Peníze bez smlouvy

19
5.2.23 21:27

Peníze bez smlouvy

Zdravím, chtěla bych se tady zeptat, jelikož jsem nějak půjčila peníze bez podání smlouvy a do teď je nemám a mám jen důkazy z bankové pobočky, jestli to nějak půjde vyřešit, těm co jsem to půjčila, tak se mi to odvděčilo milostí tím, že jsem od nich dostala nůž do zad, nedávno za mě zaplatili něco, čeho jsem se vůbec neprosila a ani jsem o tom nevěděla a tak kvůli tomu vyváděli a vydírali mě tím, že jak jim to nevrátím tak to nerozchodim a že mi dokonce rozkopou byt. U mě dluží nějak 60 tisíc a já sem jim musela vrátit blbých 7 tisíc a ještě mě vydírali že na mě dají smlouvu a já sem jim řekla že jak to udělají, tak to udělám i já na ně, tak toho pak nechali a našli si jiný způsob vydírání, tak bych chtěla vědět zda by byla ktomu nějaká cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
5.2.23 21:30

Jak můžeš na nekoho dat smlouvu prosím te? 8o
Jinak pokud máš jak dokázat, žes peníze půjčila, pak ano, i bez smlouvy ti je musí vrátit. Ale to řeš s pravnikem, jedno sezení tě zas tak draze neprijde, abys s ním probrala, co máš, jak to je a co s tím tedy lze dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36000
5.2.23 21:31
@Sisi2021 píše:
Zdravím, chtěla bych se tady zeptat, jelikož jsem nějak půjčila peníze bez podání smlouvy a do teď je nemám a mám jen důkazy z bankové pobočky, jestli to nějak půjde vyřešit, těm co jsem to půjčila, tak se mi to odvděčilo milostí tím, že jsem od nich dostala nůž do zad, nedávno za mě zaplatili něco, čeho jsem se vůbec neprosila a ani jsem o tom nevěděla a tak kvůli tomu vyváděli a vydírali mě tím, že jak jim to nevrátím tak to nerozchodim a že mi dokonce rozkopou byt. U mě dluží nějak 60 tisíc a já sem jim musela vrátit blbých 7 tisíc a ještě mě vydírali že na mě dají smlouvu a já sem jim řekla že jak to udělají, tak to udělám i já na ně, tak toho pak nechali a našli si jiný způsob vydírání, tak bych chtěla vědět zda by byla ktomu nějaká cesta.

A máš na to nějaký svědky, nebo nějakou písemnou komunikaci kde dluh uznávají, SMS apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
5.2.23 21:34

Chtělo by to právníka. Ty se v tom houby vyznáš. Tvůj popis situace :zed: Spojení „na mě dají smlouvu“ znamená jako co? Pokud ti vyhrožují třeba písemně vytisni si to a jsi na pčr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36000
5.2.23 21:38
@Náměsíčná píše:
Chtělo by to právníka. Ty se v tom houby vyznáš. Tvůj popis situace :zed: Spojení „na mě dají smlouvu“ znamená jako co? Pokud ti vyhrožují třeba písemně vytisni si to a jsi na pčr.
Řekla bych, že ji vyhrožují že si na ní vezmou nějakou půjčku apod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.2.23 21:58

Neřeš to přes internet, zajdi do nejbližší občanské poradny a domluv se tam.

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.9.23 13:09

@JancaS84 mám na to svědka (mého otce), písemnou komunikaci nemám, protože oni vědí že se bez písemnosti snadno ztoho dostanou. Mazanost všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24725
9.9.23 19:32

Poraďte se s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie