Peníze od prarodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
11.9.15 06:36

Já bych jim to nevracela, vzala bych si to.. Mě se to stáva taky, a zjistila jsem, že když se člověk brání- myslím opravdu! že ne, že nepotřebuje, že si mají něco sami koupit, tak se ještě urazi, že nemůžou vnučce a nebo vnoučeti přispět na hračku, oblečení atd. U nás to bylo tak, že vlastně prarodiče se málokdy někde dostanou, tkaže nemají možnost vykoupovat maličkosti pravnoučatům-narozeniny, svátky, jen tak, tak prostě dávali- jí peníze…
Já jsem to řešila tak, že jsem pak u nich pomohla.. Určitgě bych nic nekupovala jim, jednou jsem to tak udělala a pak se babička ureazila, že co nemá na šléšné utěrky :mrgreen:
Spíš bych volila formu pomoci.. uklid, nákup. atd
A te´d se dívám, aže někdo píše jakože o tchýni, já jsme myslela, jakože moje babička, čili pro dítě prababička… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
11.9.15 06:54

@kvaček myslím,že zakladatelka psala o svých prarodičích. Psala, chodím, ke svým prarodičům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
11.9.15 07:24

Moje prababi je v tomhle podobna. Pokazde, kdyz tam prijdeme, tak mame pripravenou igelitku plnou mlsek. Vymlouvat jsme ji to prestali uz nekdy pred deseti lety, ted je ji 93 a porad by se rozdavala. Ale je fakt, ze ona za ta leta barak neopustila, stara se o ni teta, takze z financi ji neco da. a neco ji zbyde pro vnoucata(narozeniny, Vanoce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
11.9.15 09:51
@Elen8 píše:
Penize bych pro klid vzala a pak za nr koupila neco pro ne, co bych videla ze potrebuji.

Tohle mne napadlo taky, anebo bych přímo prarodičům řekla, že jsou strašně hodní, že si jich vážím a miluju je, ale ty peníze at si schovají pro sebe, anebo at je třeba schovají, až budeš mít děti, tak pro ně. Ale že jsi strašně ráda, že na Tebe takhle pamatují a vážíš si jich za to a miluješ je. To jim musíš zdůraznit. Oni staří lidé jsou opravdu často jakoby podle svého názoru k ničemu, mají pocit, že už jsou jen na obtíž, protože nemůžou pracovat jako dřív a pomáhat tak, tak se to snaží nějak kompenzovat penězi. Znám to, dělala to maminka vůči pravnoučatům. Taky jí dělalo hroznou radost dát třeba vnoučatům po tisícovce s tím, at za to něco těm malým koupí. A těšilo ji, když pak přijeli a řekli třeba - koupili jsme tu bundičku, koukej babi. Kdybys řekla jenom nechci to, dotklo by se jich to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
11.9.15 09:54
@Ebixa píše:
Jo, znám. Dřív babička dávala mě a teď „pro malou“. Slovo NE a MALO a NECHCI babičky asi neznají :mrgreen:

Neberte nám radost, děvčata. Víte co to je za krásu, když vám to vnouče skočí do náruče? To je snad ještě lepší, než když to udělá dítě, anebo spíš stejné. Tak si to představte - jak je vám, když vás opusinkuje vaše dítě s tím, že vy jste ta nejlepší maminka. A věřte, že si ty děti kupovat nemusíme a nechceme, je to prostě o tu radost. Nakonec našim stačí ke štěstí i bublifuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
11.9.15 10:04

Jim z toho udělej velký nákup, přines ho a řekni, že místo peněz, které nepotřebuješ budeš ráda, když ti uvaří nějakou dobrotu co máš ráda (pokud jsou fyzicky schopní teda) a třeba tě babi začne zvát na obědy a bábovky a peníze ti, no co si budeme nalhávat, peníze se ti asi bude snažit dávat pořád, ale zkus to takhle, přnejhorším jim ty peníze nech někde v hrnečku s tím, že přijdeš zase brzo, že tam nejsi kvůli nim. ono to na mě trochu působí, že se asi bojí, že bys nepřišla že se cítí sami, to není nic proto tobě, že by tam chodila kvůli penězům, ale staří lidé tak někdy přmýšlejí..zkus jim zavolat, že se v ten den stavíš a že mí sto peněz bys raději kdyby ti udělali něco dobrého, babička tak třeba pokryje tu svoji babičkovskou potřebu, pak jim řekni až ti budou zase dávat, že ne děkuješ, že budeš raději, když z toho příště raději zase něco skvělého uvaří, že se těšíš na další společný oběd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.15 10:19

Taky pokaždé dostávám peníze od babičky a hlavně od tety (babiččina sestra). Odmítnout je nemůžu, protože to by bylo špatně, tetě by to bylo líto, babička by se naštvala, stěžovaly by si mámě… Teď mi tedy dávají peníze hlavně pro děti, zrovna včera mi máma psala, že mám u ní od tety pro děti 5.000 Kč. A to jenom proto, že jsme tetě koupili kytku k narozeninám. :nevim: Říkala jsem jí, že nic nechci, protože mi toho v životě dala už hodně, ale ona s tím nesouhlasí. Heleď, já už i pohrozila, že když mi pokaždé budou dávat peníze, tak prostě nebudu jezdit. Když teta volala, že u ní něco mám za tu kytku k narozeninám, řekla jsem si, že tam nepojedu dřív jak v říjnu (jinak se snažím každý měsíc - bydlí cca 22 km od nás). No a ona to pošle po mámě. :zed: K tomu se pokaždé, když k nim jedu, ptám, co potřebují koupit, ať nemusí do krámu. Nechtějí nikdy nic a když už si o něco řeknou, tak mi za to pak taky vnutí peníze, i když jim odmítnu vydat účet. :lol: Všechny moje argumenty smetou ze stolu.

• Citovat
  • Upravit
1142
11.9.15 10:31

Myslím, že je to normální, prarodiče mají potřebu pečovat a dělit se, což je skvělá vlastnost. Zkus si třeba peníze šetřit a pořídit si za něco něco „většího“ a pochlubit se jim, než je rozpustit na „běžný provoz“, určitě budou mít radost… Važ si jich, ale to určitě děláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
11.9.15 10:35

Staří lidé to tak mají. Jsou rádi, že mohou udělat dětem radost. Já jsem jim vždy jednou za rok koupila pobyt v lázních. Jinak by nikam nejeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
11.9.15 10:53

U nás v rodině na to nejsem zvyklá, ale v manželově rodině je to takřka „nutnost“, ovšem babička rozdávala a rozdávala celé rodině a svým kamarádka a pak nevycházela a chodila si půjčovat od moji tchyně a manžela (ale vracela), její syn ji dotoval nákupy (naštěstí dost majetny). Mě se nelíbilo od ní nic brát, tak se po pár odmítnutí urazila a už nam naštěstí ty věci a peníze tolik necpala, ovšem o to víc davala jiným takže výsledek stejny, ale můj " pocit" lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
11.9.15 11:52

A co jim je nechat na stole nebo na botníku těsně než odejdeš, tak aby si nevšimli? Nebo řekni, že už Ti dali, pokud jsou hodně staří a zapomínají. Tak to dělám já. Řeknu, že mi peníze už dali a že moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
11.9.15 13:36
@mojmira píše:
Staří lidé to tak mají. Jsou rádi, že mohou udělat dětem radost. Já jsem jim vždy jednou za rok koupila pobyt v lázních. Jinak by nikam nejeli.

To je moc pekny napad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
11.9.15 13:47
@Foxisssss píše:
To je moc pekny napad :)

babička s dědečkem si to moc užívali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
11.9.15 17:10
@Ája 312 píše:
@mojmira no, nikam by nejeli, dávám jim normálně dárky k vánocům k narozkám atd… babičce jsem naposledy nechala udělat od zlatnice přívěšek,,na míru,, :D :D

poprve také nechtěli nikam jet, to bylo přemlouvání a pak byli nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
11.9.15 17:29

.

Omlouvám se, uklikla jsem se a teprve teď jsem zjistila, že to nejde ani smazat ani nastavit anonymitu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová