Manžel měl pracovní úraz, dostane peníze z pojistky jeho matka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64929
4.5.25 15:40
@Dahlia0409 píše: Více

kolegyně to dostala dokonce půl roku po skončení neschopenky. Pojištovny s tím dělají děsné krky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.25 15:42

@cestovatelka 1 nemám, pracovala jsem brigadne na hotelu jako servírka jinak jsem byla doma protože mám 2letou dceru a potom když jsme zjistili těhotenství manžel moc maličkého chtěl a řekl že vše utáhne sám že já mám byt doma s dětmi.

• Citovat
  • Upravit
27572
4.5.25 15:44
@vokishka píše: Více

hlavně pracovní úraz se bude vyšetřovat a tím se to taky asi protáhne ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16166
4.5.25 15:45
@Anonymní píše: Více

A pak se něco stane a ženská je bez peněz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64929
4.5.25 15:46
@ka2ka píše: Více

jestli je to ten velký požár lakovny, kdy byl jeden mrtvý a dva těžce zranění, tak to může být fak na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
4.5.25 15:47

Není měsíc staré těhotenství právě vynechaný menzes?
Jinak neschopenka bude chodit manželovi na účet. Ostatní přijde později a taky manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.25 15:50

@Havlova všimla jsem si až teď, já jsem psala že jsem 6tý měsíc těhotná asi jsem to tam jen zapomněla dopsat to se omlouvám

• Citovat
  • Upravit
21709
4.5.25 15:50

Pokud on měl nějakou letitou pojistku a tam byla obmyšlená osoba matka, tak by peníze šly ji, v případě, že on by zemřel. Ale všechny pojistky se vyplácejí až po prošetření úrazu a ukončení léčby. V průběhu mu bude chodit nemocenská. Takže sáhnout do rezerv, zjistit, zda nemá i pojistku pro případ dorovnání platu při neschopence a osekat všechny zbytečně výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64929
4.5.25 15:51

a to jsi měla rodičovák jen na ty dva roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20841
4.5.25 16:16

Tak nějaká příčina tam bude. To bude vyšetřovat policie a hasiči. Až to bude uzavřené, tak může dostat zbytek peněz za pracovní úraz. Teďka mu bude chodit normálně nemocenská, a když to bude pracovní úraz, tak firma dodatečně doplatí rozdíl neschopenky a platů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16358
4.5.25 16:20

Penize z neschopenky normalne budou chodit na ucet manzela. Kdo za zamestnavatele zpracovava uraz, tak uz hlasil pojistovne cislo uctu, na ktery bude v budoucnu pojistovna zamestnavatele penize posilat. Byva to ucet, na ktery mu chodi mzda, takze o to starat nemusis.

Az po skonceni DPN (je -li DPN delsi nez 14 dni) posle socialka na pozadani zamestnavatele vypocet mzdove ucetni, ktera nasledne vypocita ztratu na vydelku, kterou zasle zamestnavatel pojistovne zamestnavatele - to je dorovnani mzdy jako kdyby chodil cca do prace.. Po skonceni DPN bude osetrujicim lekarem zpracovano bolestne - to jsou penize navic.

Vypocet castky samozrejme ovlivnuje, zda je v Zaznamu o urazu uvedeno zavineni zaměstnance. Pan je v kritickem stavu, takze se jedna o uraz s hospitalizaci delsi nez 5 dni, takze urcite zametsnavatele bude vysetrovat OIP a pravdepodobne policie, takze k vyplaceni castek nad ramec nemocenske zrejme dojde se zpozdenim.

Doporucuji kontaktovat zametsnavatele a pozadat o vydani Zaznamu o urazu. To je oficialni dokument, kde jsou uvedene vsechny skutecnosti o urazu, mechanismus urazoveho deje apod. Bezne se vydava zamestnanci. At se pan brzy uzdravi :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
4.5.25 16:23

vzdyt pises, ze zustanes doma s detma a ted ze mas 2 letou dceru a jsi tehotna… co je to zase za canc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
4.5.25 16:24

Jedine ne co by se matka mohla klepat by byla jeho vlastni pojistka, pokud si nejakou platil a ji tam nahlasil jako obmyslenou osobu, jinak vse manzel, pripadne ty a deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
4.5.25 16:44

Já pochopila, že je na RD, dítěti jsou 2 roky. A asi měla brigády na přilepšenou, když byl muž doma. A nyní čeká další dítě, muž nechtěl, aby v těhotenství se 2 malými dětmi měla brigády navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat