Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky..zajímalo by mě, jak je to s vyvoláním porodu..mám už 4 dny po termínu a včera jsem byla na kontrole a říkala jsem Dr. že by se mi líbilo, kdyby si mě tam už nechali, tak říkal, že uvidí podle nálezu..mám CS4 a tak by prý ještě počkal. Je nutné mít na vyvolání porodu nějaké větší CS nebo jsou nějaké jiné podmínky? Děkuji všem za radu či vlastní zkušenosti..
ahojky tak mě vyvolávali porod v 41+3tt, myslím že k tomu aby ti to vyvolali, asi nález být musí (jaký nevím já neměla žádnej, ale už jsem byla dost po termínu), pak vyvolat do 42tt pokud už se k tomuto termínu blížíš a pak samo nález, že je třeba špatná voda, ozvy atd… pokud jsi ok, tak si myslím že tě ještě chvilku doma nechají…
Tohle jsem našla
:
je-li CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.
Mně teda vyvolávali porod „až“ 8 dní po termínu, ale netuším, jaké jsem měla CS ![]()
Palino.zl :
Já zase našla tohle: ![]()
Podmínky k indukci porodu
* Nepřítomnost kontraindikací k vaginálnímu vedení porodu. * Zralost děložního hrdla, která signalizuje připravenost organizmu matky k porodu (17).
Schematicky se hodnotí jako cervikální skóre (CS) podle modifikovaného 0-10 bodového Bishopova skóre. Za zralý čípek, tj. připravenost matky k nástupu děložní činnosti se považuje hodnota CS > 5 bodů. Pokud je indikována indukce porodu a hrdlo není zralé, je nutné provést preindukci.
A Dr říkal, že déle jak 10 dní to nenechá, tak nevim..asi budu muset vyzkoušet přírodní hormon prostaglandin (sperma) na lepší přípravu porodních cest ![]()
Tak mě vyvolávali porod sedmý den po termínu a měla jsem CS1…
Prtka: Ono asi záleží, kde člověk čerpá - stejně jako platí, že co lékař, to názor. Já čerpala jen v rychlosti tady: http://www.ordinace.cz/…pro-tehotne/ (taky mě to zajímalo, protože v průkazce mám CS 7
)
Jo přírodní cesta by byla fajn, ale četla jsem, že k tomu, aby sperma mohlo zapůsobit jako „spouštěč porodu“, muselo by ho být alespoň patnáct dávek. Aby toho hormonu bylo dostatek… ![]()
KPKristy píše:
Tak mě vyvolávali porod sedmý den po termínu a měla jsem CS1…
To musel být děs. Sice nevím, jaké jsem měla CS při indukci Matyho, ale zřejmě taky nic moc - Maty byl hrozně vysoko a celkově si myslím, že to na porod moc připravené nebylo ![]()
U nas vyvolavaji tyden po terminu,me zacali vyvolavat 41+1 a malej se narodil az druhy den vecer ![]()
Já jsem měla termín 19.3 a porod mi chtěli vyvolávat za 10 dní 29.3,ale odtekla mi plodovka 19 ve 2 ráno a porod mi museli vyvolat neměla jsem kontrakce tak po 30 hodinách začli vyvolávat porod
Prtka, no, já vlastně nevím s čím to porovnat, rodila jsem poprvé. Celkem porod trval devět hodin (od první kontrakce do vyprdnutí mimi). Kontrakce nastoupily hned po pěti minutách (v osm ráno), v poledne jsem lezla po zdi a v pět byl malý na světě. Nejdřív jsem se vůbec neotvírala, a pak během hodiny z jednoho prstu na sedm. Mimi bylo moc vysoko, tak jsem musela přitlačovat už v první době, aby „slezl“, tak mě to vysilovalo. Ale jinak si myslím, že jsem měla krásnej porod, moc hezky na to vzpomínám ![]()
KPKristy píše:
Jo přírodní cesta by byla fajn, ale četla jsem, že k tomu, aby sperma mohlo zapůsobit jako „spouštěč porodu“, muselo by ho být alespoň patnáct dávek. Aby toho hormonu bylo dostatek…
taky jsem tak cetla v poradne u dr.Kouckeho a on k tomu jeste se smichem dodava,ze tech davek je treba i od ruznych partneru a ne stejneho
![]()