Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Zdravím, doporučil byste mi někdo pekárnu, ve které se dá upéct i menší (500g) chleba? Děkuji.
Pekárnu jsme měli asi dva roky, jednou se nám porouchala a upekli jsme chleba v troubě a z trouby je mnohem lepší než z pekárny. Už nepečené jinak. A příprava chleba ručně je velmi snadná.
Já mám nějakou ECG a peču tam cca 500gr bochník, polovina receptu.. větší bochník nesmíme..
Pekarna je zbytečná. Pecu v troube. Vetsinou pecu co 3 dny 500g.
@Ernais píše:
Pekarna je zbytečná. Pecu v troube. Vetsinou pecu co 3 dny 500g.
Ano, vím, že je to možné. Ale chci to koupit jak dárek pro tatínka na důchodě, který si pekárnu přeje.
To mate uplne jedno kolik mouky tam date, 500 gr je tak akorat. Pekarna je opravdu nejlepsi na michani a kynuti testa a pak peceni v normalni troube. Takova cihlicka kttera z pekarny nakonec vyjde neni kvalitne peceny chleba. Myslim, ze je to pro mnoho lidi velke sklamani, ale to nikde v casopisech nectete. Nechala jsem prispevek jeste u jedne diskuze, tak se kouknete. Je to celkem jedno kterou pekarnu koupite, a jestli to tatinkovi nebude vadit, i z druhe ruky bude dobra.
Máme pekárnu Panasonic už 14 let, tehdy to byl vítěz několika testů, tak sem ji koupil. Nejmenší dávka podle návodu je ze 400g mouky, tj. vyjde cca 600g chleba, díval sem se že současné modely to mají stejně.
Chleba je propečený dobře, je to kvádr a ne bochník, ale některé druhy chleba jako třeba moskevský se pečou ve formě, není důvod aby chleba pečený ve formě byl horší než bochník.
Ano, těsto se dá uplácat ručně a upéct v troubě, takže někomu může přijít pekárna zbytečná, stejně jako pračka když se dá vyprat v neckách a myčka když se nádobí umýt ve dřezu.
Doporučuju domácí pekárnu od Ety. Je super, už druhým rokem ji používám a nemlžu si vynachválit.