Je tu nějaký akvarista? :(

2858
27.10.11 21:38

Je tu nějaký akvarista? :(

Prosím o radu, máme doma rybičky, pavý očka, poslední dobou tak obden najdem jednu mrtvou rybičku…Ale ted tu mame asi tri dny rybičku (samičku) co plave jako vertikalně…jako by se nadnášela,má hrozně červené žábry a uplně černé vyšpulené očíčka,ale žije…když jim nasypu jídlo,tak se normálně z této polohy nají a dal se vznáší…Nevíte někdo,co to je, nebo co jí to zpusobilo a jestli to nakazí i jiné rybičky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
27.10.11 21:46

akvarista nejsem,měli jsme rybičky docela dlouho a toto vypadá na nějakého parazita nebo otrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
27.10.11 21:50

Nemají na sobě mějaké bílé flíčky nebo něco jako by byly posypané krupicí - takové bílé tečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
27.10.11 21:52

Jak dlouho je máte měnili jste vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.10.11 21:52

píšeš, že má vykulené oči má taky nadmuté bříško a šupiny vypadají odfouklé???To by byla infekční vodnatelnost-dobrej hnus. Nedá se to léčit :-(
Akvrista nejsem,ale doma máme 200L tak už jsem nějaké menší info nasbírala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
27.10.11 21:54

mám doma akvaristu a jediná rada je dát do hrnku s vodou a ten do mrazáku ( nebude se trápit ) :-(

EDIT: zkus tyto stránky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
27.10.11 22:01

šupinky má trochu odfoukané…vznáší se tu takhle už tři dni…myslíte, že to nakazí i jiné rybičky? Neměli bychom je třeba vyndat, vydrbat pořádně celé akvarko nebo tak nějak? Má i takové potrhané ploutvičky :( Ted to tu manžel zkoumá a našel ještě jednu normální, co ma taky černé hnusné oči… :roll: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
27.10.11 22:03

ahojky

dělal jsem 6 let ve zverimexu mám i osvědčení.
takhle těžko říci.
dobrá otázky tu byla kdy naposledy byla měněna voda a jak často vodu měníte?jakým způsobem?
jak velké je akvário,kolik rybek se tam chová… to je vše důležité pro správný chov.

říká se že paví očka jsou odolné rybky však tomu tak zcela není.

pokud má vypouklé oko a nafouklé břicho je zkutečně možné že se jedná o vodnatelnost.

v tom případě se moc nedá dělat dělají se přípravky ale ve většině případů nezaberou je to tah výrobců.

nejlépe by bylo ,,zbavit se nemocné rybky,, odsát cca půl akvaria vody přidat čerstvou.....nasypat normální kuchyňskou sůl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.10.11 22:09

potrhaný ploutve bych asi moc neřešila, u nás když se to v akvárku serve tak taky vypadaj jak největší socky :mrgreen: (i když očka jsem servat se ještě neviděla :think: ) Asi bych ty nemocný dala jinam odsála vodu ale nic bych nijak extra nedrbala, to by jsi musela vyvařit kamínky,kořen a dekorace a ve finále by Vám stejně nejspíš chcíply na šok z extra čité vody.(to by bylo nově založené akvárko, kam se rybky mohou dát až po nějakém čase(až se tam vytvoří pro ně vhodné podmínky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.10.11 22:11

Určitě nečistit a nevydrbávat akvárko, ještě mnohem více byste narušili rovnováhu - pokud nevíte jistě, co to je.

Jestli je tak jako „nafouklá“, odstáté šupiny - vodnatelnost, utratit… (Já dám do sáčku a pustím na ni kámen/cihlu, je to hned a netrápí se… - ale mám zahradu a spoustu kamenů a cihel :lol: )

Zkus akvastránky, buď co psala rybkabezvody nebo http://rybicky.net

Jako první pomoc obecně vyměnit půl vody, možná i trochu té soli. (ale nevím kolik, na netu to někde bude…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
27.10.11 22:13
janysek025 píše:
ahojky

dělal jsem 6 let ve zverimexu mám i osvědčení.
takhle těžko říci.
dobrá otázky tu byla kdy naposledy byla měněna voda a jak často vodu měníte?jakým způsobem?
jak velké je akvário,kolik rybek se tam chová… to je vše důležité pro správný chov.

říká se že paví očka jsou odolné rybky však tomu tak zcela není.

pokud má vypouklé oko a nafouklé břicho je zkutečně možné že se jedná o vodnatelnost.

v tom případě se moc nedá dělat dělají se přípravky ale ve většině případů nezaberou je to tah výrobců.

nejlépe by bylo ,,zbavit se nemocné rybky,, odsát cca půl akvaria vody přidat čerstvou.....nasypat normální kuchyňskou sůl…

Tak máme 100L, pavých oček asi cca 25-30,k tomu 4 ty cucáky,co leští to sklo a nějaké dvě dlouhe pruhovane rybičky,co maji požírat šneky…vodu měníme tím stylem, že odsáváme bordel a hovínka,pak odeberem část vody a nalejem novou…
Ty co umírali před tím,tak měli jako roztrhané ploutvičky nebo takové okousané…tahle má ty hnusne černé vypoukle oci, červené žábry,kdyz kouknu z blízka,tak je celá divná :( Když to zkoumám pořádně,tak jich je divnejch vic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.10.11 22:18

Většinou se dává polévková lžíce sole na 10 L vody-teda tak to dávám já +- někdy zapomenu jindy mi ujede ruka :mrgreen: Ale naše potvory jsou zvyklé :mrgreen:

Jinak máte asi mřenky nádherné-teda nevím,ale u nás se pořád rvou s blood parrot tak ty ploutve mohou být třeba od nich(jsou to takový nenechavky) :-)

u nás rybky zabíjel soused-jelikož je máme pojmenovaný (nemáme hejnovky) tak to je pak pohřeb. No soused se odstěhoval do ciziny,tak snad nás nic takového nepotká :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
27.10.11 22:24

my jsme takoví antiakvaristi :D Nás tata chtel vyhodit akvarko,tak sme ho vzali k nam a kopupili mraky rybicek, ty samozrejme umreli,a tahle varka se drzi…z 10rybicek jich mame tolik a to porad umiraj a porad se rodi nové…A co kdyz je tou solí zabiju??? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.10.11 22:30

Neboj. :mrgreen: nezabiješ a´t máš klid tak dej jen 1polévkovou lžíci na 2 kyble. Sůl je tam jako desinfekce. :-)

Jinak já jsem taky akvarista za všechny prachy :mrgreen: Mám fobii z ryb a když jsem dostala před lety padáka z práce tak jsem se rozhodla měnit vše kolem sebe a jako boj s fobii jsem se rozhodla pro akva 200L a do toho pár rybek (celkem velkých) někteří už mají 15-20cm
No, když odkaluju, a oni mi jdou k ruce, tak hysterčím a chci zdrhat, manžel se směje, no prostě je to boj :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
27.10.11 22:31

neboj solí určitě nezabiješ!!!!!

nejlepší vyzkoušet toto než tam cpát nějakou chemii.

a filtr máte jaký?

je možné že máte přemnoženo a proto se to rychle špiní filtr nestačí filtrovat a nečistoty tam zůstavájí ve větším množství než je ,,zdrávo,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný