Obložené talíře - poptávka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aleriga
15.12.22 06:14
@Pitaya1 píše:
Neřeším teď hygienu a oprávnění. Ale pokud hsi z Prahy, tak bych se zaměřila na cizince, co dlouhodbe žijí v ČR. Ti by to mohli ocenit. Já někdy něco podobného kupuju, stejně tak jako někteří známí. A nikomu nevadí, že je v jedné krabici naaranzovane ovoce, salámy, sýry. Naopak.

To je teda pecka! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
74217
15.12.22 07:17

700-1000,– podle použitých surovin
Chystám obložené mísy pro známé, když mají hosty ve sklepě. Děláme to jinak. Oni si koupí všechny suroviny, které chtějí. Dovezou. Zpracuji na mísy. Za jednu si beru 250-300,–. Většinou souběžně chystám 4-5 mís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
15.12.22 07:42
@Aleriga píše:
To je teda pecka! :srdce:

Už jsem se lekla, že dostanu vynadáno :mrgreen:
Jsou to fotky z kavárny, kam ráda chodím na brunch. Nejčastěji na seminkovy chleba s arašídovým máslem a druhý krajicek je s vajíčkem, avokádem a fetou.

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
15.12.22 07:50
@Pitaya1 píše:
Už jsem se lekla, že dostanu vynadáno :mrgreen:
Jsou to fotky z kavárny, kam ráda chodím na brunch. Nejčastěji na seminkovy chleba s arašídovým máslem a druhý krajicek je s vajíčkem, avokádem a fetou.

Vypadá to skvěle. Já znám jen chlebíčky z brněnské chlebíčkárny a ty jsou nepopsatelné.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
15.12.22 07:53
@Aleriga píše:
Vypadá to skvěle. Já znám jen chlebíčky z brněnské chlebíčkárny a ty jsou nepopsatelné.

Jenom teda jak všechno dělají čerstvé a hrají si s aranžováním, tak jim trvá děsně dlouho, než to donesou na stůl.
V Brně jsem nikdy nebyla, že by byl. konecme důvod tak zajet :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
40431
15.12.22 08:00
@Vanillaa píše:
Zdravím,

Bude silvestr, a tak mě napadlo, že existuje někdo, kdo bude mít zájem o obložené talíře. Jen nevím jak začít a kolik by takový talíř mohl stát, respektuje kolik byste za něj dali Vy?

A tak se ptám… za kolik byste koupili takový talíř viz. foto?. :dance:

Moc děkuji za všechny odpovědi, pomůže mi to. :dance:

A Ty máš hygienou schválenou provozovnu a ŽL?

Asi víš, že jídlo, které chceš prodávat, nemůžeš připravovat někde v obýváku na stole, ale musíš mít schválenou provozovnu.
Známá když otvírala svoji výrobnu dortů to neměla s hygienou jednoduché.

Řekla bych, že si to budou obj. spíš firmy, kolektivy v práci, ti budou chtít doklad.

U nás jsou velké výrobny, tam přítel občas obj. větší počet chlebíčků do práce, nebude to jednoduché konkurovat těmto velkým výrobnám, které zásobují lahůdkářství a pekárny po městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
15.12.22 08:02
@Pitaya1 píše:
Jenom teda jak všechno dělají čerstvé a hrají si s aranžováním, tak jim trvá děsně dlouho, než to donesou na stůl.
V Brně jsem nikdy nebyla, že by byl. konecme důvod tak zajet :think: :mrgreen:

Doporučuji taky muzeum retro Na statku. Sranda.

• Citovat
  • Upravit
4928
15.12.22 11:34

Myslím, že zakladatelka to nechce dělat na živnosťák, ale stylem jako mraky „maminek na RD“ na facebooku nabízejí vánoční cukroví nebo třeba dorty. Objedná si to napoprvé třeba někdo z rodiny, pak doporučí dále a už to jede (ano i já mám členku rodiny, která takto začala péct dorty, protože jí to baví a jde a teď má „zakázek“, že je musí odmítat).
Cenu bych si vypočítala jako suroviny + moje hodinová sazba práce, tak aby to pro mě bylo finančně zajímavé. Nebude zase tak těžké si jednu takovou mísu doma zkusit připravit a podle toho si to nacenit.
K otázce - kolik bychom za to dali. Já osobně nic - tohle si dovedu doma připravit sama, ale svoje zákazníky si to jistě najde a podobné nabídky na slané mísy jsem na FB už také viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.12.22 12:25
@Pitaya1 píše:
Neřeším teď hygienu a oprávnění. Ale pokud hsi z Prahy, tak bych se zaměřila na cizince, co dlouhodbe žijí v ČR. Ti by to mohli ocenit. Já někdy něco podobného kupuju, stejně tak jako někteří známí. A nikomu nevadí, že je v jedné krabici naaranzovane ovoce, salámy, sýry. Naopak.

Právě, že mně by to taky nevadilo a vím, že v rodině by takové naranžování pochutin mělo velký úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
15.12.22 13:12
@Amalthea píše:
oki, tak začni tím, že si zřídíš živnostenský list, ale obávám se, že tohle moc na dračku nepůjde

Přesně. To si udělá každý sám a alespoň bude vědět, co si tam dal za salám, sýr, apod. To není vánoční cukroví nebo vánočka, ale práce na půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.12.22 19:59
@Cenarius píše:
Píšeš nesmysly. Daně se platí od jakékoliv částky. 10 talířů ročně už je soustavná činnost a musí mít ŽL a hlavně schválenou provozovnu, kde to může pod dohledem hygieny vyrábět. Nikoho nezajímá kolik za to dostane.

Píšeš nehoraze nesmysly, nastuduj si dane a pak tu pouštějí moudra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.12.22 20:05
@Kelsey píše:
700-1000,– podle použitých surovin
Chystám obložené mísy pro známé, když mají hosty ve sklepě. Děláme to jinak. Oni si koupí všechny suroviny, které chtějí. Dovezou. Zpracuji na mísy. Za jednu si beru 250-300,–. Většinou souběžně chystám 4-5 mís.

A určitě to neděláš v provozovně schválené hygienou a se spec.zl na toto. To jen z mnohých triska na kilometry závist, aby si zakladatelka náhodou nevidelala pár tisícovek nezdanenych, Bo když ne ony, ona taky ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
15.12.22 20:07
@Aleriga píše:

za mě jsou nejlepší chlebíčky z Brna v Emě na Pekařské. Máš jiný tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí