Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Gely obsahují totéž co prášky, jen v rozpuštěné formě a jsou dražší. Že by měly poškozovat pračku nevím, rozpustnost by měla být srovnatelná s prášky (gel je vlastně roztok zahuštěný solí a tenzidem). Ale určitě o něco víc chutnají bakterkám, takže když se někde v pračce zachytí a nevypláchnou tak se začnou rozkládata smrdět. Prášek dávám do zásuvky nahoře, zabráním tak lokálnímu zesvětlení. A dávám ho tak polovinu doporučeného množství, když je jo špinavé tak 2/3. A kapsle? To je zase šmé na zákazníka (je to jen gel nadávkovaný do rozpustného obalu), pere to to „líp“, protože nejde zmenšit dávku a hlavně proto, „že to za ty prachy prostě musí prát líp“. Nepoužívám.
když jsem mluvila s opravářem a ptala se ho jestli jádrové mýdlo na praní do pračky ano nebo ne řekl ,že ne že hodně pění a ničí nějaký součástky v pračce,že se má používat prášek na praní a ještě prý lepší gel.Jinak já mám radši v gelu persil než ariel.U persilu není tak výrazná vůně a líp pere
Ahojky holky, tak já používám Ariel gel a poslední dobou mi připadá, že vůbec nic nevypere! Peru na 40 a i když přidávám Vanish gel, tak mám na oblečení po malých fleky, vůbec to nechápu
Právě včera jsem četla někde podobnou diskuzi a jednoznačně vyhrál Persil (většinou také gel) nebo také chválili žlučové mýdlo z DMka. No teď nejspíš i já přejdu z Arielu na Persil.
K pracím práškům už léta si míchám prášek sams doma.Dělám to tak,že koupím persil a bonux,vezmu kyblík a otevřu obě balení,jedna odměrka persilu,jedna bonuxu a můžu říct,že mi sousedky záviděly jak mám krásně vypráno,pak jsem jim to poradila a říkaly že míchají i rex s tidem a taky super......prostě na 4O to vypere ještě líp,než na 6O ![]()
Poslední měsíc peru v prášku od Eurony (njn už jsem se stala i prodejcem) a nedám na něj dopustit. Navíc mám dobrý pocit, že dělám i něco pro přírodu.
Já používám persil, když jsem prala v arielu, naskákaly mi po těle červené fleky. Ale obojí pere dobře:-)
Já peru také s gely a slečna má pravdu, že pračka páchne. Říkala jsem si, čím to je.
Já preferuji Persil, někde jsem jednou slyšela, že Ariel je jenom horší Persil. Asi je to blbost, ale jsem an to tak nějak zvyklá ![]()
Já peru v Arielu, používám ho ve formě gelu a nemůžu si ho vynachválit! Na druhou stranu je pravda, že jsem Persil nikdy nezkoušela.
Občas je koupím, ale taky se mi osvědčil Denk Mit z DM, a nebo Formil z Lidlu-požívám jen tekuté nebo kapsle Lanza a Ariel.
Ariel vs Persil
Lenor vs Silan
P&G vs Henkel
USA vs Nemecko
Žeby Nemci predávali svoj nepodareny Persil Američanom a tí ho potom prebalovali do Arielu?
… je to nastejto, v reklamach sa predbiehaju jeden pred druhým že sú lepší. Kupujem ten ktorý je práve v akcii.
A nikdy nebudete mat 2× úplne rovnako zasvinene pradlo, preto aj mne sa niekedy zdá že raz perie lepšie jeden inokedy druhý
Prala jsem v Persilu, v gelech z DMka a teď se mi dostaly do ruky kapsle od Arielu. S praním jsem zatím spokojená, měla jsem dost utahané karate gi a po vyprání je jako nové. S Persilem jsem u bílého prádla měla bohužel zkušenost se zašednutím.