Peníze od prarodičů

10584
10.9.15 22:13

Ja bych si penize nevzala, proste bych ji je dala zas do ruky s tim, at si oni sami neco koupi, ze urcite nemohou takto utracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8780
10.9.15 22:16

Asi jsi jedina, kdo si jich vsima. Stari lidi se citi osameli a mozna si mysli, ze te temmi penezi namotivuji k castejsim navstevam. Zkus s nimi promluvit, ze ti to neni prijemne a at to nedelaji, nebo budes chodit mene casto - uprimne. Jinou cestu nevidim, protoze zpetne jim za to neco treba muzes koupit, otazka jde, zda to oceni, spis ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
10.9.15 22:17

Penize bych pro klid vzala a pak za nr koupila neco pro ne, co bych videla ze potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.9.15 22:18

Tak si ty peníze prostě neber… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.9.15 22:18

Asi chtějí, aby sis prilepsila/doprala si, starší lidí hodně špatně nesou, že se vse zdržuje, jak se mluví o ekonom. situaci a tvi prarodiče můžou mít pocit, že díky tomu, že je vše drahé stradas.
Buď jim reknes nechci, ale tím by si je mohla zranit, mají o tebe starost.
Tak řešení mozna je, že když tam pujdes něco jim kup co vis, že použijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.9.15 22:19

Celkem te chapu, hele a co kdybys treba obcas neco nakoupila nebo treba pomohla s uklidem.. treba bys pak mela lepsi pocit..taky by mi to bylo hloupe si brat penize od prarodicu ale sama vim ze dohadovat se snimi ze nechces je casto zbytecne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha

@Ája 312 Pokud by neměli, tak Ti to nedávají. Mají Tě rádi a chtějí Ti přilepšit.
Mě babička taky hodně podporovala, nedávala mi pravidelně nějaké částky, ale koupila mi třeba auto a i jiné věci.

Příspěvek upraven 10.09.15 v 22:19

• Citovat
  • Upravit
6611

No mě toto taky vadí, vezl jsem naše na letiště a z letiště a máma mi hned cpala litr za cestu… jako kdybych byl nějaká socka tak to pochopím a pokorně přijmu, ale já jim chvíli předtím vykládal jak se nám daří a že jsem vyděla za víkend jejich půlroční plat…
Sice složitě ale odmítl jsem, nesnáším takový ty tahanice o bankovku kterou nechci a máma je v tomto velmi vytrvalá. :nevim:
prostě má pořád pocit že nám musí pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.9.15 22:23
@Elen8 píše:
Penize bych pro klid vzala a pak za nr koupila neco pro ne, co bych videla ze potrebuji.

jo, to je nejlepsi. protoze odmitnou nekdy penize od prarodicu je skoro nadlidsky ukol, babicka je schopna mi to tajne dat do kabelky :roll:
takze lepsi prvni s diky odmitnou, kdyz trvaji na svem, tak vzit, podekovat a priste donest par veci (nejlip min, ale drazsich, jak budou mit pocit, ze jim neses cely nakup, budou ti ho chtit zaplatit :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
10.9.15 22:30

@Ali-Ali presne tak penize v bunde, kabelce atd takzr vezmu a priste donesu kvalitni kafe, salam, syr atd.

Kdo to dohadovani nezazil, tak nepochopi ;))

Me teda co mam malou penize nikdo nedava a dostava je mala. Podekuji a dame je do kasicky a setrime ji. Ma frajerka naetreno vic, nez kdejakej dospelej ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
10.9.15 22:46

@Ája 312 tak to je fakticky tragédie, ale chápu, že říct ne a nechat jim je tam určitě nezvládneš… :think: Asi bych to taky nedokázal a pak si chodil stěžovat internet, jak to mám těžké, že mi příbuzní furt cpou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
10.9.15 22:54

Pokud si peníze už tolikrát odmítla, určitě ví, že za nimi nechodíš jen kvůli nim..a je vidět, že ti ty peníze dát prostě chtějí. Ale 300 už je opravdu dost, když tam chodíš takto často. Zkusila bych se domluvit, ať ti aspoň nedávají těch peněz tolik, a nebo se s nimi třeba domluvit, že si to budeš dávat někam na účet a spořit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
11.9.15 00:17

Jo, znám. Dřív babička dávala mě a teď „pro malou“. Slovo NE a MALO a NECHCI babičky asi neznají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
11.9.15 00:23

Snazim se svoje prarodice podporovat, babicka ma tendenci mi stale neco davat. Tak si to vezmu a pak ji poridim to co potrebuje, protoze hadat se s ni nema smysl. Jen si vice hlidam, jestli jim neco nechybi a obcas si tukam na celo. Treba ted mi na Skypu napsala, ze nevi co je u nasich, protoze nema kredit. Tak jsem ji ho dobijela, dedovi jsme poridili telefon a podobne.

• Citovat
  • Upravit
31672
11.9.15 01:03

Jo, znám to, já mám takovou tetu, naštěstí se teda vídáme max 3 krát do roka, bydlí 300km. to naštěstí myslím proto, že když se máme vidět, tak za nás utratí pomalu celý důchod, kterej nemá taky velkej :roll: :roll: nakoupí nám 3 tašky věcí, hlavně třeba drahý kvalitní sejry a uzeniny(to že jedeme až domů i přes 4 hodiny, a tudíž některý uzeniny cestu nepůřežijí, uvlášť v horkým počasí, je marný jí vysvětlovat..a k tomu dává peníze pro mě, i pro kluky..když přijede ona za námi, 2 tunový tašky si neodpustí, nutně nás musí pozvat na oběd, a třeba naposledy v krámě ostuda jak hrom, jsem si udělalamenší nákup, za necelé 200, cestou na nádraží, potřebovala jsem, a ona že mi to zaplatí, veškerý protesty byly marný, byla z toho scéna na celej albert, a samozřejmě teta vyhrála-můj nákup vítězoslavně zaplatila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová