Bolesti třísel a všeho možnýho

963
10.7.10 17:33

bolesti třísel a všeho možnýho

Ahojky těhule,

tak dnes finišuju 27.tt a jsem úplně hotová. Už pár dní mě zlobí třísla, stydká kost a to mi jde všechno přes hýždě až do konečníku, kostrče, hrozný. Jsem jak když se mám roztrhnout vejpůl a ty bolesti jsou fakt strašný. Nemůžu pořádně ležet, sedět, nic a asi nic jinýho, než porod mi nepomůže, jelikož jsem na rizikovém a cvičení mám zakázané. Takže mi nezbývá nic jiného než trpět. Jen si říkám, jestli tyhlety obtíže jsou v tomto týdnu normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
10.7.10 18:46

Nechci tě určitě strašit, ale popisuješ tzv. nepravé porodní bolesti alias poslíčky … 27tt mi přijde brzo.
NESTAHUJE SE TI DĚLOHA? / NETVRDNE TI BŘICHO?
Radši bych brnkla do místní porodnice, co si o tom myslí a případně tam zajela, aby mi natočili monitor (sledování aktivity děložních svalů a bušení srdíčka mimča). Dali by ti případně lék na zklidnění dělohy. Není možné, že ti mimčo předčasně sestupuje?

Nechci vypuštět poplašné zprávy nebo tě děsit, ale tohle se mi nelíbí … to asi normální. Ještě počkej na reakce ostatních maminek … třeba se s tím někdo setkal takhle brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
10.7.10 18:50

Ve čtvrtek jsem byla u dr. a všechno bylo normální, takže si říkám, že se snad není čeho bát. Bříško netvrdne a nebolí, nic takového, jen ta třísla a všechno kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.7.10 19:04

Nemyslím si, že by popisovala poslíčky.Jsem v tom týdnu co ty, poslíčky už jsem měla a vypadalo to úplně jinak.Popisuješ prostě trvalé bolesti, ne?? Ne chvilkové? Mám to totiž taky.Pořád říkám, že mě bolí celý spodek, hlavně když potřebuju vstát ze židle a z postele bo se otočit třeba při spaní…Mno,nepotěším tě, mě zatím nepomohlo vůbec nic :-( Prostě při každém tom pohybu, co jsem psala, syčím bolestí a přežívám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
10.7.10 19:22

JJ, jsou to spíš trvalé potíže. Když se prospím, tak je to dobré, ale jakmile začnu fungovat, tak to začne a až do usnutí se toho nezbavím. Přetáčení v posteli ej utrpení, zadek bolí, jak když jsem ujela 100km na kole bez přestávky a vůbec celej spodek je divnej a bolestivej. Navíc mě bolí bederní páteř, hrozný. A ta stydká kost, no hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
10.7.10 19:24

Já jsem tyhlety stavy měla ke konci těhu - přesně jak popisuješ (hlavně ty tlaky do třísel :zed: ), trvalá bolest - nesílící, neslábnoucí apod. A MUDr. mi řekl, že to jsou již nepravé porodní bolesti … a když jsem po tom na netu pátrala dál, tak mi to vyhodilo, že nepravé porodní bolesti = poslíčci. (Taky jsem si předtím myslela, že poslíčci jsou jako kontrakce k porodu, ale nepravidelné nebo po dýl jak 10min třeba apod.)
Nicméně jsem pak byla týden před porodem už v nemocnici na oddělení rizikáčů a právě tam se mnou ležely dvě holčiny (jedna v 25tt druhá v 28tt) s podezřením na předčasnej porod - jedný pravidelně tuhlo břicho a druhá právě měla takovýhle „nenormální“ bolesti … - v obou případech pak vše dobře dopadlo.
Proto jsem takhle vyvozovala můj úsudek. Určitě nechci malovat čerta na zeď a někdo to tak prostě v těhu má. Já jsem od přírody plašan, takže hned vyžaduju vyšetření apod. :oops: - omlouvám se.

Tak teda pevný nervy a ať se to ještě umoudří a vy to vesele donosíte v pohodě bez bolístek.
Možná jste jen „štíhlé“ v pánvi a ta se vám musí pro miminko rozestoupit víc než u jiných těhulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.7.10 19:39

Tak štíhlá v pánvi teda rozhodně nejsem :mrgreen: Nebudu se tu dohadovat, ale poslíčky už jsem měla a byla to krátká pětiminutová jakoby menstruační bolest spojená se zvrdnutím bříška.Tyhle bolesti třísel jsou naopak prakticky celodenní, bez jakkéhokoliv tvrdnutí, podle mě je to normální uvolňování vazů…Bolí jen při pohybu, což poslíčky si nevybíraj, kdy se rozbolí…
Prostě si myslím, že jako mě už jednou chytly asi na 14 dnů bolesti v kříží, díky vazům, tak teď se prostě jen uvolňují vazy jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
10.7.10 20:06

Nevím, ale asi bych zavolala do nemocnice, případně na vyš. Jsem v 35.tt a mám taky tyhle bolesti. Minulou středu mi dr.řekl, že mám hodně sestouplou hlavičku a povolené klenby, tak abych předčasně neporodila. Doporučil se šetřit. Teď už to tak neřeším, šetřím se, ale říkám si, že 35.tt není zas tak brzo, ale být tebou, tak si s tím zajdu hned v pondělí nebo raději zavolám do nem. Nejsem žádný plašan, ale 27.tt bych řekla, že je brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
10.7.10 20:11

Nevím, byla jsem ve čtvrtek u dr. a všechno dole bylo na jedničku s hvězdičkou, aspoň podle něho.Je to spíš, jak když ten spodek není ani můj, někdy mám pocit, že mi dřevění jako dřevění nohy. Takovej divnej pocit. Mám to už několik dní, měla jsem to i než jsem šla k němu a nic mi k tomu neříkal. Bříško je opravdu v poho, jenom malá řádí, jinak dobré. Hrozně mě bolí kyčle a jde mi to až do kostrče, zvlášť když sedím. Říkala jsem mu, že mě z toho zlobí i konečník, někdy třeba půldenní pocit nutkavý potřeby na stolici, ale to říkal, že ej dobrý. Navíc malá asi něco utlačuje, protože v těhu mě zlobí nadýmání a někdy mi ani nejde upustit vzduch, hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.7.10 20:20

Divím se spíš, že ti vůbec nic neřekl.. 8-o
Už proto, že rozhodně spíš než my ví, co a jak má být a co je v pořádku a co už ne.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
10.7.10 20:38

Tak to je teda fakt divné, že ti nic neřekl, v tom případě bych asi jela do nemocnice. Nevím, fakt tě nechci strašit, ale to se mi moc nelíbí. Nebo si napiš tady na poradnu dul, co ti řeknou nebo poradí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.7.10 20:52

Kdyby to bylo kvůli sestouplé hlavičce, necítila by kopání už v žebrech?? Třeba já mám tyhle bolesti tříšel taky, ale říkám si, že hlavičkou to nebude, páč kopání cítím stále normálně v podbřišku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.7.10 20:55

Nemůžu si pomoct, ale tohle posílání do nemocnic mi přijde fakt přehnaný, kord když Dr. neviděl žádný problém.Tady je diskuze o těch tříslech - holky tam mají to co my i několik měsíců před porodem - https://www.emimino.cz/…nstvi-23300/ K těhu tyhle bolesti prostě patří, ohlížet se na každou, jsem ve špitále imrvére.
Mimochodem výňatek z té diskuze :
POPIS:
Problémy v těhotenství, symptomy: bolest v oblasti třísla, velmi silná, zhoršení při chůzi. bolest je způsobena uskřípnutím nervu během několika posledních měsíců těhotenství, projevuje se náhle při chůzi a trvá několik minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
10.7.10 21:03

Jenže ona nepíše o bolesti pár minut, ale pokud jsem to dobře pochopila, tak o bolestech trvalého charakteru. Ale to si musí každý samozřejmě rozhodnout sám, co s tím bude dělat. Na dálku jí nikdo takhle nevyšetří ani nikdo přesně nemůže vědět, jaká ta bolest je. To si musí luciashek rozhodnout sama. Osobně bych raději zašla, než si pak něco vyčítala. Ale to je jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.7.10 21:05

Luciashek, já to pochopila tak, že tě to bolí při pohybu nebo ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí