Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Zdravím,
Bude silvestr, a tak mě napadlo, že existuje někdo, kdo bude mít zájem o obložené talíře. Jen nevím jak začít a kolik by takový talíř mohl stát, respektuje kolik byste za něj dali Vy?
A tak se ptám… za kolik byste koupili takový talíř viz. foto?. ![]()
Moc děkuji za všechny odpovědi, pomůže mi to. ![]()
Tak asi záleží na použitých surovinách…zda je koupíte sama či zda si je dodá objednavatel+práce k tomu…
Nejsem cílovka, ale smysl takové ankety úplně nechápu, pokud neznám složení. Na fotkách máš i velmi rozdílné váhové kategorie.
Tak pokud tam budou suroviny tak za 500 Kc, dala bych za to tak 300 Kc. Tak nejak mame odpovidat?
@Klemca píše:
Tak asi záleží na použitých surovinách…zda je koupíte sama či zda si je dodá objednavatel+práce k tomu…
Kdybych něco takového měla připravovat já, tak jedině s tím, že si suroviny nakoupím sama, klidně dle přání a množství klienta, ale nikoli, že mi klient donese na cucky nakrajene trebas uzeniny nebo ne právě čerstvé a pak budu mít nakonec černého Petra já, když mi donese klient chodí, co už mel několik dnů v lednici předtím a další d4n to začne zavánět.
Příspěvek upraven 14.12.22 v 22:36
@Klemca píše:
Určitě bych je kupovala sama a rozhodně bych nesahala po nejlevnějším salámu.
Napadly mě i chlebíčky, ale to už dělá hafo lidí. Takové talíře tu nikdo moc nedělá, a proto mě napadlo, že bych mohla začít. ![]()
Tam bude trochu problém v tom, že je přidanou hodnotou jen čas, ne skill (jako třeba u cukroví) - tohle zvládne naaranžovat v podstatě každý. A myslím, že tady asi většina lidí upřednostní vlastní práci nebo práci někde v profi podmínkách. Ale možná se pletu, Silvestr jde trochu mimo mě.
@Amalthea píše:
Nějak nechápu, proč tu zakladatelka prezentuje cizí práci
Taky to neprezentuju jako svojí, ale jako příklad.
@Vanillaa píše:
Taky to neprezentuju jako svojí, ale jako příklad.
oki, tak začni tím, že si zřídíš živnostenský list, ale obávám se, že tohle moc na dračku nepůjde
No, taky nejsem cílovka, to asi spíš třeba někam do firem na večírky nebo tak (a to už je skoro pozdě, bych řekla), vypadá to na pohled hezky - ale fakt by někdo dal takhle vedle sebe naplácnuté třeba jahody k salámu, maliny nebo borůvky k hermelínu… ještě v krabici s olivama - vždyť to musí od sebe navzájem hrozně načuchnout, nehledě na to, že je to v krabicích evidentně připravené na transport někam.
Jinak mi to přijde jako celkem standardní věc, co dělají cateringovky, no (akorát že ty většinou na tác a když to vozí, tak to přetahnou potravnářskou fólií).
@Vanillaa píše:
Určitě bych je kupovala sama a rozhodně bych nesahala po nejlevnějším salámu.Napadly mě i chlebíčky, ale to už dělá hafo lidí. Takové talíře tu nikdo moc nedělá, a proto mě napadlo, že bych mohla začít.
Pokud bys to měla dělat za víc než vylej nalej, tak to bude docela darda a v dnešní době, zvlast když na to lidi u vas nejdou zvykli, no nevím.
Zkusila bych tuhle službu nabídnout i firmám, u nás trebas obložené mísy dělá I jedno řeznictví na objednávku, tak se trebas domluvit i takhle v krámku na spolupraci ![]()
Příspěvek upraven 14.12.22 v 22:43
Souhlasím, že tohle je spíš věc do firem. Jenže tam je pravděpodobnější, že budou chtít doklad a nevím, jestli se s tím tady úplně počítá…?
Odhaduji za tu největší podlouhlou misu tak tisícovku?
Strefila jsem se nebo jsem mimo jak bata s drevakana?
Chápu, díky za odpovědi. Rozumím, že není jednoduché poznat z obrázku kolik by mohla být cena, ale nevěděla jsem jak to jinak podat.
Zamyslíme se nad tím a uvidí se. Do Silvestra času dost.
Možná to bude jen pro pár přátel a tím to bude končit ![]()