Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky chtěla jsem se zeptat jaké hračky pro roční prcky? v září syn slaví první rok a chtěla jsem aby mu to udělalo radost a aby mu to vydrželo co nejdéle.
Náš prcek dostal, nějaké dřevěné hračky (zatloukačku, hanojské věže, korále) pak hrnec FP a nějaký autíčka. zprvu si s tím hrál tak že to různě rozhazoval, ale tak od 16 měsíců už chápe princip a docela si se vším vyhraje. teď je mu aktuálně 19 měsíců a frčí to pořád
No tak k roku dostal odrážedlo auto, odrážedlo motorku, tatrovku, věci na písek, dřevěné kostky, dřevěný vláček a pak nějaké drobnosti…
ale abych pravdu řekla, největší radost měl z nafukovacích míčků co jsme mu na oslavu koupili
![]()
Dostala hlavne Duplo. Bavi ji to, ikdyz zatim stavet neumi. Tahle hracka se navic neomrzi.
Naše má jeden rok na začátku října, máme pro ní kostky z filcu (ty dělám po večerech já), stan s tunelem a takový kohoutek do vody, děsně ráda se cachtá tak snad se jí bude líbit. Od prarodičů panenku, což ale pro syna moc neni
, a od druhých jsme si řekli o multifunkční kostku. Ale taky jsem zvědavá, jestli ji něco z toho bude bavit, od kamarádů máme ověřeny všechny dárky, jako že ji hrozně zajímaj, ale až je dostane ona a budou její, tipuju nezájem… ![]()
Multifunkční kostku jsme pořídili a zájem byl. ještě nechodí tak jsem koupila aktivní odrážedlo u teho si jen stoupne, nenašlapuje. na vše má čas tak jsem zvědavá. a zkusili jste třeba pořídit s ikei prolezací tunel? jaký měl uspěch. pořidili jsme pu plastovou zatloukačku a ta ho nezajímá. ja jsem na všechno zvědavá ![]()
@zakovaveri Tak to mám radost s kostkou, snad u nás taky bude zájem. Malá v tom tunelu z ikei lezla právě u kamarádky, tak jsem koupila i se stanem, ale ne v ikee ale přes net, vyšlo to na půlku…
Mladá dostala k roku aktivní stoleček s kostkami Clemmy a pár knížek. Snažím se už toho tolik nekupovat, protože starší má tolik krámů, že se nám to sem nevejde.
Jinak teda malá miluje toho mluvícího pejska od Fisher Price
Ahoj, my máme rok 4. a i my jsme řešil stejnou otázku. Nakonec jsme koupili Nattou houpadlo, Nattou křeslo, Fisher price chodítko (to jak si k tomu stoupne a jde se, protože první kroky máme za sebou bez držení, tak pro získání jistoty) ohrádku s balónky, Suavinex parfém a nějaký ten obleček
Syn má narozeniny za týden a plánuju FP mluvícího psa, protože má rád všechno co dělá zvuky/mluví
a taky nějakou tu kostku s otvory na tvary, to ho teď chytlo a máme jenom jednu poděděnou po generacích tak ať má i jinou ![]()
Tak jelikož mám tu mladší druhou tak je to hodně složité. Od Fisher Price máme krom mluvícího hrnce co se starší rozbil snad vše a v perfektním stavu. Odrážedla, motorky, kola, kočárky, chodítka, motorické hračky. Je to hrozné, ale nevím co vlastně koupit koupím teda ten hrnec a nějakou NÁNU
Co pořídím k vánocům fakt nevím.