Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No hele, teď asi nic, nejspíš počkat co to s tebou udělá. A já bych se zas tolik nebála… pokud se to mylo ![]()
Zkus počkat, na to co to stebou udělá…je možné že ti bude blbě-pak je vhodné zajít k lékaři-a když ne, tak to přejdi jako by se nic nestalo, napiš mi jak si dopadla♥
Diky holky za rady…ja vim, ze ted uz asi nic nezmuzu
Kdyz ja jsem cetla. ze listerioza se prohevuje tak divne a kdyz se projevi, tak uz byva casto pozde pro prcka ![]()
A od ceho to byla krabicka, to vam nic nerika asi
Byla bych klidnejsi, kdyby to bylo od neceho „normalniho“ ![]()
netuším od čeho krabička byla ale zkontrolovat by se to mělo!přeju hodně štěstí!
Ahojky.Ty si tedy těhotná?
Zkus hodit fotečku té nádobky ale stejně si myslim at je to cokoliv tak jestli to bylo zkažené tak to vyjde nastejno.
Preji hodne stesti, aby to bylo Ok. Popis krabicky mi sedi na vazene salaty v krabicce..
Jsem v 6. mesici.
Myslite, ze by mi na hygiencike stanici udelali rozbor?
No tak já bych řekla, že krabička zcela jistě nebyla od jedu na krysy… a víc bych to neřešila.
Stejně nic nenaděláš - k čemu Ti jako ten rozbor bude???
Pokud Ti bude špatně, tak budeš vědět, že od zkaženého jídla a řekneš to i případnému doktorovi…
Mávni nad tím rukou a nestresuj se, tímhle panikařením škodíš miminku daleko víc.
neplašíš trochu moooc? co vyzkoušet živočišné uhlí???
někdy to holky fakt přeháníte a jindy s chutí sníte všechno, jen to nevidíte. Viděli jste jak vypadají restaurace? jak se chovají kolikrát k pečivu, kde leží pepravky s rohlíkama???? a posíláte tam hygienu? NE!!!!
Neboj, určitě to bude v pořádku..maximálně ti bude špatně, ale i o tom pochybuju. Sice ten příspěvek přede mnou nasadil nějaký zbytečně ostrý a konfliktní tón, ale vcelku na tom něco je.
Opravdu nemá cenu se tím trápit.. ![]()
Přeju klidný zbytek těhotenství a hodné miminko.. ![]()
Taky bych se nestresovala ![]()
Stalo se mi několikrát, že jsem třeba špatně umyla lžíci a potom jí jedla ![]()
Ale bohužel, náhoda je blbec. Stejně si myslím, že pravděpodobnost nějaké nákazy je malá.
no ja bych si ted (a vlastne ani jako netehotna) majonezovy salat teda rozhodne nedala a ze nekdo i tehotny ji kde co je mi celkem jedno ![]()
ale mozna to analyzuju az zbytecne, to asi mate pravdu.
jo a ten rozbor by byl k tomu, ze by se zjistilo, ze se musi nasadit co nejdriv antibiotika. ale fakt mozna prehanim, jen potrebuju, abyste me o tom presvedcily ![]()
Já se teda zařazuji mezi hysterky ale já bych na testy šla.Neni pravda že se s tim nic neudělá,ale právě naopak a za testy dáš do 500kč ale máš klid viz
Lze listeriózu léčit?
•když se listerióza objeví u těhotné ženy, lze ihned podanými antibiotiky většinou zabránit nákaze plodu. Někdy i v případě okamžité léčby, někdy nelze vyloučit úmrtí plodu či osob s oslabenou imunitou.
Jak zjistím, že jsem onemocněl/a listeriózou?
•osoba nemocná listeriózou bude mít většinou horečku, bolesti svalů a někdy i gastrointestinální problémy (nechutenství a průjem). Pokud se infekce rozšíří do nervového systému, tak symptomy jako je bolest hlavy, zmatenost, křeče atd. se stanou silnějšími.Příspěvek upraven 10.07.10 v 21:37
U těhotných žen se ale většinou žádné příznaky neobjeví proto že je na sebe převezme plod .
Jinak bych řekla že krabička je klasická krabička od vážených a nebo navážených salátu.Co ti tam babička dala za jídlo?Neusadil se na okraji třeba jen tuk z jídla?Smrdí ta krabička nějak divně?
A neboj já v těhu zažila spoustu nepříjemností jako velké pořezání nohou + prošlé očkování a asi v 34t jsem byla otrávená houbama
.Dítě i já přežilo vše bez následku
Dostala jsem od babicky jeji jidlo v krabicce po nejakem jidle. To jeji jidlo jsem snedla a az pak jsem si vsimla, ze krabicka, ve ktere bylo, byla fakt hodne spatne umyta - dole po celem obvodu byly nejake zbytky neceho zluteho.
, steny ma vroubkovane (tam se prave nevymylo to jidlo). Je na ni ve vsech moznych jazycich vyrazeny napis „Dobrou chut“ (Guten appetite, Enjoy your meal apod.). Bojim se teda, ze je od nejake hnusne hotovky, ze ktere chytim listeriozu nebo neco
Babicka si nepamatuje, od ceho je, rikala neco o kandovanem ovoci, ale to se mi vubec nezda 
Krabicka je bila plastova prusvitna, je mensi (tak 5×10 cm a na vysku tak
Poradite, co mam delat???