Indukce porodu-podmínky??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9044
9.7.10 16:26

Jo to me doktor na posledni poradne,coz bylo 3 dny po terminu rekl,ze mam mit sex 10× denne,tak jsem mu rikala,at mi na recept napise jeste aspon dva chlapy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.7.10 16:27
Prtka píše:
Ahoj holky..zajímalo by mě, jak je to s vyvoláním porodu..mám už 4 dny po termínu a včera jsem byla na kontrole a říkala jsem Dr. že by se mi líbilo, kdyby si mě tam už nechali, tak říkal, že uvidí podle nálezu..mám CS4 a tak by prý ještě počkal. Je nutné mít na vyvolání porodu nějaké větší CS nebo jsou nějaké jiné podmínky? Děkuji všem za radu či vlastní zkušenosti..

Podmínky nevím, ale záleží i na konkrétním pracovišti a na lékaři, kterého potkáš, já byla na kontrole (bráno podle UZ, vypočítaný termín jsem měla ještě o 5 dní dřív, ale prostě jsem ho nebrala v potaz) 40+4, a sloužící gynekolog mě chtěl po příští kontrole, která byla 40+6, už nechat ve špitále. To jsem mu rozmluvila, že dám miminku ještě čas - měla jsem dost plodové vody, placentu v pořádku, průtoky v pořádku, atd. - a na další kontrole jsem se s jinou lékařkou domluvila, že vyvolávat se bude když tak až 41+4. Nakonec jsem spontánně porodila 41+2.

Samotné vyvolávání může trvat několik dní. Nevím, jestli je to všude stejné, v mojí porodnici se prý v sedm ráno zavede tableta, když se porod nerozběhne, zavede se v jedenáct dopoledne další tableta, a pokud se ani tak nerozběhne, čeká se do dalšího dne, kdy se to celé zopakuje.

Příspěvek upraven 09.07.10 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
9.7.10 16:29

Tak to mě dávali rovnou kapačky oxytocínu jednu v 8 ráno a druhou v 11 a malej se narodil ve 13.47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.7.10 16:55

Mě dali první tabletu v deset večer s tím, že se ještě vyspím. Kontrakce začaly v osm ráno, ale oni pořád otravovali s poslíčkama, tak mi v deset dopoledne šoupli ještě druhou. Nevím, jestli to druhá urychlila, každopádně už jsem rodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.7.10 16:58

No tak ještě budu muset navštívit sousedy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.7.10 16:59

No, tak já už byla ve finále tak těžkopádná, že jsem si neuměla představit sex ani jednou za tejden, natož patnáctkrát v kuse… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
9.7.10 17:09

Tak me zavedli tabletu v pondeli v 7 rano,nic se nedelo,tak v 11 dopoledne me dali druhou a to jsem mela jen bolesti jako pri MS,ale kontrakce zadny.Nic se mnou dal nedelali.V utery rano v 7 me dali opet tabletu,nic se nedelo,jen ty samy bolesti jako v pondeli,tak v 11 me dali druhou a za pul hodky mi praskla voda a od ty doby byli kontrakce po 2 minutach az do 15 odpoledne a potom uz po minute,jsem myslela ze umru…no a v 17 jsem sla na sal,protoze jsem se neotvirala a prcek mel blby ozvy.Narodil se v 17:58 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.7.10 17:17

No tak jak to tak čtu, někdo má štestí, že jde na vyvolání a je to hned, někdo „trpí“ déle :-) no snad se mimčo umoudří a „vyleze“ samo bez vyvolávácích prostředků :lol:

Ale zase spousta holek říká, že vyvolání je sice bolestivější, ale za to je porod rychlejší..tak nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
9.7.10 17:52

me teda nevyvolavali, ale prvni porod 12 hodin uz s docela velkyma bolestma a i pres to, ze prisly na radu kleste, se mi to zdalo, jako prochazka ruzovym sadem, oproti druhymu, kterej trval 2 a ctvrt hodiny, od zacatku vetsich bolesti a kluk se narodil prirozene, bez pomoci s minimalnim natrzenim. Ten totiz oc byl kratsi o to byl bolestivejsi, to sem fakt myslela, ze zdechnu 8-o Ale ja sem teda asi spis vytrvalec nez sprinter a radsi dyl a mene bolestivejc. :wink: Takze to je o cloveku, nekdo radsi rychle a zbesile a nekdo si postupne zvykat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.7.10 18:32

prtko, něco jinýho se říká a něco jinýho je pravda. Je důležitý, aby ty holky měly srovnání. Já ho teda nemám, ale myslím, že by to mohlo být i bolestivější. V tu chvíli jsem samozřejmě myslela, že umřu, ale zpětně říkám, že by mohlo být hůř. A co se týká délky porodu, tak jsou i kratší, než devět hodin. Takže nehleď, co kdo říká, zbytečně se nenervuj předem. Mimčo ven musí, s tím nic nenaděláš. Tak hodně štěstí!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
10.7.10 11:42

Já jsem měla na prohlídce ve 41+0 CS5, doktor mě objednal druhý den na vyvolání, ale to se už nestihlo, začala jsem rodit normálně ještě ten den a od prasknutí vody trval celý porod 1,5h, byl to strašný fofr, takže si myslim, že hodnota CS nevypovídá nic o tom, jak je blízko porod ani jak rychle bude probíhat, každý to má prostě jinak.Přeji rychlý a pohodový porod, stejně jako jsem měla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.10 20:10

tak podmínky nevím. jenom můj případ.

byla jsem 40+3 tt, měla jsem problémy s vysokým tlakem, nic jiného mě netrápilo, žádné tvrdnutí, moč v pořádku, CS nízké, prcek normální velikosti. A přesto mi porod vyvolávali. Mudr. měl strach z preeklampsie (nebo jak se to píše :-) ) Dávali mi tabletku a prcek byl od zavedení tabletky za 3,5 hodinky na světě. Takže asi to bylo připravené, jen to nešlo poznat navenek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky