Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, zda nevíte o nějaké stránce, kde se dá zjistit, v kolikátem jsem týdnu .. poslední MS byl 7.5.2010 ..
Předem děkuji
Ahojda Sovi,
najeď na www.babyweb.cz. Tak je kalkulačky na výpočet termínu porodu. Když jsem to tam hodila podle Tvých údajů, vypadlo mi, že jsi v 9.tt a předpokládaný termín porodu je 11.2.2011 (krásný datum
). Na tu stránku určitě mrkni, dá se tam objednat bezvadná knížka bayweb do ruky, přijde ti jen za poštovné (120kč), jinak zadarmo. A je to opravdu velká knížka od těhotenství až po miminko a jeho vývoj, nejčastější nemoce, kdy se co přibližně učí atd. Tak jukni a jinak gratulace k 9. tt ![]()
no holky, mě právě na gyndě řekl že jsem teprve v 8 týdnu a 6 dni .. a to mi ještě řekl at si odečtu 14 dní . a to že mi vyjde týden v kolikátem jsem ..
tydny tt plodu se počítají podle 1. dne poslední menstruace. Ale ty jsi těhotná o 2 týdny míň. Protože ovulace probíhala pravděpodobne plusminus 14 dne cyklu.
Trvalo mi celé těhotenství než jsem toto pochopila. ![]()
ale víš že tdy na těch kalkulačkách mi vyjde že jsem v 9 a podle mudr. že jsem v 7. týdnu
mudra to proste pocita od předpokladane ovulace. Tady ta kalkulačka to počítá podle prvního dne posledni MS.
Tzn uz v době menstruace která predchazela otehotnení jsi (jakoby)těhotná, chapeš? Ten vypocet je vzdy nepresny. Pokud jsi měla po psledni MS jen jeden nechráněný styk, víš přesně kdy jsi otěhotněla. Podobně pokud cítíš ovulaci, nebo měříš BT.
No, asi to neumím vysvětlit.. ![]()