Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, moje dcerka bude mít v říjnu 3roky a já už tak nějak uvažuju, co jí koupím, když zajdeme do hračkářství, tak si tam malá hraje s vláčkama a já teď našla na internetu tuhle krásnou vláčkodráhu http://i.mimibazar.cz/…65953382.jpg tak jsem chtěla vědět, jestli také někdo nemáte tuhle vláčkodráhu a jak jste s ní spokojené a tak vůbec, jestli si také vaše holčičky kolem 3let hrají s vláčkodráhou? Já jen si říkám, abych to nekoupila a malou to nebavilo jen chvíli, není to levná hračka, ale v tom hračkářství je také vláčkodráha a vždycky se tam hrne
Moc děkuji za odpověď ![]()
Majda má vláčky od Dupla a hraje si s nima hodně.
Mašinka ale teda na baterky, s obyčejnou ji to nebaví.
Moje si hraje pořád už dva roky - máme obyč z ikei, nejvíc Kačku baví sestavování kolejí. Záleží na dítěti, jestli si hračku oblíbí.
@Jenny83 dceru nemám, ale sousedky 6. letá si u nás hraje jenom s vláčkama a občas mě přijde i poprosit, jestli bych jí nepůjčila vláčky domu.
@Jenny83 Když byla dcera malá, taky měla vláčky. Bavilo ji to hodně dlouho. Je to vděčná hračka.
Ahoj. Mám dvě dcery (3,5 a 7,5 let) a obě vláčkodráhu milují. Obě už dlouho. Máme i samojezdící mašinku (na baterky), někdy si chtějí hrát s ní, někdy radši s obyčejnými vláčky. Obě baví stavět koleje i pak jezdit s vláčky.
Jako první jsme pořídili tu z Ikey (jak se dá sestavit dráha do osmičky), chtěla jsem ji hlavně já
. Pak jsme postupně dokupovali a samojezdící mašinku dostala starší dcera od mladší sestřičky po našem příjezdu z porodnice.
Holky, děkuji za odpovědi, no samojezdící vláček, to by bylo úplně super, to by taky mohlo malou bavit, tak uvidíme, možná jí to koupím ![]()
Naše má rok a půl a vláčky miluje. Máme tu z Ikey, nechali jsme ji u babičky a jak překročí práh, zvolá „iši iši“ a valí stavět ![]()
Tak myslíte, že je pro začátek lepší koupit jen normální vláčkodráhu a až pak později samojezdící? Mně se moc líbí tady tahle na obrázku, co jsem vám ukázala, škoda, že jí žádná nemáte ![]()
Ano hrají i 2letá i 5letá a čím víc těch výhybek a doplňků tam je, tím víc to zabaví.
Je to výborná hračka, jen když chci vysát a umýt zem, tak to musím rozložit a uklidit a to proklínám kdo měl, tak blbý nápad koupit takovou hračku
ale jinak je to super ![]()
Ano hraje, jeste to uplne neumi postavit…ja mam neco z bazaru, neco z ikei. Moje dcera vubec miluje auta, vlaky, bagry, rakety, lode a ponorky ![]()
Jak drevovlacky z Teska, tak vlaky Z Lego dupla u nas frci. U vsech.
Ano hrají si - tříletá i mladší 16m - rády si s těmi mašinkami jezdí. Sestavit jim to moc nejde, alejinak si s tím vyhrajou. Máme z Ikei.
@Jenny83 mně přijde, že pro začátek stačí „na ruční pohon“
Starší to měl celkem dlouho tak, že byl radši s tím vozidlem ve fyzickém kontaktu a šoupal si s ním ručně. Že kdyby to jezdilo samo, tak by ho to tak nebavilo. Ale to se může asi lišit kus od kusu ![]()