Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, asi týden po vynechané MS se mi na testu objevili // a o týden později jsem byla na ultrazvuku ale nebylo nic vidět. Odhaduji že můžu být tak 3 týdny těhotná nevíte kdy už je něco vidět na tom ultrazvuku?A další má otázka strašně ráda se opaluju teď jak jsou takové horka tam jsem snad od 10 do 15 hod může to nějak ublížit miminku? Zatím to horko snáším dobře ikdyž dneska jsem venku nebyla bo mi to nějak nedělalo dobře. Moc děkuji za odpovědi. Krásný den přeje Peťka
Já byla na UTZ až v 7 tt a to už bylo vidět i
…
Tak vydrž, on se prcek ukáže! ![]()
To opalování nevím - taky jsem to řešila, ale nakonec jsem zjistila, že na slunci stejně víc ja 5 minut v kuse nevydržím a utíkám do stínu… všude se spíš dočteš, že raději se neopalovat - ne do hněda… ![]()
Právě že mám strach jestli je tam kde má být ať se z toho pak nevyklube mimoděložní těhotenství. No a s tím opalováním fakt nevím jelikož už jsem docela dost hnědá a to už od začátku léta no asi to proberu s doktorem ikdyž si myslím že by mi něco řekl jak jsem tam byla a viděl mě. Přítel si ze mě dělal srandu že jak mě doktor uvidí tak mi řekne ať si sundám ty bílé kalhotky co mám vyopalované ![]()
Aha, tak to neboj - je ještě brzo a záleží asi i na citlivosti UTZ, on se mimís ukáže, až bude správný čas. ![]()
Já jsem taky černoch - otěhotněla jsem někdy na přelomu února a března - jsem teď 21tt a ikdyž jsem na sluníčku moc nepobyla, tak si všichni taky říkájí, kde jsem byla u moře - mám dobrý pigment a drží se to a pak mi stačí málo a jsem zase hnědá - dr. taky nic neříká, ale věřím, že ti doporuč se takto ostrému slunci vyhýbat - ten čas co píše, je nejkritičtější … taky bych se ráda vyhřívala, ale nedělá mi to ani dobře a kvůli miminku to ten rok vydržím.
Navíc jsem slyšela a četla, že ti mohou třeba v obličejinaskákat skvrny a tak… takže taky nic moc. Někdo se zase opaluje nonstop a nic se nestalo - to je těžký soudit… ![]()
Mě dr řekla ať příjdu až budu tak ve 6-7 týdnu. Dřív to prý nemá cenu.
A myslim že by e opalovat asi nemělo, nevim. Každopádně jsem třeba seděla někde na sluníčku a po 5min mazala do stínu, protože mě bylo špatně
![]()
v tomhle stadiu to mimcu neuskodi, spis tobe do budoucna ![]()
ten cas, ktery travis na slunci ‚opalovanim‘ je prave ten kriticky, kdy by se lidi meli slunci spis vyhybat. at jses hneda nebo ne ![]()
ze sveho okoli znam nekolik lidi, co maji melanomy, a nejsou to jen stari lide
. byt tebou bych byla opatrna . muj nazor.
ahoj holky, já měla srdíčko i mimi vidět v 5+4tt (dle mých výpočtů) Dr. mi ale řekl, že jsem byla 6+4 ![]()
s opalováním na začátku těhu…výslovně mi řekl žádné opalování, žádná sauna a horké koupele…nemá to dobrý vliv na mimi …
Ahoj, já byla na UZ a byla jsem v 5tt, Byl vidět „flíček“, o srdíčku nemůže být takhle brzo řeč, to je v pohodě, neboj…
S pobytem na sluníčku bych to nepřeháněla. Gynekolog mi vysloveně řekl, že ne moc na sluníčko, že to pro těhule není to nejlepší. Rozhodně bych to nepřeháněla ![]()