Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nenašla by se tu prosím dobrá duše, která má doma tohle pěnové puzzle a byla by ochotná nám doplnit ztraceného slona?
O život nejde, jen o moje duševní zdraví - řeším s dcerkou už druhý týden, že bez toho slona její dětství stojí za starou bačkoru.
![]()
Děkuju předem i ostatními směry. ![]()
A nebylo by jednodušší mrknout na netu či v obchodě a koupit celé znovu? Tak budete mít zásobu, až se vám zase kus ztratí.
@rejžička Hledala jsem, nenašla.
Ono je to už 4 roky, co jsme ho kupovali, a nikdo si nepamatuje kde.
Jé, tohle máme, chvilku počkej, kouknu se ti, jestli kluci maj toho slona. Dostali to už před třema rokama, tak mrknu
Tak jsem ho našla. Jestli ti nevadí, že jsou na něm otisky zubů
, tak mi pošli do SZ adresu, pošlu ti ho ![]()
Já v tomto, co se týká děti jsem asertivní (a nebo zlá matka
?).Není lepší dítku vysvětlit, že prostě není a nebude? Prostě se vytratilo
?Chápu, že každé dítě je jiné, taky mám protiklady dva doma, ale že by na tom stálo dětství
?Podobné puzzle máme doma a chybí nám půlka těch mršek, díky bohu že je jim to jedno
.
@wildcherry Však říkám, že o život nejde. A nadsázku v psaném textu snad poznáš, ne? ![]()
@Bersaba píše:
@wildcherry Však říkám, že o život nejde. A nadsázku v psaném textu snad poznáš, ne?
Jasně
…jen jsem si reálně představila, že by třeba ta moje starší toto řešila. Bych umřela z toho jejich bordela, kde furt něco chybí
.Naopak tě obdivuji, ta snaha sehnat dcerce,,životní,, kousek je skvělá
…
@wildcherry Však já už taky dodělávám.
Věc se totiž má tak, že jsem se před cca dvěma týdny pustila do třídění starých hraček. Bohužel malá byla nemocná, tudíž asistovala a výsledkem je, že všechny staré krámy jsou teď neskutečný hit. A tohle puzzle, které měla naposled v ruce a v puse cca v roce a půl, je natolik na piedestalu, že s ním i spí, všechny ty zvířata má pojmenovaná a vivifikovaná a vydrží s nima hrát divadlo třeba půl dne. Z tohoto hlediska jistě uznáš, že mít slona a nemít slona je věc naprosto zásadní, jak pro ni, tak i pro mě, protože 90% našich dialogů za poslední dva týdny se tak či onak týkají slona - kam šel, proč tam šel, jestli se vrátí, jestli nemá hlad, jestli nezmokne, když prší, kde asi tak může být, co tam dělá,… Ano, do jisté míry vlastně o život jde, protože pomalu pracuju ke stavu, kdy hrozí reálné nebezpečí, že přede mnou někdo nezasvěcený řekne „slon“ a já ho zastřelím…
@Bersaba píše:
@wildcherry Z tohoto hlediska jistě uznáš, že mít slona a nemít slona je věc naprosto zásadní…protože 90% našich dialogů za poslední dva týdny se tak či onak týkají slona - kam šel, proč tam šel, jestli se vrátí, jestli nemá hlad, jestli nezmokne, když prší, kde asi tak může být, co tam dělá,… Ano, do jisté míry vlastně o život jde, protože pomalu pracuju ke stavu, kdy hrozí reálné nebezpečí, že přede mnou někdo nezasvěcený řekne „slon“ a já ho zastřelím…
Určitě to musí být přímo tohle? Vím o mnoho pěnových puzzlích, ale přímo s tímhle motivem jsem taky nenašla ![]()