Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojík…
já koupala matese od narození denně…
teda pokud nebyl nemocný,nebo se to nestihlo..
ale máme to jako rituál…vkoupat,najíst a spinkat
ahoj, ja teda koupu kazdy den, je to takovy nas vecerni ritual, vykoupat, masaz, najist,precist pohadku, zaspivat a spat:) Gitka uz je na to zvykla.. jinak obden myju myci emulzi,jeden den jen voda a pak namazu olejickem tak nejak to stridam:)… je to asi na kazde mamine jak si to udela:) ale mam z toho lepsi pocit kdyz je vykoupana:)
Jak píší holky, koupeme každý den od narození, je tak už naučený, že po koupání dostane mléko a jde se spát. Nekoupali jsme jen po očkování, jenom jsem ho otřela mimo místo vpichu mokrou žínkou.
tak názory jsou opravdu různé, takže si myslím, že i teď ti každá maminka napíše něco jiného.
Já jsem malého, pokud byl miminko koupala - na doporučení dětské dokrotky, každý druhý den.Hlavičku dvakrát do týdne.
Sestřenice koupe každý den, má svoji hlavu, ale já bych nekoupala, pak zase mastit a dokola.
Když byl malý větší a prostě běhal a padal na zem, tak už každý den a teď podle okolností obden.
Taky koupeme každý den. Myslím, že pokud ještě neleze, tak by mohlo koupání obden stačit. Ale jestli ti už „vymetá“ každý kout, tak bych určitě koupala každý den.
Já koupala Matyho od narození obden, až co je větší, tak koupeme - nebo spíš sprchujeme - denně (teda taky v závislosti na počasí a dalších faktorech). Berušku koupu zatím taky obden.
koupu denně už od narození kvuli rituálu, myslím, že od narození to není nutné. ale v 7mi měsících už dítě lecosc vymete, je určitě zapatlané od příkrmů… tak bych už denně koupuala i kvuli očistě.
Dokud nelezl tak jsme koupali ob den až dva (citlivá pokožka s exemy) a teď dle potřeby… ![]()
Ahoj, taky koupeme každý den od narození
Pokud není problém, že by se mělo mimčo koupat na doporučení lékaře např. kvůli ekzému ob den, koupala bych každý den. Já teda krátce ošplouchnu i při nemoci, pokud jsou horečky, tak se pak dětem jedině uleví ![]()
DĚKUJU MOC ZA VAŠE ZKUŠENOSTI
JÁ SE PO TOM ZAČALA PÍDIT,PROTOŽE MI MÁ KAMARÁDKA ŘEKLA ŽE KOUPÁNÍ DENNĚ FAKT NÉÉ A ŽE JSEM JAKO DIVNÁ ŽE KOUPU DENNĚ.. JAKO NOVOROZENCE JSEM NEKOUPALA KAŽDÝ DEN,ALE OD LÉTA,KDY SE ZAČALA MALÁ VÍC POTIT JSME KOUPAT DENNĚ ZAČALI..A TAKY TO MÁME JAKO RITUÁL ![]()
Denně, ale že by to bylo pravidlo, přes které nejede vlak, tak to ne …
kdyz na to zbyde cas a podle ruznych okolnosti, obcas denne, obcas dvakrat tydne a vetsinou ne kvuli umyti, ale abysme se nejak zabavili, kdykoliv v ramci dne…
Tak my koupali obden, akorát teda v těch velkých vedrech, kdy byl spocený někdy byl mokrý až byl na ždímání, tak denně. Teď jsme se vrátili opět ke koupání obden a když ho každý večer převlíkám do pyžamka, tak mimo koupání otírám vlhčenými ubrousky.
Já koupu ob den,už v porodnici mi říkali,že je to lepší…a taky jsem to často četla.Koukám ale,co vás tu koupe každý den ![]()
AHOJ HOLKY,

ZAJÍMÁ MĚ JAK ČASTO KOUPETE MIMINKA. NAŠÍ NIKČE JE 7 MĚSÍCŮ. MÁ SE KOUPAT DENNĚ,NEBO TŘEBA JEN OBDEN? VŠUDE ČTU NĚCO JINÉHO
DÍKY ZA VAŠE RADY