Indukce porodu-podmínky??

2892
9.7.10 15:34

indukce porodu-podmínky??

Ahoj holky..zajímalo by mě, jak je to s vyvoláním porodu..mám už 4 dny po termínu a včera jsem byla na kontrole a říkala jsem Dr. že by se mi líbilo, kdyby si mě tam už nechali, tak říkal, že uvidí podle nálezu..mám CS4 a tak by prý ještě počkal. Je nutné mít na vyvolání porodu nějaké větší CS nebo jsou nějaké jiné podmínky? Děkuji všem za radu či vlastní zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5345
9.7.10 15:39

ahojky tak mě vyvolávali porod v 41+3tt, myslím že k tomu aby ti to vyvolali, asi nález být musí (jaký nevím já neměla žádnej, ale už jsem byla dost po termínu), pak vyvolat do 42tt pokud už se k tomuto termínu blížíš a pak samo nález, že je třeba špatná voda, ozvy atd… pokud jsi ok, tak si myslím že tě ještě chvilku doma nechají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
9.7.10 15:41

Tohle jsem našla :wink: :
je-li CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.
Mně teda vyvolávali porod „až“ 8 dní po termínu, ale netuším, jaké jsem měla CS :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2892
9.7.10 15:45

Palino.zl :

Já zase našla tohle: :-D

Podmínky k indukci porodu

* Nepřítomnost kontraindikací k vaginálnímu vedení porodu. * Zralost děložního hrdla, která signalizuje připravenost organizmu matky k porodu (17).

Schematicky se hodnotí jako cervikální skóre (CS) podle modifikovaného 0-10 bodového Bishopova skóre. Za zralý čípek, tj. připravenost matky k nástupu děložní činnosti se považuje hodnota CS > 5 bodů. Pokud je indikována indukce porodu a hrdlo není zralé, je nutné provést preindukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.7.10 15:47

A Dr říkal, že déle jak 10 dní to nenechá, tak nevim..asi budu muset vyzkoušet přírodní hormon prostaglandin (sperma) na lepší přípravu porodních cest :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669

Tak mě vyvolávali porod sedmý den po termínu a měla jsem CS1…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger

Prtka: Ono asi záleží, kde člověk čerpá - stejně jako platí, že co lékař, to názor. Já čerpala jen v rychlosti tady: http://www.ordinace.cz/…pro-tehotne/ (taky mě to zajímalo, protože v průkazce mám CS 7 :wink: )

• Citovat
  • Upravit
46669
9.7.10 15:49

Jo přírodní cesta by byla fajn, ale četla jsem, že k tomu, aby sperma mohlo zapůsobit jako „spouštěč porodu“, muselo by ho být alespoň patnáct dávek. Aby toho hormonu bylo dostatek… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.7.10 15:49

KPKristy:
A jaký byl vyvolaný porod s tak nízkým CS????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.7.10 15:50

15 dávek? No tak to musím manželovi říct, aby přidal :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
9.7.10 15:52
KPKristy píše:
Tak mě vyvolávali porod sedmý den po termínu a měla jsem CS1…

To musel být děs. Sice nevím, jaké jsem měla CS při indukci Matyho, ale zřejmě taky nic moc - Maty byl hrozně vysoko a celkově si myslím, že to na porod moc připravené nebylo :roll:

• Citovat
  • Upravit
9044
9.7.10 15:59

U nas vyvolavaji tyden po terminu,me zacali vyvolavat 41+1 a malej se narodil az druhy den vecer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
9.7.10 16:01

Já jsem měla termín 19.3 a porod mi chtěli vyvolávat za 10 dní 29.3,ale odtekla mi plodovka 19 ve 2 ráno a porod mi museli vyvolat neměla jsem kontrakce tak po 30 hodinách začli vyvolávat porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.7.10 16:09

Prtka, no, já vlastně nevím s čím to porovnat, rodila jsem poprvé. Celkem porod trval devět hodin (od první kontrakce do vyprdnutí mimi). Kontrakce nastoupily hned po pěti minutách (v osm ráno), v poledne jsem lezla po zdi a v pět byl malý na světě. Nejdřív jsem se vůbec neotvírala, a pak během hodiny z jednoho prstu na sedm. Mimi bylo moc vysoko, tak jsem musela přitlačovat už v první době, aby „slezl“, tak mě to vysilovalo. Ale jinak si myslím, že jsem měla krásnej porod, moc hezky na to vzpomínám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
9.7.10 16:23
KPKristy píše:
Jo přírodní cesta by byla fajn, ale četla jsem, že k tomu, aby sperma mohlo zapůsobit jako „spouštěč porodu“, muselo by ho být alespoň patnáct dávek. Aby toho hormonu bylo dostatek… :wink:

taky jsem tak cetla v poradne u dr.Kouckeho a on k tomu jeste se smichem dodava,ze tech davek je treba i od ruznych partneru a ne stejneho :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí