Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo to me doktor na posledni poradne,coz bylo 3 dny po terminu rekl,ze mam mit sex 10× denne,tak jsem mu rikala,at mi na recept napise jeste aspon dva chlapy ![]()
Prtka píše:
Ahoj holky..zajímalo by mě, jak je to s vyvoláním porodu..mám už 4 dny po termínu a včera jsem byla na kontrole a říkala jsem Dr. že by se mi líbilo, kdyby si mě tam už nechali, tak říkal, že uvidí podle nálezu..mám CS4 a tak by prý ještě počkal. Je nutné mít na vyvolání porodu nějaké větší CS nebo jsou nějaké jiné podmínky? Děkuji všem za radu či vlastní zkušenosti..
Podmínky nevím, ale záleží i na konkrétním pracovišti a na lékaři, kterého potkáš, já byla na kontrole (bráno podle UZ, vypočítaný termín jsem měla ještě o 5 dní dřív, ale prostě jsem ho nebrala v potaz) 40+4, a sloužící gynekolog mě chtěl po příští kontrole, která byla 40+6, už nechat ve špitále. To jsem mu rozmluvila, že dám miminku ještě čas - měla jsem dost plodové vody, placentu v pořádku, průtoky v pořádku, atd. - a na další kontrole jsem se s jinou lékařkou domluvila, že vyvolávat se bude když tak až 41+4. Nakonec jsem spontánně porodila 41+2.
Samotné vyvolávání může trvat několik dní. Nevím, jestli je to všude stejné, v mojí porodnici se prý v sedm ráno zavede tableta, když se porod nerozběhne, zavede se v jedenáct dopoledne další tableta, a pokud se ani tak nerozběhne, čeká se do dalšího dne, kdy se to celé zopakuje.
Příspěvek upraven 09.07.10 v 16:29
Tak to mě dávali rovnou kapačky oxytocínu jednu v 8 ráno a druhou v 11 a malej se narodil ve 13.47
Mě dali první tabletu v deset večer s tím, že se ještě vyspím. Kontrakce začaly v osm ráno, ale oni pořád otravovali s poslíčkama, tak mi v deset dopoledne šoupli ještě druhou. Nevím, jestli to druhá urychlila, každopádně už jsem rodila…
No, tak já už byla ve finále tak těžkopádná, že jsem si neuměla představit sex ani jednou za tejden, natož patnáctkrát v kuse… ![]()
Tak me zavedli tabletu v pondeli v 7 rano,nic se nedelo,tak v 11 dopoledne me dali druhou a to jsem mela jen bolesti jako pri MS,ale kontrakce zadny.Nic se mnou dal nedelali.V utery rano v 7 me dali opet tabletu,nic se nedelo,jen ty samy bolesti jako v pondeli,tak v 11 me dali druhou a za pul hodky mi praskla voda a od ty doby byli kontrakce po 2 minutach az do 15 odpoledne a potom uz po minute,jsem myslela ze umru…no a v 17 jsem sla na sal,protoze jsem se neotvirala a prcek mel blby ozvy.Narodil se v 17:58 ![]()
No tak jak to tak čtu, někdo má štestí, že jde na vyvolání a je to hned, někdo „trpí“ déle
no snad se mimčo umoudří a „vyleze“ samo bez vyvolávácích prostředků ![]()
Ale zase spousta holek říká, že vyvolání je sice bolestivější, ale za to je porod rychlejší..tak nevim..
me teda nevyvolavali, ale prvni porod 12 hodin uz s docela velkyma bolestma a i pres to, ze prisly na radu kleste, se mi to zdalo, jako prochazka ruzovym sadem, oproti druhymu, kterej trval 2 a ctvrt hodiny, od zacatku vetsich bolesti a kluk se narodil prirozene, bez pomoci s minimalnim natrzenim. Ten totiz oc byl kratsi o to byl bolestivejsi, to sem fakt myslela, ze zdechnu
Ale ja sem teda asi spis vytrvalec nez sprinter a radsi dyl a mene bolestivejc.
Takze to je o cloveku, nekdo radsi rychle a zbesile a nekdo si postupne zvykat. ![]()
prtko, něco jinýho se říká a něco jinýho je pravda. Je důležitý, aby ty holky měly srovnání. Já ho teda nemám, ale myslím, že by to mohlo být i bolestivější. V tu chvíli jsem samozřejmě myslela, že umřu, ale zpětně říkám, že by mohlo být hůř. A co se týká délky porodu, tak jsou i kratší, než devět hodin. Takže nehleď, co kdo říká, zbytečně se nenervuj předem. Mimčo ven musí, s tím nic nenaděláš. Tak hodně štěstí!!! ![]()
Já jsem měla na prohlídce ve 41+0 CS5, doktor mě objednal druhý den na vyvolání, ale to se už nestihlo, začala jsem rodit normálně ještě ten den a od prasknutí vody trval celý porod 1,5h, byl to strašný fofr, takže si myslim, že hodnota CS nevypovídá nic o tom, jak je blízko porod ani jak rychle bude probíhat, každý to má prostě jinak.Přeji rychlý a pohodový porod, stejně jako jsem měla já.
tak podmínky nevím. jenom můj případ.
byla jsem 40+3 tt, měla jsem problémy s vysokým tlakem, nic jiného mě netrápilo, žádné tvrdnutí, moč v pořádku, CS nízké, prcek normální velikosti. A přesto mi porod vyvolávali. Mudr. měl strach z preeklampsie (nebo jak se to píše
) Dávali mi tabletku a prcek byl od zavedení tabletky za 3,5 hodinky na světě. Takže asi to bylo připravené, jen to nešlo poznat navenek.