Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mimču to určitě nevadí. to spíš by mohlo tobě ![]()
jinak ale pozor na obsahy minerálů. všeobecně se nedoporučuje pít minerálky dlouhodobě. snad jedinně korunní má menší obsahy minerálů a může se dlouhodobě. jinak si hodně zatěžiješ ledviny.
Těhule už nejsem, ale perlivá voda během těhotenství nevadí. Jo, u kojení to je jiná, tam to může dělat paseku.
radúna píše:
Těhule už nejsem, ale perlivá voda během těhotenství nevadí. Jo, u kojení to je jiná, tam to může dělat paseku.
ani u kojení jsem nepochopila mechanismus, jakým by se CO2 dostalo do mléka a způsobit prdy mimču. bublinky se ti do krve nedostane, to jedině rozpuštěné a pak bys musela mít v prsu kompresor, který by to opět na bubliny předělal.
Tak to jste mě uklidnily,dcera měla prdíky snad uplně po všem a to jsem v těh. pila jen džusy,teď se jim kvůli cukrovce raději vyhýbám ![]()
Neczuz:
Baby colica - kojenecká kolika
* stav, kdy dítě intenzivně pláče více jak 3 hodiny denně, nejméně 3 dny v týdnu * postihuje 15-40 % kojenců * začíná ve 2. - 3. týdnu života, spontánně vymizí mezi 3. - 4. měsícem * postihuje kojené i nekojené děti * probíhá v návaznosti na jídlo, pozdě odpoledne a večer
Příčiny:
* nejasné * autonomní hyperaktivita, okolnosti kolem porodu, zvýšená hladina motilinu v krvi, úzkostná matky * intolerance proteinů či laktózy * u kojených strava matky (kravské mléko, nadýmající strava, citrusové plody, vody s vysokým obsahem CO2) * často spojení s atopickou rodinnou anamnézou
Léčba:
* vyloučit nadýmající stravu u matky * masáže bříška * jemné houpání * navázat s miminkem kontakt přes oči * popíjení čaje matkou s kmínem, koprem, fenyklem * podání glukózy dítěti (max. 1 ml 15-25 % G) * ev. SAB simplex, Paralen
Zkopírováno odtud:
http://www.searchnet.cz/…azivani.html
Hele, můj výmysl to není, já sodovky a perlivé vody u kojení fakt nemohla, nadýmalo to i mně
.
tak mně říkali v porodnici, že po dobu je kojení se perlivým vodám mám vyhnout
po dobu kojení asi vyhnout.....ale ja v těhu taky piju perlivou vodu…příjde mi že mi nic nezažene žízen jen perlivka…ty se tak jako napiju…ale normální voda bez bublin jako by mě ani nuspokojovla při žízni
možná sem jediná teda nevim no ![]()
radúna píše:Že to někde píšou, ještě neznamená, že to tak je. už v několika poradnách lékaři skutečně psali, že jediný rozdíl mezi perlivou a neperlivou vodou je nasycení CO2. Do krve sevstřebá jedině rozpuštěný a na bublinky se bez kompresoru znovu proměnit nemůže.
Neczuz:Baby colica - kojenecká kolika
* stav, kdy dítě intenzivně pláče více jak 3 hodiny denně, nejméně 3 dny v týdnu * postihuje 15-40 % kojenců * začíná ve 2. - 3. týdnu života, spontánně vymizí mezi 3. - 4. měsícem * postihuje kojené i nekojené děti * probíhá v návaznosti na jídlo, pozdě odpoledne a večer
Příčiny:
* nejasné * autonomní hyperaktivita, okolnosti kolem porodu, zvýšená hladina motilinu v krvi, úzkostná matky * intolerance proteinů či laktózy * u kojených strava matky (kravské mléko, nadýmající strava, citrusové plody, vody s vysokým obsahem CO2) * často spojení s atopickou rodinnou anamnézou
Léčba:
* vyloučit nadýmající stravu u matky * masáže bříška * jemné houpání * navázat s miminkem kontakt přes oči * popíjení čaje matkou s kmínem, koprem, fenyklem * podání glukózy dítěti (max. 1 ml 15-25 % G) * ev. SAB simplex, Paralen
Zkopírováno odtud:
Hele, můj výmysl to není, já sodovky a perlivé vody u kojení fakt nemohla, nadýmalo to i mně
http://www.searchnet.cz/…azivani.html![]()
.
Pupííííčku jediná rozhodně nejseš,mě právě taky nic jinýho žízeň nezažene,tak to do sebe valim na litry
Mě teda zažene žízeň i neperlivá ochucená voda pro mě nejlépe Dobrá voda (malina nebo zelený čaj citron) a co se týče perlivých vod určitě by se měli střídat…to platí i při přibarvovaných a přeslazených limonádách…ty já piju fakt vyjímečně když není na výběr ,ale jako nemusím je, jen když si potřebuju odkrkat…Jinak jsem stravu a výběr nápojů v těhotenství tak trochu studovala a miminkám neuškodí už vůbec vážně a u kojení věřím ,že to není to nejlepší i když zkušená nejsem budu mít první miminko..
Tak já pila perlivou vodu jak v těhu a taky při kojení a střídala jsem to s čistou vodou a že by malá nějak trpěla na prdíky říct nemůžu
Po dobu kojení se doporučuje perlivým vodám vyhnout, ale zase záleží na dítěti, jeho stáří, toleranci.
Já piju vše - neslazený nebo lehce oslazený čaj je asi základ mého pitného režimu, potom sirup a na doplnění minerálky Magnesia, Mattoni nebo Hanácká kyselka, vše s označením jemně perlivá.
Zase si myslím, že je lepší vypít jednou, dvakrát týdně minerálku než používat doplňky z lékárny. Já jsem někde viděla tabulku, jak spočítat, kolik minerálky podle váhy denně můžu vypít..V nějakém časopise jsem četla, že maximální množství minerální vody typu Magnesia by mělo být asi 400ml/denně na člověka s váhou kolem 70 kg.
Navíc, Magnesia obsahuje hořčík, ten působí proti křečím, kterými hodně těhotných žen trpí, potom působí proti únavě.
Omlouvám se za rozepsání, vím, že dnes si můžeme koupit všechny tyto vody v neperlivé úpravě ![]()
Co se týče kojení - syn byl odolný, snesla jsem vše v obvyklém množství snad od ukončení šestinedělí, dcerka jakýkoliv drobný prohřešek v mé stravě oplakala ještě v několika měsících.
Neczuz, hledala jsem dlouho, našla jsem princip vstřebávání CO2 do krve. Nejsem chemik, pochopila jsem, že bublinky bych v prsu musela znovu vytvořit. Ale CO2 zbůsobuje mírné překyselení, je možné, že třeba tento proces způsobuje prdíky. Pak jsem našla jeden z mnoha dotazů na laktační poradkyně, jestli to má vliv. Spousta laktačních poradců se shoduje na tom, že se bublinkám kojící matky mají vesměs vyhýbat…
. Nechci se s Tebou hádat, ale posílám Ti jeden z mnoha oněch doatazů i následnou odpověď lakt. poradkyně. A že jsem v přecitlivělosti na problémové potraviny a nápoje patřila k většině, (tedy k té skupině, která toto u kojení nemohla…).
Zde je zkopírovaná otázka i s odpovědí:
Perlivá voda při kojení
Foto Bc. Martina Procházková
Laktační poradkyněDětská sestra, laktační poradce a instruktorka plavání kojenců a batolat.
Dobrý den, když jsem odeslala předchozí dotaz ještě mě napadla jedna věc na kterou bych ráda znala váš názor. Má na kojení, potažmo plynatost miminka vliv perlivá voda? Četla jsem už oba názory. Sama jsem ze začátku po narození miminka pila vodu normální z kohoutku, ale postupně jsem přešla na jemně perlivou nebo perlivou ředěnou normální vodou, protože mi chutná víc. A zhoršení plynatosti jsem nepocítila, ale jistotu nemám…Co si o tom myslíte vy?
Děkuji ještě jednou a moc
Věra
Dobrý den, Věro,
perlivá voda má určitě vliv na plynatost miminka, bezesporu. Je to spíše na organismu miminka, jestli mu vadí, či nikoliv. V převážné většině perlivá voda zhoršuje plynatost a jestli se u miminka vyskytují nějaké i když malé problémečky s prdíkama, tak bych se perlivé vodě určitě vyhnula obloukem.
Jsou samozřejmě i dětičky, které dovolí mamince jíst a pít úplně všechno a žádné problémy s prdíkama nemají. Moc jich ale není.
Krásný den. Martina Procházková
Čerpáno odtud:
http://www.porodnice.com/node/45401
Nicméně, zakladatelka se tu s námi nechce hádat, jestli to má vliv na prdíky při kojení, zatím je těhotná a ptala se, jestli jí to ublíží v těhotenství. Takže náš spor je zde bezpředmětný.
OT: a velmi pochybuji o tom, že jsem jediná, komu bublinky u kojení dělaly „paseku“ a nedostalo se to nějakým procesem do mléka.
neczuz píše: Že to někde píšou, ještě neznamená, že to tak je.
A ano, i tohle vím. Buď si to ověřím nebo píšu z vlastní zkušenosti…
.
tak mě to vyloženě v těhu dobře nedělalo, byla jsem nafouklá jak balon,bolesti břicha no hrůza, ted když kojím a těhu už nejsem tak mě ani malé to žádné problémy nedělá
Ahojky těhulky,co si myslíte o pití perlivé minerálky v těhotenství?Názory se dost rozcházejí,někdo říká že nevadí,jiný vadí,že má miminko prdíky už v bříšku natož po narození.Já si myslím že je to blbost a jestli je to problém,tak už to teď moc nezachráním,protože celé těhotenství nepiju nic jiného,jak jste na tom vy?