne k detem a snadno zvladatelne je ridgeback ( lepsi pes nez fenka ty rady utikaji:)) nebo treba boxer( tady bych spise volila fenku:)) se psiky delam dlouho a muzu opravdu doporucit vhodne plemeno:) mam na chov a vicvik psu dokonce zivnost:D jen mi napis kolik casu budete na pejska mit, jak casto by jste jej vencili ( male stene potrebuje chodit ven i co dve az tri hodiny pokud ho mate v byte!!! A vnoci urcite alespon jednou tak do trec mesicu, jinak to dopadne tak ze bude curat porad doma a vy ho to ne a ne odnaucit:) a kolik do nej hodlate investovat. Mam dva vystavni ridgebacky a jen zralo pro ne me stoji 4500kc mesicne:( plus vydaje za vystavy ale zase jsou to kryci psi tak se neco malo vrati ale opravdu jen tak 20procent:) delaji mi vsak velkou radost anevim c by jsme si bez nasich dvou kluku pocali:)

Nejsem uplně nezkušená co se pejsků týče… Měla jsem už dva pejsky..vím co obnáší výchova štěněte..noční venčení… :mrgreen: a podobně… ale vždy to byla menší rasa a já prostě toužím po velkém pejskovi. Opravdu jsem trávila spoustu času na netu hledáním toho "pravého a hovawart mě prostě uplně dostal. Také mám dítko..tedy už větší 10let a další je v plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný