Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky!Co je lepší na zimní miminko,peřinky nebo plymo?Myslím si,že plymo ale nevím jestli je to klasická přikrývka nebo to slouží jako fusak,do kterého miminko vložím.Fusak mám a tak bych chtěla klasickou přikrývku ale s toho teplejšího materiálu jako plymo.Poradíte?
![]()
Ahoj. Adámek je říjnový a od začátku jezdil v kočárku v zimním fusaku. Od propuštění z porodnice se teploty držely kolem 4°C někdy bylo na nule. Takže jezdil v mikince a fusaku, pak když přituhovalo přidávala jsem vrstvy.
Máme fusak Emitex Combi a je krásně teploučký. Peřinky ani plymo jsme neměli vůbec.
Já bych řekla že zimnímu to je fuk, protože to není vidět (pokud ti jde o parádu).
Děkuji za rady
Nejde mi o parádu ale aby nebyla mimčovi zima.Každopádně fusak a na to deka a asi podle počasí,pokud by byla velká zima,bych koupila přikrývku. ![]()
Mě osobně přijdou peřinky jen jako machrovina. Neměla jsem je, nemám a ani kupovat nebudu. Deka podle mě dítě obalí mnohem líp a na zimu jedině pořádnej fusak ![]()
Já jsem taky měla fusak z emitexu,je perfektní.Peřinky nějak neuznávám.
Tak malej se narodil v lednu a to bylo kolem -15 a fakt šílená zima. Nejlepší mi přišla zimní zavinka od Emitexu protože se dala perfektně stáhnout kolem hlavičky a byl v ní dobře zabalenej. V ní jsem ho ještě šuplado tenčího fusaku protože byla fakt velká kosa.
V peřinkách by mi asi zmrznul ![]()
Mě to nepřijde moc praktický… . Dodneška žádnou nemám. Má jednu flees deku kterou vozím a jinak nic… .
Já bych kolem toho fusaku (když nejde o parádu) spíš omotala deku v případě mrazů jako byly vloni. Ta se přecijen dá zabalit kolem dokola, kdežto peřinka jen z vrchnu, maximálně ze stran.
Ahoj, na zimní miminko bych nepořizovala ani jedno
(teda, upřímně ani na jarní, nějak jsem tento kousek výbavičky nikdy nepostrádala
) „Zimní“ děti jsme dávali do emitexového fusaku a stačí přihodit deku, pokud je opravdu velká zima ![]()
Já jsem plymo původně pro první dceru chtěla koupit (líbilo se mi to), ale pán v obchodě s dětskými věcmi, když jsem kupovala kočárek, mi to rozmluvil. Poslechla jsem a měl pravdu. Nevyužila bych to. Starší je narozená v květnu a týden po jejím narození začala hrozná vedra, takže tam jsem nepoužívala dlouho nic. Mladší je narozená v únoru, zima byla celkem dost a rozhodně stačila zavinovačka (Emitex) a přes ní deku a nánožník na korbičku. Když byly ty největší mrazy a byly jsme venku, tak v tom fusaku byla ještě v kombinézce.
Ahoj, my máme dubnové miminko a rozhodli se, že koupíme plymo (fusak máme také). V některých obchodech na nás koukali jak na blázny, že už se prý ani plymo nevyrábí. Není to pravda. Vyrábí. Takže když je trochu chladněji, dávám plymo a v zimě budu dávat fusak.